reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Mam do was pytanie. Jak bylyscie w ciazy to odczuwalyscie pieczenie ,,tam na dole" bo ja od wczoraj czuje. I nie wiem czy to przez to usg czy mam jakis stan zapalny. Co mozna na to brac?

oar8yx8dcx8ped1y.png
To brzmi troche wlasniej jak grzybowa infekcja, zazwyczaj Clotrimazol na to daja, ale wlasnie na samym poczatku ciazy, to nie wiem czy jest wskazany. Najlepiej zadzwonic do lekarza i zapytac. Poza tym jest tez Iladian, w zelu i w tabletkach, ale tez lepiej lekarza o to zapytac. Ten Iladian akurat mam i czasem sie przydaje, kiedys mialam duzo problemow z infekcjami, a teraz jak tylko cos lekko poczuje, to aplikuje sobie ta pastylke, smaruje zelem i prwie od razu przechodzi :) To sa probiotyki i chyba tez pH reguluje, wiec odbudowuje naturalna bariere ochronna.

reklama
Natka bylam. Encorton wlasnie immunolog mi przepisal 2 miesiace temu. Nast. Wizyte mam 6 lutego dopiero.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze, to może faktycznie jeszcze za krótko brałaś i organizm jeszcze do końca nie przystosował się do leków.. Mam nadzieję, że będzie już tylko dobrze!

Justyś ja tak nie miałam w żadnej ciąży. Na własną rękę nic bym nie brała, w ciąży każda infekcja powinna być skonsultowana z ginekologiem i ja bym nie czekała tylko poleciała na wizytę. Nawet jeśli to nie infekcja to lepiej sprawdzić. Ja w poprzedniej ciąży miałam infekcję pęcherza (o której nawet nie wiedziałam bo nie miałam objawów-wyszło dopiero z badania moczu) i okazało się, że prawdopodobnie przez to, że była nieleczona zaczęły mi wyciekać wody płodowe. Także ja bym dla świętego spokoju sprawdziła :)

reklama
Do góry