reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Czyli obrzel mogl byc spowodowany konfliktem serologicznym? Kurcze ja nie wiem jaka ma grupe moj Maz....

f2w3yx8d8eesu797.png
A Ty masz Rh- ?

reklama
90_natka mi lekarz powiedział,że obrzęk powstał w skutek zatrzymania akcji serca...żadnych innych informacji nie podał...możesz mi wyjaśnić co oznacza ZT? :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

90_natka mi lekarz powiedział,że obrzęk powstał w skutek zatrzymania akcji serca...żadnych innych informacji nie podał...możesz mi wyjaśnić co oznacza ZT? :)

ZT to zespół Turnera, wada genetyczna która dotyka tylko dziewczynek. Charakterystyczne w usg są właśnie obrzęk i woda (płyn) w narządach wewnętrznych gł opłucnej, nerkach.
Ja mam A Rh+. Ale nie wiem jaka ma moj Maz

f2w3yx8d8eesu797.png
Jak masz Rh+ to konflikt serologiczny Wam nie grozi :) także spokojnie. Konflikt może być tylko jak mama ma rh-, a dziecko odzidziczy po tacie rh+.

Ja przestalam wierzyc w te slowa lekarzy. Oni tak mowia a tak naprawde sami w to nie wierza... Nie potrafia znalezc przyczyny poronien, w niektorych przypadkach dzieje sie tak bo tak... Nie ma wytlumaczenia.

@ przylazi a ja zalamana. Nie sadziam ze porazka az tak boli. Po co te leki, stymulacje i obserwacje, pomiary temperatur sluzow i testy owu.... Po co to wszystko
Zgadzam się z Tobą kochana jak przychodzi ta głupia @ to brak słów co my wszystkie czujemy. Mam nadzieje że następnej tej głupiej małpy nie doczekam ale jest tak co miesiąc niestety.. musimy wierzyć że w końcu się uda

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczymy co wyjdzie z badań..
Mam maleńka nadzieję,że brak obciążeń genetycznych tylko inna przyczyna...

Nawet jeśli wyjdzie, że przyczyną była wada genetyczna to wcale nie znaczy, że Ty albo mąż jesteście obciążeni genetycznie. Jest kilka wad, które są przypadkowe i zdarzają się także u zdrowych par. Np. ZT jest właśnie taką wadą. W naszym przypadku wada się pojawiła, mimo że kariotypy oboje mamy prawidłowe.
Wiem, że łatwo się mówi bo sama pamiętam jak czekałam na wyniki... Ale czekaj cierpliwie, a jak nic nie wyjdzie to zawsze możesz robić kolejne badania i być może uda się znaleźć przyczynę.

Nawet jeśli wyjdzie, że przyczyną była wada genetyczna to wcale nie znaczy, że Ty albo mąż jesteście obciążeni genetycznie. Jest kilka wad, które są przypadkowe i zdarzają się także u zdrowych par. Np. ZT jest właśnie taką wadą. W naszym przypadku wada się pojawiła, mimo że kariotypy oboje mamy prawidłowe.
Wiem, że łatwo się mówi bo sama pamiętam jak czekałam na wyniki... Ale czekaj cierpliwie, a jak nic nie wyjdzie to zawsze możesz robić kolejne badania i być może uda się znaleźć przyczynę.
Tak zrobimy,chociaż teraz wszystko jest dla Nas nieosiągalne...nie poddajemy się pomimo przepaści która wydaje się być nie do przeskoczenia :)

Tak zrobimy,chociaż teraz wszystko jest dla Nas nieosiągalne...nie poddajemy się pomimo przepaści która wydaje się być nie do przeskoczenia :)

I to jest bardzo dobre podejście :)
Ja kiedyś mówiłam i myślałam, że nigdy już nie spełni się nasze marzenie o dziecku, po stracie całe dnie siedziałam na cmentarzu i płakałam. Gdy ktoś wtedy powiedział mi, że jeszcze wszystko się ułoży i zostaniemy rodzicami to denerwowałam się jeszcze bardziej, mówiłam że nigdy więcej żadnej ciąży. A dziś wiem, że wszystko jest możliwe i trzeba dążyć do celu bo warto. Przeszłam masę badań, nawet teraz już prawie dwa lata od ostatniej straty dalej jestem diagnozowana bo nie znam przyczyn ciąż biochemicznych i problemów w ciąży, a moja lekarka chce wszystko sprawdzić żeby nic nie przeoczyć. Ale marzenia się naprawdę spełniają, chociaż czasem na ich spełnienie trzeba poczekać troszkę dłużej :)

reklama
I to jest bardzo dobre podejście :)
Ja kiedyś mówiłam i myślałam, że nigdy już nie spełni się nasze marzenie o dziecku, po stracie całe dnie siedziałam na cmentarzu i płakałam. Gdy ktoś wtedy powiedział mi, że jeszcze wszystko się ułoży i zostaniemy rodzicami to denerwowałam się jeszcze bardziej, mówiłam że nigdy więcej żadnej ciąży. A dziś wiem, że wszystko jest możliwe i trzeba dążyć do celu bo warto. Przeszłam masę badań, nawet teraz już prawie dwa lata od ostatniej straty dalej jestem diagnozowana bo nie znam przyczyn ciąż biochemicznych i problemów w ciąży, a moja lekarka chce wszystko sprawdzić żeby nic nie przeoczyć. Ale marzenia się naprawdę spełniają, chociaż czasem na ich spełnienie trzeba poczekać troszkę dłużej :)
Podziwiam Cię,że jesteś taka silna...Szacunek w Twoją stronę :)

Do góry