reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Liczę na to, że w końcu pojawi się tutaj wysyp fasolek[emoji1]chociaż już parę jest[emoji1]i teraz na resztę kolej.

@justys0702 moja koleżanka w ciąży też miała ten sam problem co Ty z opuchniętymi stopami i dłońmi. Ponoć to woda w organizmie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To super, że się dobrze czujesz :) oby tak do końca! I wyprawkę już zaczynasz kompletować, ach zazdroszczę :) ja się nie mogę zebrać coś do tego bo nie mam sił... Czasu mało, wieczorem jak położę córkę to marzę już tylko o tym żeby się też położyć... Na szczęście ja mam ten plus że te największe rzeczy-wózek, łóżeczko itd mam po córce także w sumie do kupienia głównie ciuszki, kosmetyki, jakieś kocyki i tego typu "małe" rzeczy. No ale i tak zebrać się nie mogę. Aż sama jestem w szoku bo nie kupiłam jeszcze nawet jednej rzeczy!
No ale córcia trochę daje mi popalić, cały dzień prawie siedzę z nią sama bo mąż w pracy, także nawet nie mam kiedy dobrze odpocząć. Skurcze mnie męczą, brzuch mi się stawia i w sumie ogólnie samopoczucie jakieś kiepskie ostatnio mam. Myślę o porodzie i sama nie wiem co z tym zrobić (jestem 22mce po cc i cały czas waham się czy jak nie będzie przeciwwskazań to próbować rodzić sn choć gin ostatnio nie była już taka pewna czy nie będzie trzeba jednak robić cc). I tak mnie męczy to wszystko :( u mnie termin wg usg 28.08 ale ginka mówi że mam się nastawić na wcześniejsze rozwiązanie. A co do synka to prawdopodobnie będzie Jaś :)
A Wy już macie dla Małej imię wybrane?

@AnetaManiak oczywiście fluidki przesylamy ~~~~~~ :) a samopoczucie u mnie średnie-tak jak właśnie opisałam wyżej w odpowiedzi do justysi.. Synek na szczęście rośnie zdrowo, po badaniach serduszka i stwierdzeniu że wszystko jest ok u nas już spokojniej ale mi to zmęczenie i skurcze nie dają żyć :(
To najwazniejszy rzeczy jak wozek i lozeczko posiadasz[emoji5]
Jak jestes sama z malym dzieckiem, to nie dziwie sie, ze nie masz czasu na wyprawke i jestes zmeczona. Musisz tylko sie nie przemeczac jak brzuch boli. A co na to lekarz? Zazywasz cos na to? Termin masz niedlugo przede mna. Tylko, ze mi nic gin nie mowil czy moge urodzic wczesniej[emoji5]
Jeszcze sie zastanawiamy nam imieniem. Bardzo podoba nam sie Liliana, ale tak dalismy na imie naszej coreczce, ktora poronilam[emoji15]
I nie wiem czy tak mozna ale chcielibysmy dac Lilia lub Lilianna przez 2n. Ale mam pojecia czy mozna nadac tak podobne imiona.

f2w3yx8d8eesu797.png

A u Mnie dzisiaj już kompletnie nic czysciutki śluz. Jeszcze rano wykorzystałam Mojego M [emoji12][emoji12][emoji12] i dalej nic. Cały czas Mi siedzi po głowie co jest grane

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To najwazniejszy rzeczy jak wozek i lozeczko posiadasz[emoji5]
Jak jestes sama z malym dzieckiem, to nie dziwie sie, ze nie masz czasu na wyprawke i jestes zmeczona. Musisz tylko sie nie przemeczac jak brzuch boli. A co na to lekarz? Zazywasz cos na to? Termin masz niedlugo przede mna. Tylko, ze mi nic gin nie mowil czy moge urodzic wczesniej[emoji5]
Jeszcze sie zastanawiamy nam imieniem. Bardzo podoba nam sie Liliana, ale tak dalismy na imie naszej coreczce, ktora poronilam[emoji15]
I nie wiem czy tak mozna ale chcielibysmy dac Lilia lub Lilianna przez 2n. Ale mam pojecia czy mozna nadac tak podobne imiona.

f2w3yx8d8eesu797.png
Na skurcze mam gigantyczną dawkę magnezu bo biorę 12 tabl dziennie i teraz mam zwiększoną też dawkę luteiny. Ale na razie w sumie dużej poprawy nie widzę a nawet jest trochę gorzej bo od paru dni nawet podczas krótkiego spaceru wolnym tempem mnie to łapie.. No ale za półtora tyg wizyta to zobaczymy co wtedy powie ginka..
U mnie w poprzedniej ciąży były problemy pod koniec choć żadne badania tego nie wykryły a ja miałam po prostu przeczucie i zgłosiłam się do szpitala bo jakoś hmm inaczej czułam ruchy, nie potrafię tego opisać, po prostu czułam że muszę jechać sprawdzić czy wszystko jest ok. No i jak się okazało córka urodziła się w 37tc z bezwodzia (wody musiały się sączyć bardzo wolno bo nie czułam tego totalnie) i tętno spadało także w 20 minut od decyzji byłam już po cc. Z tego powodu (plus dodatkowe te moje 3 poronienia wcześniej) teraz też mam się nastawić na wcześniejszy poród bo jeśli samo się nie zacznie to i tak przed terminem (38/39tc) mam mieć cc żeby nie ryzykować że coś się złego wydarzy.
A Ty na kiedy masz termin? Nie słyszałam nigdy żeby urząd robił problemy z nadawaniem dzieciom podobnych imion więc nie sądzę żeby nie dało się dać np. Lilianna przez 2n :) choć jak już zdecydujecie że tak ma zostać to na pewno warto dopytać w usc dla pewności :)

Dziewczyny super, że już w krotce będziecie tulić swoje szczęścia. Justyś przepraszam, że pytam ale w którym tygodniu poroniłaś córeczkę? Myślę, że z podobnym imieniem nie powinno być problemu. Jak chcesz to mam koleżankę w UM mogę zapytać jak to jest. Lila albo Lilla to też piekne imiona.

Na skurcze mam gigantyczną dawkę magnezu bo biorę 12 tabl dziennie i teraz mam zwiększoną też dawkę luteiny. Ale na razie w sumie dużej poprawy nie widzę a nawet jest trochę gorzej bo od paru dni nawet podczas krótkiego spaceru wolnym tempem mnie to łapie.. No ale za półtora tyg wizyta to zobaczymy co wtedy powie ginka..
U mnie w poprzedniej ciąży były problemy pod koniec choć żadne badania tego nie wykryły a ja miałam po prostu przeczucie i zgłosiłam się do szpitala bo jakoś hmm inaczej czułam ruchy, nie potrafię tego opisać, po prostu czułam że muszę jechać sprawdzić czy wszystko jest ok. No i jak się okazało córka urodziła się w 37tc z bezwodzia (wody musiały się sączyć bardzo wolno bo nie czułam tego totalnie) i tętno spadało także w 20 minut od decyzji byłam już po cc. Z tego powodu (plus dodatkowe te moje 3 poronienia wcześniej) teraz też mam się nastawić na wcześniejszy poród bo jeśli samo się nie zacznie to i tak przed terminem (38/39tc) mam mieć cc żeby nie ryzykować że coś się złego wydarzy.
A Ty na kiedy masz termin? Nie słyszałam nigdy żeby urząd robił problemy z nadawaniem dzieciom podobnych imion więc nie sądzę żeby nie dało się dać np. Lilianna przez 2n :) choć jak już zdecydujecie że tak ma zostać to na pewno warto dopytać w usc dla pewności :)
Ja tez mialam bole brzucha i chcieli mnie w szpitalu zostaeic, ale w ostatniej chwili lekarka stwierdzila, ze nie ma takiej potrzeby. Zazywalam 6tabletek magnezu dziennie. Teraz juz bole ustapily i mam tylko 3tabletki. Ostatnio zauwazylam u siebie bardziej mokra wydzieline, ale moh gin stwiedzil, ze to przez luteine moze tak byc. Mam nadzieje, ze to nie wody.
Mam termin na 11 wrzesnia. A co do imienia to raczej zostaniemy przy swojej decyzji.

f2w3yx8d8eesu797.png

Dziewczyny super, że już w krotce będziecie tulić swoje szczęścia. Justyś przepraszam, że pytam ale w którym tygodniu poroniłaś córeczkę? Myślę, że z podobnym imieniem nie powinno być problemu. Jak chcesz to mam koleżankę w UM mogę zapytać jak to jest. Lila albo Lilla to też piekne imiona.
Nie masz za co przepraszac. W 12tc

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Ja znam same Lilianny przez 2 n:p wiec nie wiem w czym mialby byc problem:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry