reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Oczywiście. Ale strach mi towarzyszy[emoji33]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Też się boję. Ale może nie tak bardzo tego, że znów się to powtórzy tylko, że w ogóle się nie uda[emoji17]ta perspektywa Mnie przeraża, że nie zajde w tą tak upragnioną ciążę. Od dwóch dni plamie i teraz nie wiem czy zacząć brać jutro te tabletki czy nie. Bo lekarz kazał Mi od 3dc. Ale jak wczoraj zaszłam do niego na moment to myślałam że @ się rozkręca a ty nic tak słaba jak była taka jest

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też się boję. Ale może nie tak bardzo tego, że znów się to powtórzy tylko, że w ogóle się nie uda[emoji17]ta perspektywa Mnie przeraża, że nie zajde w tą tak upragnioną ciążę. Od dwóch dni plamie i teraz nie wiem czy zacząć brać jutro te tabletki czy nie. Bo lekarz kazał Mi od 3dc. Ale jak wczoraj zaszłam do niego na moment to myślałam że @ się rozkręca a ty nic tak słaba jak była taka jest

Na temat @ zbytnio się nie wypowiem nigdy nie miałam z nią problemów. Może kilka razy się spóźniła. Ale zawsze jest taka sama. Za to ja się boję tego że znowu poronie [emoji33] nie wiem jak mam sobie z tym poradzić

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Tego strachu się nie pozbędziemy nigdy ...prawie sześć lat temu pierwsze poronienie i po trzech @ w pierwszym cyklu dwie kreski radosc ogromna i strach jeszcze większy. ..[emoji20] teraz dwa razy i....chce jeszcze raz spróbować tylko boje się czy psychicznie dam rade ...
Musimy być twarde wiem ... I wierzyc ze sie uda ...[emoji7]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja prolaktynę miałam badać między 3-5 dc i zawsze tak mi zalecano. (Choć "zawsze" to duże słowo bo badałam tylko dwa razy :))
Mi ginekolog mówił że prawidłowo już na początku cyklu powinna być niska (w normie) żeby nie blokowała wzrostu pęcherzyków i przede wszystkim samej owulacji.
Ale druga rzecz jest taka (co już tu któraś z Was napisała ale nie pamiętam już która bo dużo postów tu dzisiaj :)) że nie zawsze wysoka prolaktyna uniemożliwia zajście w ciążę. Oczywiście jest tak, że utrudnia zajście w ciążę, ale nawet mimo wysokiej prolaktyny może się udać :) dlatego np nawet podczas karmienia piersią można zajść w ciążę czego ja jestem żywym przykładem :)

Jeny @ALUNIA nie wyobrażam sobie żeby moj lekarz tak mógł powiedzieć, mabardzo specyficzne poczucie humoru, ale żeby takie sugestie??? Ja mam 34 lata pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 30 i nie czuję się stara.
@aneta o 2dziecko staralismy sie 4 miesiące. Kiedy zobaczyłam na koniec kwietnia 2krechy czułam sie wspaniale. Po tygodniu zaczęły się problemy z cukrzyca dlatego poszłam do gina szybciej. On stwierdził, że ciąża albo jest dużo młodsza albo nicz tego nie będzie. Dał 50% szans. To był piątek od poniedziałku zaczęły się plamienia, z każdym dniem coraz więcej. W czwartek poronienie samoistne. W piątek byłam znów u gina i już nic nie było, wszystko samo się oczysciło.
@mfifi być może ten szczęśliwy
No niestety i tacy się zdarzają,a ze to ordynator u mnie w szpitalu to wolałam jego tekst o wcześniejszych staraniach przemilczeć. Bo jak się uda kiedyś zajść, urodzić gdzieś trzeba ,a wątpię żebym zdążyła do innego szpitala [emoji23]. Jest specyficzny niestety,ale jakaś tam wiedzę ma i do szpitala odrazu mnie skierował z plamieniami.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

To mój drugi gin i umnie ogolnie mają takie podejście do tematu.Zresztą dopiero od czerwca pozwolił mi się starać nawet z innym u siebie to konsultowałam to tak samo.Chociaż ciąża była młoda i nie było zabiegu.
Musiała bym ze 100 km do większego miasta dojeżdżać.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Alunia nam się udało po 9 cyklach już straciłam nadzieję aż zaswiecilo nam słońce :)zobacz że i ty zostaniesz szczęśliwa mamusia :)

Hejka Dziewczyny. Najlepszego z Okazji dnia matki!!! Dla tych co już mają Swoje szczęścia dla tych co zostaną mamusiami i dla tych starających się!!! W przyszłym roku wszystkie tutaj będziemy obchodzić dzień Matki[emoji12][emoji12][emoji12]

reklama
Do góry