reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Anetka a jaki to termometr ? Taki cyfrowy ? I glupie pytanie ale mierzymy temp gdzie ..???dowcipnie ?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak cyfrowy. Ja mam cyclotest lady. Ale wiem, że jest dużo innych. Najpewniejsze jest mierzenie w pochwie. Choć i to nie daje 100% pewności. Każdą chorobę trzeba zaznaczać. No i podstawa to 3godziny snu, ponieważ dopiero po takim czasie organizm ma Swoją prawidłową temperaturę. Ja zapisuję wszystko w takim programie na komórce. Dodatkowo np. Sprawdzam śluz.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Screenshot_20170522-212436.png
tak to wygląda na tym programie. Wpisuję temp śluz współżycie leki samopoczucie chorobę bóle itp

Załączniki

• Screenshot_20170522-212436.png
    Screenshot_20170522-212436.png
    16,6 KB · Wyświetleń: 293
Tak cyfrowy. Ja mam cyclotest lady. Ale wiem, że jest dużo innych. Najpewniejsze jest mierzenie w pochwie. Choć i to nie daje 100% pewności. Każdą chorobę trzeba zaznaczać. No i podstawa to 3godziny snu, ponieważ dopiero po takim czasie organizm ma Swoją prawidłową temperaturę. Ja zapisuję wszystko w takim programie na komórce. Dodatkowo np. Sprawdzam śluz.

Anetka tak jak pisalam dla mnie to czarna magia ... Za tydzien mam wizyte u gin i zobaczymy ile każe mi czekać...Wielkie dzięki [emoji8]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Na początku mierzenia temperatury to też byłam zielona w tym. I też była to czarna magia dla Mnie. Ale z każdym cyklem poznajesz siebie coraz lepiej. W tym cyklu co zaszłam gdyby nie temperatura to bym nawet testu nie zrobiła, mimo iż byłam po stymulacji i powinnam go zrobić. A że temperatura 3dni po terminie miesiączki była wysoka więc stwierdziłam że a może coś jest na rzeczy. Także Ja polecam tą metodę. Nie jest prosta, no ale czego to się bie robi dla tego szczęścia

Inezka ja polecam termometr owulacyjny microlife mt 16c2, bardzo łatwo dostępny w aptekach i internecie i taniutki, używam od 5 lat i nigdy się nie zawiodłam na nim :)
O widzę też mierzysz tempkę. A jak u Ciebie wyglądał cykl po poronieniu?? Bo u Mnie to masakara po prostu. Wszystko na opak. Muszę się na nowo uczyć Mojego cyklu. Mam tak niskie temperatury jak nigdy

Jeszcze jedną rzecz napisze wam dziewczyny. Mój lekarz powiedział Mi, że jedną z największych popełnianych błędów ludzi starających się o dzidzie jest zbyt rzadkie współżycie. Ponieważ po około 4 dniach plemniki które przebywają w dalszym ciągu w mosznie zaczynają się starzeć i osłabiać. Najlepiej jest współżyć co dwa maksymalnie co trzy dni. A w okresie okołoowulacyjnym nawet i codziennie. I do tego po współżyciu powinnyśmy leżeć nawet do 40min ponieważ tyle potrzebują plemniki zanim przedostaną się do środka i pozostaną w odpowiednim miejscu czekając na jajeczko. Jest to wszystko potwierdzone badaniami. Jak znajdę ten artykuł to wstawię linka żebyście mogły sobie o tym poczytać.

reklama
Ja w okresie owulacyjnym wspolzyje codziennie, a w cyklu w którym się udało 3 razy [emoji58].Średnio w to wierzę dla tego [emoji1]

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry