reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny pewnie dzisiaj zajęte jesteście, ale mam do was pytanie. Bo mam mały problem. Od trzech dni delikatnie plamie myślałam, że to się rozkręci ale tak się bie dzieje. Myślałam, że to okres więc w pierwszy dzień poleciałam od razu do Mojego gina, żeby się umówić na monitoring. A, że akurat wychodził z gabinetu to chwilke z nim pogadałam i kazał brać tabletki od 3dc czyli od dzisiaj. Tylko, że Ja teraz mam dylemat czy to plamienie mogę uważać za okres?? Do lekarza dzisiaj dostać się nie mogłam bo wczoraj u nas było wolne(mieszkam w Niemczech)i zrobił sobie długo weekend ☹☹

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie pierwsza @ po poronieniu trwala 3 dni i byly to tylko delikatne plamienia na brazowo. Krwi wogole nie bylo. Dopiero przy drugiej przez 2 dni mialam brazowe plamienia, byl dzien przerwy i w 4 dzien pojawila sie krew.
Nie denerwuj sie, bo po poronieniu miesiaczka moze byc dziwna

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Ja za to 1 po poronieniu mialam mega obfitą takze na prawde roznie to bywa.Jak nie ma goraczki i innych objawow to sie nie stresowac:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

To zacznę brać od dzisiaj te tabletki. Naprawdę uspokoiłyście Mnie i to bardzo[emoji4][emoji4][emoji4]

Aneta podpinam się pod to co piszą dziewczyny-traktowałabym to jak normalną miesiączkę. Pierwsza po stracie może być różna, zresztą nawet kolejna może być inna niż miewałaś wcześniej. Mój ginekolog zawsze mówił, że pierwszy dzień plamienia mam uważać za pierwszy dzień cyklu. Ja też miałam cykl stymulowany kilkukrotnie i raz miałam tak, że pierwszy dzień @ to było tylko plamienie a tabletkę brałam uwzględniając dzień plamienia jako 1 dc.

Inezko to normalne, ja miałam prawie 3 tyg krwawienia i plamienia z przerwami.

Aneta podpinam się pod to co piszą dziewczyny-traktowałabym to jak normalną miesiączkę. Pierwsza po stracie może być różna, zresztą nawet kolejna może być inna niż miewałaś wcześniej. Mój ginekolog zawsze mówił, że pierwszy dzień plamienia mam uważać za pierwszy dzień cyklu. Ja też miałam cykl stymulowany kilkukrotnie i raz miałam tak, że pierwszy dzień @ to było tylko plamienie a tabletkę brałam uwzględniając dzień plamienia jako 1 dc.

Inezko to normalne, ja miałam prawie 3 tyg krwawienia i plamienia z przerwami.
A mi moj gin mowil wlasnie, ze pierwszy dzien miesiaczki liczyc od krwawienia, a nie od plamienia. Druga @ po poronieniu, a ostatnia przed ciaza mialam taka, ze dwa dni plamilam pekko na brazowo, mialam dzien przerwy i kolejny dzien dopiero zaczelam krwawic. Gin kazal mi liczyc miesiaczke od tego dnia krwawienia. I na kazdym badaniu gdzie pytaja o date ostatniej miesiaczki mowie ten dzien wlasnie gdzie pojawilo sie juz krwawienie, a nie plamienie

f2w3yx8d8eesu797.png

A mi moj gin mowil wlasnie, ze pierwszy dzien miesiaczki liczyc od krwawienia, a nie od plamienia. Druga @ po poronieniu, a ostatnia przed ciaza mialam taka, ze dwa dni plamilam pekko na brazowo, mialam dzien przerwy i kolejny dzien dopiero zaczelam krwawic. Gin kazal mi liczyc miesiaczke od tego dnia krwawienia. I na kazdym badaniu gdzie pytaja o date ostatniej miesiaczki mowie ten dzien wlasnie gdzie pojawilo sie juz krwawienie, a nie plamienie

f2w3yx8d8eesu797.png
Może co gin to inna opinia, nie wiem sama. Zgłupieć z tym można normalnie ;)
Ja miałam przez pewien czas często plamienie jeden-dwa dni zanim @ się rozkręciła i mi w każdym razie kazał liczyć tak jak pisałam, czyli plamienie to pierwszy dzień cyklu (oczywiście nie takie plamienie, że np. raz coś się pojawiło tylko takie skąpe, ale przez cały dzień). I w sumie pęcherzyki przy stymulacji dojrzały ładnie jak policzyłam plamienie jako 1dc więc nie było tak jakbym za wcześnie wzięła pierwszą tabletkę.
I w sumie to w cyklu w którym miałam badaną drożność jajowodów też miałam takie plamienie w pierwszych dniach cyklu a dopiero później "normalną" @, a w szpitalu i tak uznali plamienie za 1dc przy ustalaniu terminu badania (bo hsg niby powinno być wykonane w konkretnych dniach cyklu przed owulacją). Także naprawdę zgłupieć można z tym wszystkim jak widać :)
A Ty jak tam się czujesz? Widzę że już zaraz kończysz 25tc :) też Ci tak szybko leci czas jak mi? Bo ja mam wrażenie że dopiero co zaszłam w ciążę a tu już coraz bliżej końca :)

f2w3yx8d8eesu797.png
Kiedyś kiedyś też miewałam takie miesiączki. To było już ładnych parę lat temu. Właśnie ze dwa dni różowego plamienia dzień albo i dwa przerwy i potem przychodził normalny okres. Tylko to teraz jest całkiem inne. No ale to faktycznie pewnie przez poronienie.

reklama
Ja zawsze pierwsze dwa dni miałam plamienia, liczyłam to jako pierwsze dni @. Tym bardziej, że krawaienie miałam przez 4dni, czyli łącznie 6.
A gin mi mówił, że oierwsza @po poronieniu może być dziwna.

Do góry