reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Tak mam skierowanie narazie to podstawowe badania mocz i morfologia i glukoza moja Pani doktor chce sprawdzić czy jest wszystko ok [emoji5]
Lepiej dmuchać na zimne [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Aa, no to fajnie, bo myślałam ze nie miałaś jeszcze wizyty i będziesz robić prywatnie :) super, że już dostałaś skierowanie :)

Ja tez dzisjaj wybieram się na pierwsze badania [emoji5] wiec Kasia nie jesteś sama [emoji5] [emoji8] będą nas razem kuć[emoji5]
Jutro wizyta ale jeszcze bez USG [emoji54][emoji5] za dwa tygodnie wybieram się na pierwsze USG juz się strasznie boje ale wierzę że będzie wszystko dobrze i zobaczę moje maleństwo zdrowe[emoji5][emoji7][emoji178]
KaSia trzymam kciuki za Twoją jutrzejszy wizytę i pięknie bijące serduszko [emoji5] [emoji173]
DorciaMamaOlka a za Ciebie żeby się udało już teraz i wredna @ nie przyszła [emoji5] [emoji11]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Martusia wszystko będzie dobrze, zobaczysz! [emoji173] Już wyczerpałyśmy limit nieszczęść więc teraz same piękne chwile przed nami [emoji6] Za dwa tygodnie już duża szansa na serduszko będzie, super! [emoji7] Trzymam kciuki [emoji110][emoji8]

w57v3e3kfucyl84a.png

DorciaMamaOlka cieszę się, że dziś już jest ok z bólem :) co do bety to mi najwcześniej wyszła w 11 dpo ale była wtedy ledwo co podniesiona bo wynosiła tylko 13 czy 14 :)

Kasia dasz radę z badaniami :) dla mnie najgorsze picie glukozy a już jedno mam za sobą ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży [emoji14] i co gorsza jeszcze jedno mnie czeka za kilka tyg bo na razie wynik wyszedł ok :)

Marta a Ty też już tak szybko na badania? :) już masz skierowanie czy prywatnie chcesz robić? trzymam kciuki za pozytywną wizytę :)
Ja już odliczam do mojej bo mam w środę :)
O badaniu z piciem glukozy nawet nie chce jeszcze myśleć [emoji32] Ale dziś musiałam być naczczo, myślałam że padnę [emoji6] Odrazu jak wsiadłam do auta chwyciłam za kanapkę [emoji23]

w57v3e3kfucyl84a.png

Hej kochane. Mam pytanie bo mam nieregularne cykle, od kiedy mam robić te testy owulacyjne, ? Moje ostatnie cykle to 26,40,40,26 i nie wiem kiedy zacząć męczyć męża hehe

Kochane jestem przerażona [emoji22] czepilam się dzisjaj sprzątania i tak się wkrecilam ze nawet nie pomyślałam żeby chwilkę odpocząć i teraz zauważyłam podczas wizyty w toalecie delikatnie brazowy sluz kurcze ale się boje co mam robić [emoji54] jutro mam wizytę [emoji54]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Kochane jestem przerażona [emoji22] czepilam się dzisjaj sprzątania i tak się wkrecilam ze nawet nie pomyślałam żeby chwilkę odpocząć i teraz zauważyłam podczas wizyty w toalecie delikatnie brazowy sluz kurcze ale się boje co mam robić [emoji54] jutro mam wizytę [emoji54]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Marta masz duphaston w domu?
3x2 duphaston, odpoczywaj i czekaj na wizyte

reklama
Hej kochane. Mam pytanie bo mam nieregularne cykle, od kiedy mam robić te testy owulacyjne, ? Moje ostatnie cykle to 26,40,40,26 i nie wiem kiedy zacząć męczyć męża hehe
Przy takich cyklach ja bym zdecydowała się na monitoring. Też miałam mega nieregularne i okazało się, że większość bezowulacyjnych i dlatego takie wszystko pokręcone u mnie było.

xnw4s65gte9hv7ri.png
Miałam takie plamienia w ciąży z córcią ok 6-7tc. Okazało się, że pękło jakieś naczynko. Ogólnie to dużo odpoczywaj i czekaj na wizytę albo zadzwoń do gina zapytać czy coś więcej robić lub wybrać się na IP żeby skontrolowali co i jak :) i przede wszystkim nie stresuj się. Bardzo często takie brązowe/brunatne plamienia to nic poważnego, zwłaszcza jak przypadają w terminie @.

Do góry