reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Pomocy ! dziewczyny wykrytow badaniach genetycznych u mnie mutacja PAI 1 czy któraś z was coś wie na ten temat albo tez miala to wykryte ?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam tę mutację homozygotyczna - w podpisie mam jakie leki biorę w chwili obecnej (brakuje tylko clexanu który bede brac jak bede w ciazy)

Ostatnia edycja:
@rozmaryn @aneta_ck śliczne te Wasze dzieciaczki :)

@Baslan ja mam na każdej wizycie badanie ginekologiczne. W każdej poprzedniej ciąży też tak miałam (tamte ciąże prowadziłam prywatnie, tą na NFZ). Dziwne żeby nie robili badania gin...

Millo jejku ale olbrzymi wzrost :) szok! Gratulacje :)

Inekza ja właśnie robię badania w tym kierunku, to jeden z czynników badania na trombofilię. To jest czynnik łagodnych chorób zakrzepowych z tego co wyczytałam zanim zdecydowałam się na badania. Myślę że w ciąży będziesz miała zalecone leki przeciwzakrzepowe (zaax albo acard). Jak będziesz miała betę i ciąża się potwierdzi to szybko umawiaj się do gin i pokaż wyniki, żeby lekarz mógł ustawić leczenie.

Ostatnia edycja:
Mysze a co myslicie o moim progesteronie?bo widze ze za duzy
Screenshot_2017-03-22-13-56-47.png

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-03-22-13-56-47.png
    Screenshot_2017-03-22-13-56-47.png
    42,5 KB · Wyświetleń: 1 200
Mysze a co myslicie o moim progesteronie?bo widze ze za duzyZobacz załącznik 799819

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Progesteronu w ciąży nigdy za wiele jak to mówi moja ginka :) a poza tym zauważ że normy masz podane "normalne" a nie dla kobiet w ciąży :)
U mnie na wynikach są normy "zdrowe kobiety" i "zdrowe kobiety ciężarne". Ale ja mam inne jednostki bo ng/ml.

@Millo sprawdziłam na kalkulatorze przeliczajacym jednostki i wyszło tak:
91 nmol/L = 28.61635220125786 ng/mL
A u mnie na wyniku normy dla I trymestrzu są takie: 11-44,3 ng/ml. Czyli umieścisz się w normie. Ja na początku ciąży miałam 36,58 ale wtedy byłam już na luteinie.

reklama
Do góry