reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kurcze to widze ze mialam szczescie..samo sie oczyscilo i krawilam mocniej moze 4-5 dni a pozniej plamienia gdzies z ok tydzien.Owulacja przyszla i okres w 35 dc. A zazwyczaj mam 31-33 wiec moj organizm widac poradzil sobie normalnie .. szczescie a zarazem az mi smutno ze potraktowal to jal gdyby nigdy nic a to przeciez mial byc moj Skarb:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze to widze ze mialam szczescie..samo sie oczyscilo i krawilam mocniej moze 4-5 dni a pozniej plamienia gdzies z ok tydzien.Owulacja przyszla i okres w 35 dc. A zazwyczaj mam 31-33 wiec moj organizm widac poradzil sobie normalnie .. szczescie a zarazem az mi smutno ze potraktowal to jal gdyby nigdy nic a to przeciez mial byc moj Skarb:(

Jeszcze wyjdzie słońce :) może szybciej niż się spodziewasz :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Marta po cichu gratuluję i trzymam kciuki za betę :)

Baslan super wieści po wizycie! Bardzo się cieszę że wszystko ok :)

Manki nie martw się, na pewno prenatalne wyjdą w porządku. A masz wskazania żeby zrobić czy prywatnie robisz?
A ja dziś odebrałam wyniki z badań prenatalnych bo na wyniki PAPPa czekało się tydzień a wcześniej nie miałam jak pojechać odebrać :) na szczęście wszystko wygląda w porządku i jest niskie ryzyko wad genetycznych :)
Natka super wiadomosc ze dzidzior zdrowy:) dbaj o niego z calych sil :)

To prawda ze pappa od tego roku sa bezpłatne?

Dziewczyny może Wy mi poradzicie...jestem 9dni po zabiegu...od wczoraj zero plemienia a dziś od rana ból jajnika (myślałam,że owulacja) i wieczorem znowu krew :( gorączki nie mam,brzydkiego zapachu też nie...wizytę mam w poniedziałek

Dorcia jezeli krwawienie nie jest nienaturnie obfite to czekaj spokojnie na wizyte. Kazda z nas inaczej reagowala. Nie stresuj sie :)

A badałas prolaktyne? Też mam problem z zajściem poroniłam w lipcu i do tej pory się nie udalo. Miałam podwyższona prolaktyne i lekarz powiedział że to jest przyczyną. Obecnie jestem na lekach i jutro idę ja zbadać. Ciekawe czy coś spadła

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Prolaktyne warto badac regularnie pomiedzy 3-7dniem cyklu.
Choc jestem zywym przykladem ze mimo mega wysokiego poziomu da sie zajsc wiec roznie z tym bywa. Ale badac sie zawsze warto.

Przepraszam ze pisze posty jeden pod drugim ale telefon mi nie chce edytowac poprzedniej wiadomosci :oops::oops:

Natka super wiadomosc ze dzidzior zdrowy:) dbaj o niego z calych sil :)

To prawda ze pappa od tego roku sa bezpłatne?
Wiesz co, szczerze mówiąc pierwsze słyszę żeby pappa miały być bezpłatne. Tym bardziej, że jak ja miałam mieć robione to była "standardowa" procedura tak jak miałam w poprzednich ciążach-czyli najpierw poradnia genetyczna a dopiero oni wystawili takie zaświadczenie, że spełniam kryteria do objęcia programem badań prenatalnych. Także tak jakby było po straremu i tylko gdy są wskazania. No ale nie wiem na 100% bo nawet się nie orientowałam czy coś się zmieniło bo mi tak czy siak przysługują bezpłatne.

Ja podobnie jak xssenia też jestem przykładem, że można zajść w ciążę z wysoką prolaktyną-zaszłam karmiąc piersią choć wszyscy mówili, że będzie to mega trudne. Ale faktycznie warto badać, bo lepiej usunąć wszystkie przeszkody mogące utrudniać zajście w ciążę :)

Wiesz co, szczerze mówiąc pierwsze słyszę żeby pappa miały być bezpłatne. Tym bardziej, że jak ja miałam mieć robione to była "standardowa" procedura tak jak miałam w poprzednich ciążach-czyli najpierw poradnia genetyczna a dopiero oni wystawili takie zaświadczenie, że spełniam kryteria do objęcia programem badań prenatalnych. Także tak jakby było po straremu i tylko gdy są wskazania. No ale nie wiem na 100% bo nawet się nie orientowałam czy coś się zmieniło bo mi tak czy siak przysługują bezpłatne.

Ja podobnie jak xssenia też jestem przykładem, że można zajść w ciążę z wysoką prolaktyną-zaszłam karmiąc piersią choć wszyscy mówili, że będzie to mega trudne. Ale faktycznie warto badać, bo lepiej usunąć wszystkie przeszkody mogące utrudniać zajście w ciążę :)
No wlasnie od tego rok mialy byc bezplatne dla wszystkich kobiet, po necie kraza artykuly. Na fejsie podgladam tez kanal jednej pani dr ginekolog ktora mowila o tym na lifie. Ciekawa jestem na czym sie to skończy. Dobrze by bylo, bo jednak warto robic takie badania a nie kazdy moze sobie na nie pozwolic.

Jejuu jak ja bym chcialabyc w ciazy juz znowu!!tez tak macie ze tylko czekacie by te dni mijaly i mijaly..szybko,szybko byle do staranek..owulacji?

Jejuu jak ja bym chcialabyc w ciazy juz znowu!!tez tak macie ze tylko czekacie by te dni mijaly i mijaly..szybko,szybko byle do staranek..owulacji?

Nic nie mów :) też tak czekam :) w poniedziałek mam wizytę ...ciekawe czy wszystko dobrze :)

reklama
Do góry