reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Jestem podlamana. Kolejny przystanek na mojej drodze to hsg jajowodow:( nie jest kolorowo:(
Xssenia spokojnie, hsg nie jest super przyjemnym badaniem, ale nie jest takie straszne. Da się przeżyć :) teraz w tym cyklu masz mieć robione? W znieczuleniu miejscowym czy pod narkozą? Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że są statystyki mówiące że często po hsg udaje się zaskoczyć bo nawet gdy jajowody są drożne to dzięki hsg przepychane są drobne zrosty mogące utrudniać zajście w ciążę :)
Ja miałam hsg pod koniec września a w cyklu listopadowym zaszłam w pierwszą ciążę.

Xssenia spokojnie, hsg nie jest super przyjemnym badaniem, ale nie jest takie straszne. Da się przeżyć :) teraz w tym cyklu masz mieć robione? W znieczuleniu miejscowym czy pod narkozą? Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że są statystyki mówiące że często po hsg udaje się zaskoczyć bo nawet gdy jajowody są drożne to dzięki hsg przepychane są drobne zrosty mogące utrudniać zajście w ciążę :)
Ja miałam hsg pod koniec września a w cyklu listopadowym zaszłam w pierwszą ciążę.
Ja hsg miałam w sierpniu a w listopadzie zaszłam w ciążę. I też nie były u mnie niedrożne jajowody ale sam zabieg podobno pomaga. Dodam tylko że przed hsg długo się staraliśmy bez rezultatu. Głowa do góry to nie jest bardzo inwazyjny zabieg. Potwierdzam to co pisze natka

Pocieszylyscie mnie... W przyszlym tygodniu bede znac termin... Strasznie sie boje :( ale zyje nadzieja w takim razie ze po zabiegu moze cos drgnie...

Pocieszylyscie mnie... W przyszlym tygodniu bede znac termin... Strasznie sie boje :( ale zyje nadzieja w takim razie ze po zabiegu moze cos drgnie...
Nie bój się. Całe badanie trwa dosłownie parę minut, wynik też od razu będziesz znała (przynajmniej ja tak miałam, że lekarz od razu powiedział co i jak). Wierzę, że i Tobie uda się szybko zajść w ciążę po badaniu :) a spodziewasz się kiedy lekarz chce Cię umówić? Który teraz masz dc? Hsg zazwyczaj robi się po @, a przed owulacją.

W tej chwili czekam na wredote @ :( zaraz po swietach bede znac termin, oby szybko bo juz mam dosc tych klod pod nogami. Niech w koncu zaswieci slonce tez i dla mnie.

Wesołych Świąt Dziewczynki [emoji214][emoji195][emoji207][emoji173][emoji8]

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Do góry