reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@KaSia86 , @Millo po połówkowym u mnie tak pół na pół.. Tak jak przeczuwałam na tą chwilę z serduszkiem nie jest na 100% wszystko w porządku (a jak mówiłam mamie i mężowi, że mam jakieś takie przeczucie przez te słabe ruchy to się śmiali że wymyślam a jednak coś jest na rzeczy!). Jedna z zastawek nie domyka się i krew się cofa, ale lekarz mówi że do któregoś tygodnia (z tego wszystkiego już zapomniałam do którego) to się może domknąć. Jeśli nie, to niestety dziecko będzie miało wadę serduszka, choć powiedział że z wszystkich zastawek akurat niedomykalność tej jest najmniej groźna w życiu. No ale jednak... Mam to kontrolować, czeka nas konsultacja kardiologiczna i echo serca maluszka.
Poza tym wszystko dobrze, pomiary w normie jak na ten tc, no i spodziewamy się synka :)
90natka ja mam niedomykalnosc jednej komory i moja corka też[emoji12] tego sie w zaden sposob nie leczy tylko kontroluje co jakis czas [emoji6]wszystko bedzie dobrze synus bedzie zdrowy [emoji7]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@KaSia86 , @Millo po połówkowym u mnie tak pół na pół.. Tak jak przeczuwałam na tą chwilę z serduszkiem nie jest na 100% wszystko w porządku (a jak mówiłam mamie i mężowi, że mam jakieś takie przeczucie przez te słabe ruchy to się śmiali że wymyślam a jednak coś jest na rzeczy!). Jedna z zastawek nie domyka się i krew się cofa, ale lekarz mówi że do któregoś tygodnia (z tego wszystkiego już zapomniałam do którego) to się może domknąć. Jeśli nie, to niestety dziecko będzie miało wadę serduszka, choć powiedział że z wszystkich zastawek akurat niedomykalność tej jest najmniej groźna w życiu. No ale jednak... Mam to kontrolować, czeka nas konsultacja kardiologiczna i echo serca maluszka.
Poza tym wszystko dobrze, pomiary w normie jak na ten tc, no i spodziewamy się synka :)
Kochana nie martw się na zapas, takie wady bardzo często zanikają do końca ciąży więc bądź dobrej myśli [emoji173] Gratuluję Synusia i trzymam kciuki za dzielnego Chłopczyka [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Dzięki dziewczyny :) kochane jesteście :* ja wiem, że są wady serca z którymi można normalnie żyć, mój brat też ma taką. No ale stres mimo wszystko jest, choć liczymy że jednak się to domknie. Za dwa tyg mamy usg prenatalne to zobaczymy w którą stronę to idzie, czy zanika czy się poszerza i wtedy będziemy już choć trochę mogli spodziewać się co dalej.
I w sumie to powiem Wam, że w pewnym sensie przyzwyczaiłam się już do tego że w każdej ciąży pojawiają się jakieś problemy, żadna moja ciąża nie była niestety bezproblemowa.

mfifi04 mierzysz temperaturę? Robisz testy czy monitoring? Ja wczoraj zaczęłam badać szyjke i bardzo chciałabym się nauczyć :) Donga biorę w tym cyklu również i śluzu jest o wiele więcej niż poprzednio :) Dziś mam 9dc i korci mnie podejść do lekarza żeby chociaż sprawdził czy owu będzie :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Temperatury nie mierze bo dla mnie to sensu nie ma. Monitoring mam 12.04. Zapytaj na staraczkach to nauczą cie badać szyjke. ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

zafasolkowane dziewczynki ile po owu pobierałyście bete pierwszą (jeśli pobierałyście...) bo sie waham czy iść jutro czy jeszcze zaczekać...

reklama
Do góry