reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dziewczyny.
Wlasnie leżę w szpitalu i czekam na przerwanie martwej ciąży (14 tc)
I tak trochę dla uspokojenia was czytam.
Czy po pierwszym poronieniu ( zwłaszcza późnym) robilyscie jakies szczegółowe badania?
Ile cykli po łyżeczkowaniu rozpoczęliście starania?

Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Asia:(tak mi przykro..wiesz co bylo przyczyna? Bylas na badaniach prenatalnych?Matko ja jestem w 13 tyg..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Asia:(tak mi przykro..wiesz co bylo przyczyna? Bylas na badaniach prenatalnych?Matko ja jestem w 13 tyg..

W dniu badań genetycznych doktor stwierdziła obumarcie ciąży. Nie znam przyczyny. Brak akcji serduszka. Tyle wiem.

Żeby jakoś przeżyć ten szpital...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asia:(trzymaj sie Kochana.. ja poronilam samoistnie wiec Ci nie odpowiem.Wiem ze najczesciej 3 msc zalecaja ze staraniami czekac po łyzeczkowaniu..

Hej dziewczyny.
Czy po pierwszym poronieniu ( zwłaszcza późnym) robilyscie jakies szczegółowe badania?

Pozdrawiam

Asia bardzo mi przykro [emoji25]po pierwszym poronieniu nie zalecają zadnych badan ja po drugim poronieniu zrobilam badania genetyczne i po lyzeczkowaniu zalecają odczekac trzy miesiace

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.

Pozdrawiam

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty.
Doskonale wiem co przezywasz, bo Ja tez dowiedzialam sie na usg genetycznym, ze serduszko mojego dzieciatka nie bije. Bylam wtedy w 12tc. Lezalam w szpitalu 5 dni. W ostatni mialam zabieg lyzeczkowania, bo nie oczyscilam sie do konca. Nie robilam zadnych badan. Zbadalam tylko plec swojego dziecka.
Lekarz zalecil odczekac 2 cykle po poronieniu, ale z Mezem staralismy sie od razu. Udalo sie po 2 miesiaczce od zabiegu.
Musisz byc silna i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze.

f2w3yx8d8eesu797.png

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty.
Doskonale wiem co przezywasz, bo Ja tez dowiedzialam sie na usg genetycznym, ze serduszko mojego dzieciatka nie bije. Bylam wtedy w 12tc. Lezalam w szpitalu 5 dni. W ostatni mialam zabieg lyzeczkowania, bo nie oczyscilam sie do konca. Nie robilam zadnych badan. Zbadalam tylko plec swojego dziecka.
Lekarz zalecil odczekac 2 cykle po poronieniu, ale z Mezem staralismy sie od razu. Udalo sie po 2 miesiaczce od zabiegu.
Musisz byc silna i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze.

f2w3yx8d8eesu797.png

Jak sobie poradziłaś ze strachem przed kolejna strata?

Asia strasznie mi przykro trzymaj się dzielnie. U mnie wszystko samo poszło, bez zabiegów więc nie potrafie pomóc. Nam lekarz powiedział, że po następnej @ możemy rozpocząć starania.

Jak sobie poradziłaś ze strachem przed kolejna strata?

Bylo bardzo ciezko. Caly czas mialam w glowie mysl, ze znow moze stac sie cos zlego. Do tej pory jak moje dziecko dlugo sie nie rusza to mam juz czarny scenariusz w glowie. Ale daje jakos rade. Wierze, ze wszystko bedzie juz dobrze i urodze swoje malenstwo

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Hej dziewczyny.

Pozdrawiam

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Ja straciłam ciążę w 16 tc, po zabiegu miałam wstępnie zalecone odczekać 3 cykle, zielone światło do starań dostaliśmy jednak już po drugim cyklu bo wszystko ładnie się wygoiło i lekarz nie widział przeciwwskazań.
Co do badań to my robiliśmy-oczywiście prywatnie-badania genetyczne po poronieniu (w celu ustalenia przyczyny obumarcia ciąży), byliśmy też u genetyka i badaliśmy swoje kariotypy (to była nasza 3 strata, wcześniejsze były na b. wczesnym etapie). Po pierwszym poronieniu w PL nie robią żadnych specjalistycznych badań na NFZ, dopiero po drugim.
Czy lekarz miał chociaż jakieś przypuszczenie co mogło być powodem obumarcia ciąży? Nie masz problemu z krzepliwością, z tarczycą? Poza wadami genetycznymi to są jedne z częstszych przyczyn strat...

Do góry