reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@kate.ooo nie obwiniaj się bo Ty nie jesteś niczemu winna. Każda z nas ma inny organizm. Nie jesteśmy w stanie mieć wpływu na wszystko. Przykro, że mała choruje. Ale toć do cholery przecież nie zachorowałaś specjalnie i "żarłaś"tabletek żeby zaszkodzić Córeczce. Naprawdę nie obwiniaj się!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana u mnie na szczescie nikt nie wie ze bylam w ciąży a pracuje w bardzo duzym zakladzie [emoji6]bedzie mi latwiej

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
To fajnie, nie będziesz musiała się zastanawiać tak jak ja czy nikt o nic nie będzie pytał ;) ja właśnie też pracuje w dużym zakładzie, bo ja pracuję w państwówce no ale mój wydział cały wiedział tym bardziej że w listę obecności miałam wbity urlop macierzyński więc nawet jak ktoś jakimś cudem nie wiedział to się dowiedział heh :)
Ale zazdroszczę zakupów! Ja to nie mam siły na to ale ochotę ogromną już od dawna na jakieś zakupy hihi ;)

@Kate.0oo fajną różnicę wieku masz między dzieciaczkami :) i Aneta dobrze pisze-nie obwiniaj się bo na pewne rzeczy wpływu niestety nie mamy. To nie Twoja wina, że u córci pojawiają się problemy! I na pewno dobrze się zdiagnozujecie i wyjdziecie na prostą :)

Kate ja tez planowalam 3 lata roznicy miedzy dziecmi ale wyszlo jak wyszlo ze jest roznica 6 lat
Kobitko prosze mi sie tu nie obwiniac robilas wszystko zeby bylo dobrze to nie Twoja wina [emoji182][emoji182][emoji182]

Mam za to do siebie cholerny żal, że przez moje problemu cierpi młodsza córka. Urodziła się 3 tygodnie przed terminem. Wystąpiło u mnie zakażenie wewnętrz maciczne. Córka miała zakażenie organizmu plus wrodzone zapalenie płuc. Doszły potem problemu neurologiczne - tu na szczęście wszystko ładnie się wyrównało, gastrologiczne, a teraz i podejrzenie przedwczesnego dojrzewania płciowego czyli problemy endokrynologiczne. Dalej się diagnozujemy. Ale lekarze twierdzą, że najprawdopodobniej jest to wina moich hormonalnych problemów w ciąży. Tej tony leków które musiałam brać by ją w ogóle utrzymać. I tak kiedyś pewna neurolog powiedziała mi, że my już nie powinnismy mieć dzieci. Te słowa cały czas siedzą mi w głowie i ciagle zastanawiam się jak to będzie z kolejnym dzieckiem czy może nie zrobię mu krzywdy sprowadzając je na świat :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zabraniam Ci tak myśleć!!! Jesteś super mamą, która kocha swoją córkę i tyle. Koniec.

Kate ja tez planowalam 3 lata roznicy miedzy dziecmi ale wyszlo jak wyszlo ze jest roznica 6 lat
Kobitko prosze mi sie tu nie obwiniac robilas wszystko zeby bylo dobrze to nie Twoja wina [emoji182][emoji182][emoji182]

Ja planowałam różnice maks około 2 lata a chciałam zawsze półtora roku. Ale się nie dało bo poroniłam, a potem długo nie mogłam zajść :( w życiu nie na wszystko mamy niestety wpływ.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Produkcja pełną parą widzę :-)

Co do planowania ciąży w wieku...myślałam, że w wieku 30 lat będzie jakaś dwójka dzieciaczków przy mnie. 30 trzasnęła, a 3 Aniołeczki na mojej karcie. Niestety plany się pokomplikowały.

Kate.Ooo nie możesz się obwiniać!! Od początku walczyłaś o córeczkę i cały czas walczysz i pewnie będziesz walczyła !!! Napewno wspaniała mama z Ciebie, a gadaniem lekarzy się nie przejmuj - wielu z nich totalna znieczulica więc olać.

W pracy u mnie trochę ludzi wiedziało, a plotkarstwo to na porządku dziennym więc domysły były, że przecież robi się teraz operacje na płodzie i dlaczego oni nie szukają pomocy !?!?!? Gdyby tylko synka dało się uratować to bym się zapożyczyła do końca życia...teraz jak ktoś pyta o dzieci to mówię, że nie chociaż zawsze w głowie myśl:tak, mam trójkę Aniołeczków. Nie chcę pytań od "obcych" mi ludzi i dalszych plotek więc ucinam temat.

Jestem zmęczona po pracy więc nadrobię Was chyba dopiero w sobotę :-)

-----------------------------

Musisz być silna (mamusiu)....masz dla kogo żyć !!!

A[*] S[*] E[*]

Hejka Dziewczyny[emoji1][emoji1][emoji1]

@DorciaMamaOlka trzymam kciuki żebyś zapoczątkowała u nas 2 kreseczki!!!

@aga_agi przykro, że tak się namieszało, Oj pewnie córcia smutna. Całuje mocno i tulę[emoji7][emoji7][emoji7]

@InezkaK i jak tam dzisiejsze przemyślenia??

@xxEwelaxx Kochana jak tam u Ciebie? Wczoraj już pewnie czasu nie miałaś, ale daj znać dzisiaj jak się czujesz??

@mfifi04 w dalszym ciągu życzę owocnych staranek[emoji6]korzystaj puki można[emoji1][emoji1]

@alunia87 a jak tam u Ciebie który dc??

@90_natka to mogę zrozumieć, że jak dostaniesz pozwolenie od gin na 3 dzieciątko to się zdecydujesz?? Życzę Tobie tego. A może właśnie Twoje szczęście już Ciebie nie opuści i doczekasz się 3 [emoji7][emoji7]

Ja w piątek idę do gina i już Mi się po nocach śni☹☹

Anetka ogólnie czuje się zmęczona i wykończona życiem, czyli bez zmian. Tak nie miałam czasu wczoraj miałam noc jutro znowu na noc do pracy.. masakra. W dodatku ten śluz co mi się wydawało że był był raptem jeden dzień czyli ogólnie zgłupiałam.. teraz też dziwnie bo czuje podbrzusze jak lekko boli a do okresu jeszcze około 11 dni .. moze to przemeczenie.

A u Ciebie co tam słychać? Jak sie czujesz [emoji9]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@kamisia871 no tak to już jest plany planami ,a życie je weryfikuje. Trzeba tylko wierzyć ze kiedyś się uda.Chociaż czasem człowieka dopada zwątpienie .

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

@xxEwelaxx no co jest z tym Twoim humorem. Nie dobrze nie dobrze. A z tym śluzem to czasem tak bywa, że jeden dzień jest a na drugi go nie ma. A jak dzisiaj ze śluzem??
A podbrzusze boli może dlatego bo owulacja się zbliża. Mnie też od paru dni jakoś ciągnie raz z lewej raz z prawej i pośrodku też. Kochana musi być w końcu dobrze. Napisz jak tam dzisiaj się czujesz[emoji11][emoji11][emoji11]Ja mam jutro wizytę u gina i monitoring. I jak zwykle się boję czy tabletki pomogły czy jest wszystko ok i w ogóle.

A dzisiaj pewnie niektóre dziewczyny zajęte dniem dziecka. Oj oby w przyszłym roku wszystkie z nas obchodziły ten dzień ze Swoimi pociechami.

reklama
Do góry