reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Kasia gratulacje :)

Zaaaneta pełno jest takich przesądów, jakby tak człowiek we wszystko wierzył to by zwariował :) mi się wydaje że te przesądy to ludzie chymba z nudów powymyślali ;) wyluzuj :)

Marta fajnie, że usg Ci szybciej załatwiła, będziesz spokojniejsza :)
A tak ogólnie to już któryś raz czytam tu na forum o tym, że usg umawiacie osobno. Wy wszystkie jesteście spoza PL? Tak z ciekawości pytam bo do tej pory nie spotkałam się jeszcze w PL z czymś takim żeby lekarz nie robił usg podczas normalnej wizyty :)

Kamkaz a jak tam Piotruś?
Dziękuję że pytasz... Piotruś jest mega rozrabiaką, non stop musi być w ruchu, nie usiedzi minuty w spokoju. Nigdy nie sądziłam, że dzieci w tym wieku już tak wszystko rozumieją. Masakra jak dla mnie[emoji3]. Uwielbia bić sobie brawo bo jak ja o coś go poproszę i on to zrobi to zawsze w nagrodę dostaje buziaka i biję mu brawo. Więc teraz już jak coś zrobi to od razu sobie brawo bije. Jest łobuzem ale jest taki kochany przez wszystkich że szok. W poniedziałek bylam z nim u dermatologa to nie byłoby osoby, która by do niego nie podeszła i nie powiedziała jaki jest fajny chłopczyk. No i ten uśmiech powala... nawet jeśli coś nabroi i spojrzy na Ciebie tak milosiernie, uśmiechnie się że nawet nie masz sumienia mu pogrozić. Staram się mu dużo tłumaczyć, że coś zrobił źle itd no i faktycznie pamięta bo więcej tego nie robi. Zdarza mu się, ale sporadycznie. Mo i chcę już uczyc go robić siusiu na nocnik. Zobaczymy jak to pojdzie[emoji3]
Jestem po USG i jestem przeszczesliwa [emoji5] [emoji38][emoji38][emoji38] wszystko ok pęcherzyk ciążowy jest pęcherzyk żółtkowy tez i nawet lekarz powiedział ze prawdopodobnie jest też juz zarodek 1,8 mm[emoji38][emoji38][emoji38]
A oto moje małe wielkie szczęście [emoji178][emoji178][emoji178]
Zobacz załącznik 798028

xnw4s65gte9hv7ri.png
Na takie wieści czekałam. Super, bardzo się cieszę i mocno Wam wszystkim kibicuję. Nie udzielam się tu za dużo, ale podczytuje Was na bieżąco jak mam tylko chwilę.
Wiem z własnego doświadczenia że warto zawalczyć, czasem krótszy czas a czasem dłuższy ale nagroda jakana nas czeka jest nie do opisania.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po USG i jestem przeszczesliwa [emoji5] [emoji38][emoji38][emoji38] wszystko ok pęcherzyk ciążowy jest pęcherzyk żółtkowy tez i nawet lekarz powiedział ze prawdopodobnie jest też juz zarodek 1,8 mm[emoji38][emoji38][emoji38]
A oto moje małe wielkie szczęście [emoji178][emoji178][emoji178]
Zobacz załącznik 798028

xnw4s65gte9hv7ri.png
Niepotrzebnie sie tak martwilas. Masz silnego bobaska, ktory bedzie rosl zdrowo. [emoji5]

f2w3yx8d8eesu797.png

Dziękuję dziewczyny [emoji178] właśnie odebrałam tez betę z wczoraj 19880,7 wygląda super [emoji2] jutro pewnie zrobię jeszcze raz żeby sprawdzić czy dobrze rośnie [emoji38]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Piękny wynik [emoji7] Ja po tygodniu od takiego wyniku widziałam już ciałko żółte i mini fasolkę [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

Piękny wynik [emoji7] Ja po tygodniu od takiego wyniku widziałam już ciałko żółte i mini fasolkę [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png
Dziękuję Kochana [emoji5] ja juz wczoraj widziałam ciałko żółte i lekarz powiedział ze chyba tez widzi juz zarodek [emoji38][emoji38] idę teraz za dwa tygodnie mam nadzieje ze będzie serduszko [emoji5][emoji178]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Dziękuję Kochana [emoji5] ja juz wczoraj widziałam ciałko żółte i lekarz powiedział ze chyba tez widzi juz zarodek [emoji38][emoji38] idę teraz za dwa tygodnie mam nadzieje ze będzie serduszko [emoji5][emoji178]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Ooo to będzie już na bank [emoji7][emoji122] Piękne chwile przed Tobą [emoji173] Ja wczoraj z tej radości już wszystkim w rodzinie powiedziałam, dla Piotrusia też-jest przeszczęśliwy, nie odklejał mi się wczoraj od brzucha [emoji23] Teraz już wiem że wszystko będzie dobrze [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

Ooo to będzie już na bank [emoji7][emoji122] Piękne chwile przed Tobą [emoji173] Ja wczoraj z tej radości już wszystkim w rodzinie powiedziałam, dla Piotrusia też-jest przeszczęśliwy, nie odklejał mi się wczoraj od brzucha [emoji23] Teraz już wiem że wszystko będzie dobrze [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png
Napewno będzie dobrze nie ma innej opcji [emoji5] i w tym roku będziemy miały swoje skarby w ramionach [emoji5][emoji7][emoji178]
Ja pewnie poczekam z powiedzeniem wszystkim jednak dopiero do 12 tygodnia [emoji54] Ciężko mi było ostatnio jak wszyscy pytali jak tam a ja byłam po stracie [emoji22] corcia dobrze zniosla ta informacje ale smutek na jej twarzy byl bardzo bolesny [emoji54]nie chce tego przeżywać ponownie [emoji54]
Wierze ze będzie dobrze ale wole dmuchać na zimne [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png

xnw4s65gte9hv7ri.png

reklama
Napewno będzie dobrze nie ma innej opcji [emoji5] i w tym roku będziemy miały swoje skarby w ramionach [emoji5][emoji7][emoji178]
Ja pewnie poczekam z powiedzeniem wszystkim jednak dopiero do 12 tygodnia [emoji54] Ciężko mi było ostatnio jak wszyscy pytali jak tam a ja byłam po stracie [emoji22] corcia dobrze zniosla ta informacje ale smutek na jej twarzy byl bardzo bolesny [emoji54]nie chce tego przeżywać ponownie [emoji54]
Wierze ze będzie dobrze ale wole dmuchać na zimne [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Popieram.. wiem że to smutne myśleć o tym, ale jednak warto z powiadomieniem rodziny chociaż chwile zaczekać, jeśli się jest po stracie...

My jednak tu kciuki trzymamy, więc będzie dobrze :)

Ja właśnie uświadomiłam sobie, że gdyby się udało w tym cyklu to prawdopodobny poród byłby w rocznicę straty mojej kropeczki. Jejku marzę o tym by się udało.

Do góry