reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Justys gratulacje.
Ale lekarza bym zmieniła-dziewczyny dobrze radzą. Nie odstawia się progesteronu ot tak, z dnia na dzień-tym bardziej we wczesnej ciąży. Dziwne to zalecenie tego gina.. Ja odstawiałam dopiero w drugim trymestrze a i tak robiłam to stopniowo zmniejszając dawkę..

Doris ale dawno Cię nie było... Co u Was? :)

Lux jak tam?

A ja zaczynam świrować z braku objawów bo w poprzedniej ciąży miałam a teraz nic i oczywiście już mam czarne myśli... A do wizyty jeszcze prawie tydzień, zwariować idzie z tej niepewności!

Justys gratulacje.
Ale lekarza bym zmieniła-dziewczyny dobrze radzą. Nie odstawia się progesteronu ot tak, z dnia na dzień-tym bardziej we wczesnej ciąży. Dziwne to zalecenie tego gina.. Ja odstawiałam dopiero w drugim trymestrze a i tak robiłam to stopniowo zmniejszając dawkę..

Lux jak tam?

A ja zaczynam świrować z braku objawów bo w poprzedniej ciąży miałam a teraz nic i oczywiście już mam czarne myśli... A do wizyty jeszcze prawie tydzień, zwariować idzie z tej niepewności!
Natka ja też nie miałam żadnych objawów ani w ciąży z Mają ani zPiotrkiem a teraz widzisz mój syn skończył już swój pierwszy roczek życia

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamkaz niby wiem, że objawów być nie musi ale sama wiesz jak to jest z tymi nerwami... Człowiek się sam nakręca.... Ale już zapowiedziałam mężowi że teraz to chyba do wizyty będę testować co dwa dni bo mi zostały trzy testy ;) a mój mąż to i tak oczywiście już wszystkim wygadał jaki dostał prezent w te święta ...
Piotruś już rok... No właśnie-teraz skojarzyłam że on się urodził w okolicy świąt :) jak tam-już po imprezce czy jeszcze przed?

Kamkaz niby wiem, że objawów być nie musi ale sama wiesz jak to jest z tymi nerwami... Człowiek się sam nakręca.... Ale już zapowiedziałam mężowi że teraz to chyba do wizyty będę testować co dwa dni bo mi zostały trzy testy ;) a mój mąż to i tak oczywiście już wszystkim wygadał jaki dostał prezent w te święta ...
Piotruś już rok... No właśnie-teraz skojarzyłam że on się urodził w okolicy świąt :) jak tam-już po imprezce czy jeszcze przed?
Piotrek urodził się 23 grudnia. Niestety wiem z własnego doświadczenia że strach pozostanie do końca ciąży... taki już nasz urok :-)

Imprezki jeszczeszcze nie mieliśmy. Roczek mamy dopiero 6 stycznia. W święta restauracja nie chciała nam zrobić imprezy jedynie między świętami. Ale to stwierdzilam, że jednak najlepiej jak.jest dzień wolny. Mszę na roczek już mielismy w drugie święto. Rodzinka sie.zjechała więc mała imprezka już była :-)

Ps. Jak mąż zareagował na prezent o ciąży? W pracy już powiedziałaś?

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Justys gratulacje.

Lux jak tam?

Dziekuje[emoji4]
Od przyszlego tyg bede szukac nowego lekarza.
Natka, a Ty wedlug Ciebie w ktorym jestes tygodniu?

Luxorius, ja też jestem i czekam na wieści!

Witajcie Dziewczyny! Czy ktoś mnie tutaj jeszcze pamięta :-)
ja pamiętam, też czekam co tam u Lux...
Natka a ty po doopie dostaniesz zaraz!!!! A gdzie myślenie pozytywne??? Dasz radę jesteśmy z Tobą! Sama wiesz że nakręcenie nic nie daje.

Kamkaz no to super, to pewnie niedługo będziecie powoli się przygotowywać. I fajnie że w restauracji bo przynajmniej jedzenia ani nic nie musicie sami organizować :)
Co do prezentu to mąż się nie spodziewał totalnie :) zapakowałam test z karteczką że ponownie zostanie tatusiem więc jak rozpakował to od razu szok! Zresztą ledwo dotrzymałam to w tajemnicy cały tydzień aż do wigilii tak mnie kusiło żeby wcześniej powiedzieć ;) W szoku był i nie mógł uwierzyć, że to już ;) (pierwszy cykl, jeszcze nawet specjalnie się nie staraliśmy bo w tym cyklu robiłam badania, ogólnie miałam kupiony pregnyl ale według usg pęcherzyka dominującego nie było-poszłam do gin jak mi temp podskoczyła i faktycznie wyglądało jakby było po owulacji ale pewności dr nie miała) :)
W pracy nie wiedzą, zresztą nawet nie miałabym specjalnie jak powiedzieć bo drugi tydzień urlop mam :) ale i tak na razie nie będę mówić chyba:)

Justys według terminu owulacji leci mi 6 tydzień (mam długie cykle więc u mnie nie ma co patrzeć według terminu ostatniej @)

Rozmaryn wiem, wiem.. No ale jakoś mnie tak te myśli dopadły.. Jak zobaczę że jest serduszko to wyluzuję troche bo generalnie wydaje mi się, że jestem pogodzona z tym, że nie mam na nic wpływu-co ma być to będzie. Ale głupie sny miałam ostatnio i stąd takie myślenie niefajne u mnie ...

reklama
Do góry