reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja od wczoraj taka nerwowa jestem, że aż mam problemy z zasypianiem. Pewnie to skutku uboczne leków.
A jak Twój M reaguje na to, że już tyle cykli się staracie??? Robił jakieś badania??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie on nie robił bo myślimy ze to z mojej winy przez to prolaktyne, mój M często mnie pociesza i tak na ludzie podchodzi do tego. Lecz ustalilismy ze jak przyjdzie @ to po niej pójdziemy do lekarza i myślę by poprosić o cytologie wstyd się przyznać ale nie miałam jeszcze nigdy robionej. Porobie sobie jeszcze badania i zobaczymy co powie lekarz czy dalej brać te leki na prolaktyne. No i w lipcu pojedziemy do kliniki jeśli nic się nie zmieni może tam mnie przepadają a jak będzie trzeba to i jego taki mamy plan ale nie wiem jak to wszystko nam wyjdzie

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@xxEwelaxx u Mnie w pierwszej kolejności zrobili Mi badania jak się okazało, że u Mnie nie ma żadnych przeciwwskazań co do ciąży to wzieli męża w obroty. No i bach złe wyniki. Także Ja bym na waszym miejscu pierwsze co porobiła mężowi badania. Bo może wystarczą np witaminki. Chociaż widzisz tak jak w naszym przypadku mimo złych wyników męża Ja muszę brać hormony On tylko witaminy no i częstsze współżycie, żeby któryś z tych dobrych plemników mógł trafić[emoji6][emoji6][emoji6]

@xxEwelaxx u Mnie w pierwszej kolejności zrobili Mi badania jak się okazało, że u Mnie nie ma żadnych przeciwwskazań co do ciąży to wzieli męża w obroty. No i bach złe wyniki. Także Ja bym na waszym miejscu pierwsze co porobiła mężowi badania. Bo może wystarczą np witaminki. Chociaż widzisz tak jak w naszym przypadku mimo złych wyników męża Ja muszę brać hormony On tylko witaminy no i częstsze współżycie, żeby któryś z tych dobrych plemników mógł trafić[emoji6][emoji6][emoji6]

A dlaczego Ty bierzesz chormony ? Jeśli można spytać jakie badania Ci robili ?

A dlaczego Ty bierzesz chormony ? Jeśli można spytać jakie badania Ci robili ?

Ja biore hormony żeby u Mnie było wszystko mocniejsze silniejsze. Dzięki temu jego plemniki mają większe szanse. Ja miałam badania hormonów tsh, prolaktyna, i jeszcze pare ale nie pamiętam bo tutaj wyników mi nie dali wszystko jest w Moich papierach. Widzisz i tutaj to Mi się podoba bo lekarz nie podjął leczenia puki nie porobił nam badań, a w Polsce stwierdzili u Mnie PCOS po usg i dostawałam jakieś hormony które nie pomagały i tak brałam je kilka lat. A co się okazało nie mam PCOS jestem zdrowa

Ja biore hormony żeby u Mnie było wszystko mocniejsze silniejsze. Dzięki temu jego plemniki mają większe szanse. Ja miałam badania hormonów tsh, prolaktyna, i jeszcze pare ale nie pamiętam bo tutaj wyników mi nie dali wszystko jest w Moich papierach. Widzisz i tutaj to Mi się podoba bo lekarz nie podjął leczenia puki nie porobił nam badań, a w Polsce stwierdzili u Mnie PCOS po usg i dostawałam jakieś hormony które nie pomagały i tak brałam je kilka lat. A co się okazało nie mam PCOS jestem zdrowa

Eh Ci lekarze wszystko od nich zależy. Ja się zastanawiam co moj lekarz powie bo chodze prywatnie to dobry lekarz duzo osób go chwali byla m pół roku temu miałam wysoka prolaktyne myślał że to jest przyczyną ale jednak chyba nie skro biorę leki i nic się nie dzieje mam nadzieje ze wkroczy jakimś leczeniem zasugeruje mu to cytologie

Eh Ci lekarze wszystko od nich zależy. Ja się zastanawiam co moj lekarz powie bo chodze prywatnie to dobry lekarz duzo osób go chwali byla m pół roku temu miałam wysoka prolaktyne myślał że to jest przyczyną ale jednak chyba nie skro biorę leki i nic się nie dzieje mam nadzieje ze wkroczy jakimś leczeniem zasugeruje mu to cytologie

Cytologie powinno się robić raz na pół roku. Potem też mocz co chyba dwa miesiące bo chodzi o bakterie. Jak byłam w ciąży to mocz miałam badany za każdym razem a byłam 3razy co tydzień.
Owszem prolaktyna jest ważna i może powodować problemy, ale skoro Ty bierzesz leki i to nie pomaga to musicie sprawdzić resztę. Ja w Polsce chodziłam prywatnie jak jeszcze tutaj języka nie znałam. Niby też lekarz z polecenia, ale zrobił tylko mężowi podstawowe badania i to wszystko, a Mi żadnych badań krwi.

Cytologie powinno się robić raz na pół roku. Potem też mocz co chyba dwa miesiące bo chodzi o bakterie. Jak byłam w ciąży to mocz miałam badany za każdym razem a byłam 3razy co tydzień.
Owszem prolaktyna jest ważna i może powodować problemy, ale skoro Ty bierzesz leki i to nie pomaga to musicie sprawdzić resztę. Ja w Polsce chodziłam prywatnie jak jeszcze tutaj języka nie znałam. Niby też lekarz z polecenia, ale zrobił tylko mężowi podstawowe badania i to wszystko, a Mi żadnych badań krwi.

Jakie badania radzisz by teraz zrobić przed wizytą?

reklama
Jakie badania radzisz by teraz zrobić przed wizytą?

Na pewno zbadaj męża to Ja uważam za podstawę. Na pewno zrób też znów tą prolaktyne, żeby mieć pewność czy te leki działają, bo wiesz może być tak, że dawka za mała albo za duża. Tarczyce też bym zrobiła. Ja robiłam dwa badania z krwi na tatczyce i USG żeby sprawdzić czy tego Hashimoto nie mam. Hormony amdrogenów też bo może być tak że kobieta ma za dużo męskich hormonów. I estrogen. On jest odpowiedzialny za wytwarzanie fazy lutealnej

Do góry