reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ja w poprzednich poronieniach też nie robiłam badań...Ale teraz gdy serduszko przestało bić w 11tc to postanowiliśmy zrobić określenie płci oraz ewentualne wady genetyczne...w poniedziałek miałam wizytę u nowego lekarza i wszystko jest ok. Według niego przyczyną był skrzep który odciął płód od wszystkiego...dlatego zlecił zrobienie badań w kierunku zespołu anty...miałaś teraz usg? Wszystko ok po zabiegu? Kiedy chcesz wrócić do starań?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tez przestało bic serduszko w 9 tygodniu. Przynajmniej znasz przyczynę. Miałam USG i lekarz powiedział że fizycznie jest ok. Ale radził dać sobie jeszcze miesiąc żeby psychika odpoczela. Przy USG okazało się ze pięknie urosły mi pęcherzyki w prawym i lewym jajniku wiec powiedziałam ze nie mogę takiej szansy zmarnowac i nie zastosuje się do jego zalecenia. :-) Zaśmiał się tylko i powiedział ze to moja decyzja. Dorcia a ty juz się starasz czy czekasz żeby porobić badania??

U mnie tez przestało bic serduszko w 9 tygodniu. Przynajmniej znasz przyczynę. Miałam USG i lekarz powiedział że fizycznie jest ok. Ale radził dać sobie jeszcze miesiąc żeby psychika odpoczela. Przy USG okazało się ze pięknie urosły mi pęcherzyki w prawym i lewym jajniku wiec powiedziałam ze nie mogę takiej szansy zmarnowac i nie zastosuje się do jego zalecenia. :-) Zaśmiał się tylko i powiedział ze to moja decyzja. Dorcia a ty juz się starasz czy czekasz żeby porobić badania??
Ja od kilku dni działam :) skoro w usg wszystko jest dobrze,endo prawidłowe i owulacja to nie zmarnuje szansy :)

A jaki to koszt? Bo nigdy nie stosowałam i nawet się nie orientuję
Witam Was wszystkie,
Chyba zadna z Was mnie nie kojarzy, poniewaz bardzo dlugo nic nie pisalam, ale zagladam tu czasem:)
Jestem na tym forum baaaaardzo dlugo, bo chyba z 4 lata? Z sentymentu zaglądam czasami, mieszkam w Australii.
Napisalam bo chce Wam powiedziec NIE ZAMARTWIAC MI SIE TU !!!
Po pierwsze miejcie wiare, tak jak ja tu jestem prawie wszystkie zaciazaja szczesliwie w koncu !!!
Ja urodzilam coreczke majac 39 lat...
A po drugie,
Ja juz mialam swoje latka, syna nastolatka! mialam tez dwa poronienia, raz zatrzymane ( ciaza obumarla w 8tyg) 12 tydzien, i raz pusty pecherzyk,
U mnie lekarz do ktorego w koncu poszlam prywatnie -jeden z lepszych tutaj powiedzial, ze druga najczesciej spotykana przyczyna po wadach genetycznych, sa wlasnie te sprawy krazeniowe! czyli. " zespol A broi" i kazal mi ,( stwierdzil, ze nie zaszkodzi a pomoc moze) łykać 1 baby aspiryn100, to tak jak Wasz acard od poczatku cyklu- u mnie podzialalo, mam zdrowa coreczke, ktora niedlugo konczy 3 latka
Aaaa jeszcze z ciekawostek, jakby ktoras plamila w ciazy, nie panikujcie od razu, ja co miesiac chyba ladowalam na IP z plamieniami brazowo- brunatnymi( ciemna krew) i ....juz zegnajac bobaska, wszystko bylo w jak najlepszym porządku! Ale tu zamieszanie na forum robilam zawsze ☺️ I powiem Wam ze pare tez tak mialo, nawet krwawienia i wszystko sie dobrze konczylo.oj ....duzo tu przypadkow bylo, niby beznadziejnych bez rokowan sytuacji...a zdrowe dzidziusie juz sa na swiecie
Kazda z Was sie doczeka, wiem jak to ciezko, z perspektywy czasu blagam Was nie zamartwiac mi sie w czasie ciazy tez, choc wiem..ze to graniczy z cudem, bo kazda swiruje z Nas bo bedzie dobrze tym razem!!!
A dla starajacych sie: Pamietam jak mi moj gin powiedzial przed starankami: pamietaj w tych czasach tylko ludzie, ktorzy nie chca dzieci ich nie maja, reszcie da sie pomoc:)
Takze zdrowo sie odzywiac, cwiczenia fizyczne pomagaja troche ( krazenie lepsze) oraz winko czerwone Na relax I do dziela 3 mam za wszystkie kciuki i pozdrawiam z daleka

Ostatnia edycja:
Witam Was wszystkie,
Chyba zadna z Was mnie nie kojarzy, poniewaz bardzo dlugo nic nie pisalam, ale zagladam tu czasem:)
Jestem na tym forum baaaaardzo dlugo, bo chyba z 4 lata? Z sentymentu zaglądam czasami, mieszkam w Australii.
Po pierwsze miejcie wiare, tak jak ja tu jestem prawie wszystkie zaciazaja szczesliwie w koncu !!!
A po drugie,
Ja juz mialam swoje latka, syna nastolatka! mialam tez dwa poronienia, raz zatrzymane ( ciaza obumarla w 8tyg) 12 tydzien, i raz pusty pecherzyk,
U mnie lekarz do ktorego w koncu poszlam prywatnie -jeden z lepszych tutaj powiedzial, ze druga najczesciej spotykana przyczyna po wadach genetycznych, sa wlasnie te sprawy krazeniowe! I kazal mi ,( stwierdzil, ze nie zaszkodzi a pomoc moze) łykać 1 baby aspiryn100, to tak jak Wasz acard od poczatku cyklu- u mnie podzialalo, mam zdrowa coreczke, ktora niedlugo konczy 3 latka
Aaaa jeszcze z ciekawostek, jakby ktoras plamila, to tez sie nie martwcie, ja co miesiac chyba ladowalam na IP z plamieniami brazowo- brunatnymi( ciemna krew) i ....juz zegnajac bobaska, wszystko bylo w jak najlepszym porządku! Ale tu zamieszanie na forum robilam zawsze [emoji5]️ I powiem Wam ze pare tez tak mialo, nawet krwawienia i wszystko sie dobrze konczylo.oj ....duzo tu przypadkow bylo, niby beznadziejnych bez rokowan sytuacji...a zdrowe dzidziusie juz sa na swiecie
Kazda z Was sie doczeka, wiem jak to ciezko, z perspektywy czasu blagam Was nie zamartwiac mi sie w czasie ciazy tez, choc wiem..ze to graniczy z cudem, bo kazda swiruje z Nas bo bedzie dobrze tym razem!!!
A dla starajacych sie: Pamietam jak mi moj gin powiedzial przed starankami: pamietaj w tych czasach tylko ludzie, ktorzy nie chca dzieci ich nie maja, reszcie da sie pomoc:)
Takze zdrowo sie odzywiac, cwiczenia fizyczne pomagaja troche ( krazenie lepsze) oraz ... Na relax i do dziela 3 mam za wszystkie kciuki i pozdrawiam z daleka
Hej :) cieszę się,że Twoja historia miała dobre zakończenie :) ja pomimo bólu w sercu nadal walczę :) i wierzę,że wszystko się dobrze skończy :)

reklama
Witam Was wszystkie,
A po drugie,
U mnie lekarz do ktorego w koncu poszlam prywatnie -jeden z lepszych tutaj powiedzial, ze druga najczesciej spotykana przyczyna po wadach genetycznych, sa wlasnie te sprawy krazeniowe! czyli. " zespol A broi" i kazal mi ,( stwierdzil, ze nie zaszkodzi a pomoc moze) łykać 1 baby aspiryn100, to tak jak Wasz acard od poczatku cyklu- u mnie podzialalo, mam zdrowa coreczke, ktora niedlugo konczy 3 latka
Aaaa jeszcze z ciekawostek, jakby ktoras plamila, to tez sie nie martwcie, ja co miesiac chyba ladowalam na IP z plamieniami brazowo- brunatnymi( ciemna krew) i ....juz zegnajac bobaska, wszystko bylo w jak najlepszym porządku! Ale tu zamieszanie na forum robilam zawsze ☺️ I powiem Wam ze pare tez tak mialo, nawet krwawienia i wszystko sie dobrze konczylo.oj ....duzo tu przypadkow bylo, niby beznadziejnych bez rokowan sytuacji...a zdrowe dzidziusie juz sa na swiecie
Takze zdrowo sie odzywiac, cwiczenia fizyczne pomagaja troche ( krazenie lepsze) oraz winko czerwone Na relax I do dziela 3 mam za wszystkie kciuki i pozdrawiam z daleka
Ozila hej :) ja Cię pamiętam bo dołączyłam do Was kiedy Ty już tutaj byłaś :) ile ma Twoja Maluda? Będą 2 latka czy już nawet bliżej 3? Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :) mało nas tu zostało ze starego składu więc fajnie, że się odezwałaś :)

Do góry