reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny a wy jakos wspomagacie sie w staraniach suplami? Od poronienia bralam wszystko co mozliwe zeby wspomoc jajeczka i endometrium: CoQ10, dhea, ovarin, oeparol i wiadmomo reszte stalych witamin i lekow... I nic z tego nie wyszlo w 1 cyklu starania. Zastanawiam sie czy wogole to ma sens. Bierzecie cos na to?

reklama
Poza tym moim zdaniem,może się myślę, ale jak natura zdecyduje to do niczego nie dojdzie...Kurde nie pomyślcie o mnie,że jestem jakaś maszyna rozplodowa :) ale poważnie mówiąc to bardzo brakuje mi bliskości z mężem :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a wy jakos wspomagacie sie w staraniach suplami? Od poronienia bralam wszystko co mozliwe zeby wspomoc jajeczka i endometrium: CoQ10, dhea, ovarin, oeparol i wiadmomo reszte stalych witamin i lekow... I nic z tego nie wyszlo w 1 cyklu starania. Zastanawiam sie czy wogole to ma sens. Bierzecie cos na to?
Ja niczego nie biorę :) w sierpniu poronilam w 6tc ciąży i lekarz przepisał mi anty na dwa miesiące,w kolejną ciążę zaszlam w pierwszym cyklu bez anty...tylko ja serio nie mam problemu z zachodzeniem w ciążę...moje ciało podpowiada mi,że jest owu...tylko później jest ciężko :(

Wczoraj właśnie zauważyłam śluz taki jak na owulacji. Aż się zdziwiłam. Myślę że to możliwe ;) szkoda ze nie możemy tego wykorzystać

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi jeden lekarz mowil ze zazwyczaj 1 cykl po poronieniu jest bezowulacyjny choc zdarzaja sie wyjatki. A drugi ze po poronieniu jest najwieksza plodnosc i szansa na ciaze. Ja jestem prawie 3 miesiace po poronieniu i nie zaszlam wiec szczerze watpie ze drugi lekarz mial racje. W slowa 1 tez nie wierze. Kazda kobieta jest inna, natura decyduje za nas kiedy jest czas chyba;)

Mi jeden lekarz mowil ze zazwyczaj 1 cykl po poronieniu jest bezowulacyjny choc zdarzaja sie wyjatki. A drugi ze po poronieniu jest najwieksza plodnosc i szansa na ciaze. Ja jestem prawie 3 miesiace po poronieniu i nie zaszlam wiec szczerze watpie ze drugi lekarz mial racje. W slowa 1 tez nie wierze. Kazda kobieta jest inna, natura decyduje za nas kiedy jest czas chyba;)
Właśnie te zdanie jest podzielone..
Mi mówił,że płodność wraca zaraz...poronienie to nowy cykl tak samo jak porod :) znam wiele przypadków,że dziewczyny zachodziły w drugą ciążę zaraz po poronieniu,a teraz dwie ostatnie np.jedna 25tc a druga już od soboty czeka na poród w szpitalu...ot co! :)

Poza tym moim zdaniem,może się myślę, ale jak natura zdecyduje to do niczego nie dojdzie...Kurde nie pomyślcie o mnie,że jestem jakaś maszyna rozplodowa :) ale poważnie mówiąc to bardzo brakuje mi bliskości z mężem :)

A powiedz kochana, gin nie kazał się Wam wstrzymać? W sensie nie chodzi mi o starania ale ogólnie o przytulanki z mężem. Pytam z ciekawości bo u nas było zalecenie wstrzymać się do pierwszej @ żeby wszystko dobrze się zagoiło.

Xssenia Co do suplementów to ja brałam tylko kw. foliowy i jodid.

A powiedz kochana, gin nie kazał się Wam wstrzymać? W sensie nie chodzi mi o starania ale ogólnie o przytulanki z mężem. Pytam z ciekawości bo u nas było zalecenie wstrzymać się do pierwszej @ żeby wszystko dobrze się zagoiło.

Xssenia Co do suplementów to ja brałam tylko kw. foliowy i jodid.
Lekarz mi powiedział,że koniec krwawienia to znak,że wszystko jest ok...i bądź tu mądry :) już sama nic nie wiem :)

reklama
Do góry