reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dziewczyny.
Wlasnie leżę w szpitalu i czekam na przerwanie martwej ciąży (14 tc)
I tak trochę dla uspokojenia was czytam.
Czy po pierwszym poronieniu ( zwłaszcza późnym) robilyscie jakies szczegółowe badania?
Ile cykli po łyżeczkowaniu rozpoczęliście starania?

Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Asia:(tak mi przykro..wiesz co bylo przyczyna? Bylas na badaniach prenatalnych?Matko ja jestem w 13 tyg..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Asia:(tak mi przykro..wiesz co bylo przyczyna? Bylas na badaniach prenatalnych?Matko ja jestem w 13 tyg..

W dniu badań genetycznych doktor stwierdziła obumarcie ciąży. Nie znam przyczyny. Brak akcji serduszka. Tyle wiem.

Żeby jakoś przeżyć ten szpital...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asia:(trzymaj sie Kochana.. ja poronilam samoistnie wiec Ci nie odpowiem.Wiem ze najczesciej 3 msc zalecaja ze staraniami czekac po łyzeczkowaniu..

Hej dziewczyny.
Czy po pierwszym poronieniu ( zwłaszcza późnym) robilyscie jakies szczegółowe badania?

Pozdrawiam

Asia bardzo mi przykro [emoji25]po pierwszym poronieniu nie zalecają zadnych badan ja po drugim poronieniu zrobilam badania genetyczne i po lyzeczkowaniu zalecają odczekac trzy miesiace

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.

Pozdrawiam

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty.
Doskonale wiem co przezywasz, bo Ja tez dowiedzialam sie na usg genetycznym, ze serduszko mojego dzieciatka nie bije. Bylam wtedy w 12tc. Lezalam w szpitalu 5 dni. W ostatni mialam zabieg lyzeczkowania, bo nie oczyscilam sie do konca. Nie robilam zadnych badan. Zbadalam tylko plec swojego dziecka.
Lekarz zalecil odczekac 2 cykle po poronieniu, ale z Mezem staralismy sie od razu. Udalo sie po 2 miesiaczce od zabiegu.
Musisz byc silna i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze.

f2w3yx8d8eesu797.png

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty.
Doskonale wiem co przezywasz, bo Ja tez dowiedzialam sie na usg genetycznym, ze serduszko mojego dzieciatka nie bije. Bylam wtedy w 12tc. Lezalam w szpitalu 5 dni. W ostatni mialam zabieg lyzeczkowania, bo nie oczyscilam sie do konca. Nie robilam zadnych badan. Zbadalam tylko plec swojego dziecka.
Lekarz zalecil odczekac 2 cykle po poronieniu, ale z Mezem staralismy sie od razu. Udalo sie po 2 miesiaczce od zabiegu.
Musisz byc silna i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze.

f2w3yx8d8eesu797.png

Jak sobie poradziłaś ze strachem przed kolejna strata?

Asia strasznie mi przykro trzymaj się dzielnie. U mnie wszystko samo poszło, bez zabiegów więc nie potrafie pomóc. Nam lekarz powiedział, że po następnej @ możemy rozpocząć starania.

Jak sobie poradziłaś ze strachem przed kolejna strata?

Bylo bardzo ciezko. Caly czas mialam w glowie mysl, ze znow moze stac sie cos zlego. Do tej pory jak moje dziecko dlugo sie nie rusza to mam juz czarny scenariusz w glowie. Ale daje jakos rade. Wierze, ze wszystko bedzie juz dobrze i urodze swoje malenstwo

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Hej dziewczyny.

Pozdrawiam

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Ja straciłam ciążę w 16 tc, po zabiegu miałam wstępnie zalecone odczekać 3 cykle, zielone światło do starań dostaliśmy jednak już po drugim cyklu bo wszystko ładnie się wygoiło i lekarz nie widział przeciwwskazań.
Co do badań to my robiliśmy-oczywiście prywatnie-badania genetyczne po poronieniu (w celu ustalenia przyczyny obumarcia ciąży), byliśmy też u genetyka i badaliśmy swoje kariotypy (to była nasza 3 strata, wcześniejsze były na b. wczesnym etapie). Po pierwszym poronieniu w PL nie robią żadnych specjalistycznych badań na NFZ, dopiero po drugim.
Czy lekarz miał chociaż jakieś przypuszczenie co mogło być powodem obumarcia ciąży? Nie masz problemu z krzepliwością, z tarczycą? Poza wadami genetycznymi to są jedne z częstszych przyczyn strat...

Do góry