reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny ja dziś poroniłam. Wszystko ładnie się samo oczyściło. Czekam na zakończenie krwawienia i lekarka powiedziała, że możemy się starać. Dzień matki dziś :( i mimo, że mam dzieciaczki to jest mi cholernie źle.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kate.Ooo to przykre i jeszcze w taki dzien [emoji25]ja tez mam dzieci i ogromnie je kocham ale nie da się nie myslec o aniolkach szczegolnie w taki dzień. Musimy byc silne i damy radę [emoji8]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na szczescie czuje sie dobrze[emoji5]
Czas mi leci bardzo szybko, dopiero co widzialam dwie kreski na tescie, a tu juz sie zaraz zacznie 26tydzien. Zaraz bede odliczac tygodnie i dni do porodu. Wyprawke pomalu kompletuje.
A Ty jak sie czujesz? Na kiedy masz termin? Bedzie synek o ile dobrze pamietam? Macie juz imie?

f2w3yx8d8eesu797.png
To super, że się dobrze czujesz :) oby tak do końca! I wyprawkę już zaczynasz kompletować, ach zazdroszczę :) ja się nie mogę zebrać coś do tego bo nie mam sił... Czasu mało, wieczorem jak położę córkę to marzę już tylko o tym żeby się też położyć... Na szczęście ja mam ten plus że te największe rzeczy-wózek, łóżeczko itd mam po córce także w sumie do kupienia głównie ciuszki, kosmetyki, jakieś kocyki i tego typu "małe" rzeczy. No ale i tak zebrać się nie mogę. Aż sama jestem w szoku bo nie kupiłam jeszcze nawet jednej rzeczy!
No ale córcia trochę daje mi popalić, cały dzień prawie siedzę z nią sama bo mąż w pracy, także nawet nie mam kiedy dobrze odpocząć. Skurcze mnie męczą, brzuch mi się stawia i w sumie ogólnie samopoczucie jakieś kiepskie ostatnio mam. Myślę o porodzie i sama nie wiem co z tym zrobić (jestem 22mce po cc i cały czas waham się czy jak nie będzie przeciwwskazań to próbować rodzić sn choć gin ostatnio nie była już taka pewna czy nie będzie trzeba jednak robić cc). I tak mnie męczy to wszystko :( u mnie termin wg usg 28.08 ale ginka mówi że mam się nastawić na wcześniejsze rozwiązanie. A co do synka to prawdopodobnie będzie Jaś :)
A Wy już macie dla Małej imię wybrane?

@AnetaManiak oczywiście fluidki przesylamy ~~~~~~ :) a samopoczucie u mnie średnie-tak jak właśnie opisałam wyżej w odpowiedzi do justysi.. Synek na szczęście rośnie zdrowo, po badaniach serduszka i stwierdzeniu że wszystko jest ok u nas już spokojniej ale mi to zmęczenie i skurcze nie dają żyć :(

To super, że się dobrze czujesz :) oby tak do końca! I wyprawkę już zaczynasz kompletować, ach zazdroszczę :) ja się nie mogę zebrać coś do tego bo nie mam sił... Czasu mało, wieczorem jak położę córkę to marzę już tylko o tym żeby się też położyć... Na szczęście ja mam ten plus że te największe rzeczy-wózek, łóżeczko itd mam po córce także w sumie do kupienia głównie ciuszki, kosmetyki, jakieś kocyki i tego typu "małe" rzeczy. No ale i tak zebrać się nie mogę. Aż sama jestem w szoku bo nie kupiłam jeszcze nawet jednej rzeczy!
No ale córcia trochę daje mi popalić, cały dzień prawie siedzę z nią sama bo mąż w pracy, także nawet nie mam kiedy dobrze odpocząć. Skurcze mnie męczą, brzuch mi się stawia i w sumie ogólnie samopoczucie jakieś kiepskie ostatnio mam. Myślę o porodzie i sama nie wiem co z tym zrobić (jestem 22mce po cc i cały czas waham się czy jak nie będzie przeciwwskazań to próbować rodzić sn choć gin ostatnio nie była już taka pewna czy nie będzie trzeba jednak robić cc). I tak mnie męczy to wszystko :( u mnie termin wg usg 28.08 ale ginka mówi że mam się nastawić na wcześniejsze rozwiązanie. A co do synka to prawdopodobnie będzie Jaś :)
A Wy już macie dla Małej imię wybrane?

@AnetaManiak oczywiście fluidki przesylamy ~~~~~~ :) a samopoczucie u mnie średnie-tak jak właśnie opisałam wyżej w odpowiedzi do justysi.. Synek na szczęście rośnie zdrowo, po badaniach serduszka i stwierdzeniu że wszystko jest ok u nas już spokojniej ale mi to zmęczenie i skurcze nie dają żyć :(
To za niecałe 3 miesiące przywitacie synka[emoji1][emoji1][emoji1]no tak te ciążowe dolegliwości a mężowie siedzą obok i się tylko przyglądają. Takim to dobrze.
Ale najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie[emoji3][emoji3][emoji3]bo w końcu czego to My kobitki nie zrobimy dla tych maleństw WSZYSTKO ZNIESIEMY [emoji16]

@InezkaK to dobrze, że temperatury nie masz, bo jak to napisałaś to tak trochę się przestraszyłam czy przypadkiem nie wystąpiło u Ciebie poronienie zatrzymane. Żeby nie było Ja nie starsze tylko się martwię [emoji10]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@AnetaManiak samopoczucie trochę lepsze. Tym bardziej, że już największe skurcze ni odpuściły. Krwawię teraz jak przy okresie. We wtorek mam kontrole jeszcze jedną. W sumie teraz to czekam na koniec krwawień i zaczynamy działać. Organizm nastawiony na ciąże to liczę, że szybko się uda. Po pierwszym naszym poronieniu tak było. Straciłam ciąże 23.05, a 1lipca test był pozytywny [emoji4]oby teraz się sprawdziło.

@InezkaK no właśnie to, że mamy dzieci to nie sprawia, że ja nie cierpię. Ale mało kto to rozumie. Każdy tylko jesteś młoda, masz dzieci czego ty chcesz. No kurczę chcemy mieć jeszcze jedno. A straciłam już troje :( i jedna biochemiczna. No ale ktoś kto strat nie doświadczył to tego nie rozumie.

@kate.ooo o to bardzo szybko[emoji4]cieszę się, że już troszkę Tobie lepiej. Wszystkie tutaj wiemy jaki to ból.
Masz rację, że posiadanie już dzieci nie umniejsza waszego bólu. To nie istotne czy To była pierwsza ciąża czy któraś z kolei. Ból to ból i nic tego nie zmieni

To za niecałe 3 miesiące przywitacie synka[emoji1][emoji1][emoji1]no tak te ciążowe dolegliwości a mężowie siedzą obok i się tylko przyglądają. Takim to dobrze.
Ale najważniejsze, że maluch zdrowo rośnie[emoji3][emoji3][emoji3]bo w końcu czego to My kobitki nie zrobimy dla tych maleństw WSZYSTKO ZNIESIEMY [emoji16]

@InezkaK to dobrze, że temperatury nie masz, bo jak to napisałaś to tak trochę się przestraszyłam czy przypadkiem nie wystąpiło u Ciebie poronienie zatrzymane. Żeby nie było Ja nie starsze tylko się martwię [emoji10]

Dokładnie, wszystko zniesiemy dla takiej nagrody :) choć czasami jest naprawdę ciężko niestety..

@AnetaManiak samopoczucie trochę lepsze. Tym bardziej, że już największe skurcze ni odpuściły. Krwawię teraz jak przy okresie. We wtorek mam kontrole jeszcze jedną. W sumie teraz to czekam na koniec krwawień i zaczynamy działać. Organizm nastawiony na ciąże to liczę, że szybko się uda. Po pierwszym naszym poronieniu tak było. Straciłam ciąże 23.05, a 1lipca test był pozytywny [emoji4]oby teraz się sprawdziło.

@InezkaK no właśnie to, że mamy dzieci to nie sprawia, że ja nie cierpię. Ale mało kto to rozumie. Każdy tylko jesteś młoda, masz dzieci czego ty chcesz. No kurczę chcemy mieć jeszcze jedno. A straciłam już troje :( i jedna biochemiczna. No ale ktoś kto strat nie doświadczył to tego nie rozumie.

Dokładnie tak jak mówisz jak ktos tego nie przeżył to nas nie rozumie [emoji25]ja tez mam za soba 3 straty...

Dokładnie tak jak mówisz jak ktos tego nie przeżył to nas nie rozumie [emoji25]ja tez mam za soba 3 straty...

Ja mam dwie straty. W maju 2012 poroniłam ciazę bliźniaczą. I teraz w maju 2017 kolejny Aniołek. Za to była też u mnie ciąża biochem w 2014 roku. Ale tego nawet mój lekarz nie chce brać pod uwagę bo powiedział, że gdybym nie robiła testu przed spodziewaną @ to nawet bym nie wiedziała o tej ciąży. Bo fakt okres wtedy pojawił się w terminie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka Dziewczyny. Ja wczoraj już troszkę zamuliłam tak Mnie jakoś na spanie wzięło[emoji12][emoji12]

@aga_agi Ja też byłam na zwolnieniu lekarskim po poronieniu przez dwa tygodnie. I uwarzam tak jak Ty, że to jest dobre.

@InezkaK a jak tam mierzenie temperatury?? Byłaś już na kontroli po poronieniu??

@90_natka i @justys0702 przesyłajcie nam fluidki. A tak w ogóle jak wasze maleństwa i Wy oczywiście się miewacie??

@kate.ooo Kochana mam nadzieję, że dzisiaj troszkę lepszy dzionek[emoji11]tulę mocno[emoji1][emoji1][emoji1]

@xxEwelaxx który dzień cyklu dzisiaj??

Caly czas przezylam wam fluidki i mysle o was. Jak wchodze na to forum to wyczekuje samych dobrych wiesci[emoji5]
Moje malenstwo ma sie dobrze. Buszuje w brzuszku kiedy ma na to ochote, a nie wtedy kiedy ja tego chce[emoji5]
A Ja czuje sie na szczescie dobrze. Tylko stopy i dlonie troche puchna. Ale da sie wytrzymac[emoji5]

f2w3yx8d8eesu797.png

Do góry