reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Nadal czekam. 6 tygodni jak w mordę strzelił minie jutro, a tu nic. Cisza jak makiem zasial. Paraplu pisała, że dostała równo 6 tyg po i też bez objawów przed @, także liczę jeszcze, że uda się bez wywoływania lekami.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Napewno się uda wiem to i trzymam kciuki ☺
Mnie dzisjaj pobolowa jajnik jak na owulacje wiec może wszystko wraca do normy ☺mam taką nadzieję

reklama
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie liczycie cykl od pierwszego dnia krwawienia czy od zabiegu ?
Mi lekarka w szpitalu powiedziała chyba ze od dnia krwawienia dokładnie nie pamiętam w tym szoku jaki wtedy przeżywałam

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie liczycie cykl od pierwszego dnia krwawienia czy od zabiegu ?
Mi lekarka w szpitalu powiedziała chyba ze od dnia krwawienia dokładnie nie pamiętam w tym szoku jaki wtedy przeżywałam
Mi moja powiedziała, że od dnia krwawienia. Ja też coś tam czułam w międzyczasie, ale już sobie wszystko wkręcałam co możliwe ( torbiele, owulacje, ciążę, chorobę psychiczną też [emoji14]). Chociaż wyczytałam też, że stres może opóźnić owulacje tudzież ja wstrzymać, także sama mogłam sobie zgotować takie długie oczekiwanie. Aczkolwiek z tymi moimi pco to też nigdy nie wiadomo.

Mi moja powiedziała, że od dnia krwawienia. Ja też coś tam czułam w międzyczasie, ale już sobie wszystko wkręcałam co możliwe ( torbiele, owulacje, ciążę, chorobę psychiczną też [emoji14]). Chociaż wyczytałam też, że stres może opóźnić owulacje tudzież ja wstrzymać, także sama mogłam sobie zgotować takie długie oczekiwanie. Aczkolwiek z tymi moimi pco to też nigdy nie wiadomo.

No u mnie też tak może być niestety to nasze myślenie cały czas o tym co się stało i co będzie dalej skutkuje takimi objawami ale mam nadzieje ze jednak coś w tym jest i naprawdę coś czuje ☺mi lekarka tez mówiła ze jeżeli chodzi o płodność to wraca bardzo szybko po zabiegu wiec przed pierwszą @trzeba się zabezpieczać ☺w sumie ja wolałabym nie ☺

Super ze jesteście [emoji5]
Ciesze się ze wszystko po kontroli wyszło u Ciebie ok [emoji5]ja mam nadzieje ze u mnie też tak będzie [emoji5] kazali mi się zgłosić za 4 tygodnie m nadzieje ze juz będę po @
Trzymam kciuki za rozpoczęte staranka [emoji5]mnie dzisjaj pobolowa jajnik może wraca wszystko do normy [emoji5]
No pewnie , że wszystko będzie ok, nie ma innej opcji [emoji16][emoji178]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie dla mnie kazał liczyć od dnia zabiegu, tylko ja sama nie zaczęłam ronić, nic się u mnie nie działo i nie krwawiłam wcześniej...

No u mnie też tak może być niestety to nasze myślenie cały czas o tym co się stało i co będzie dalej skutkuje takimi objawami ale mam nadzieje ze jednak coś w tym jest i naprawdę coś czuje [emoji5]mi lekarka tez mówiła ze jeżeli chodzi o płodność to wraca bardzo szybko po zabiegu wiec przed pierwszą @trzeba się zabezpieczać [emoji5]w sumie ja wolałabym nie [emoji5]
A u mnie w szpitalu, ku mojemu zdziwieniu lekarz kazał krwawienie po zabiegu traktować jako okres i nie czekać ze staraniami... Więc nie czekamy i już działamy [emoji16] owulacja w poniedziałek [emoji16]

No właśnie dla mnie kazał liczyć od dnia zabiegu, tylko ja sama nie zaczęłam ronić, nic się u mnie nie działo i nie krwawiłam wcześniej...

Aha wiec pewnie dlatego u Ciebie od dnia zabiegu ja zaczęłam mieć krwawienie dwa dni przed zabiegiem a później zabieg był tylko dlatego ze samo się wszystko nie oczyscilo ale jak się później dowiedziałam podczas rozmowy z lekarka która robiła mi zabieg ze w sumie nie można tego nazwać lyzeczkowaniem tylko jak to ona nazwała wygarnieciem wiec mam nadzieje ze właśnie z tego względu będę mogła się szybko starać o maluszka ☺

Aha wiec pewnie dlatego u Ciebie od dnia zabiegu ja zaczęłam mieć krwawienie dwa dni przed zabiegiem a później zabieg był tylko dlatego ze samo się wszystko nie oczyscilo ale jak się później dowiedziałam podczas rozmowy z lekarka która robiła mi zabieg ze w sumie nie można tego nazwać lyzeczkowaniem tylko jak to ona nazwała wygarnieciem wiec mam nadzieje ze właśnie z tego względu będę mogła się szybko starać o maluszka [emoji5]
Pewnie, jak sama zaczęłaś krwawić to Twój pierwszy dzień cyklu... W takim wypadku mój lekarz tym bardziej pozwoliłby odrazu na starania [emoji6] Będziesz czekała do @ i jednak w grudniu będziecie działać?

reklama
O widz
A u mnie w szpitalu, ku mojemu zdziwieniu lekarz kazał krwawienie po zabiegu traktować jako okres i nie czekać ze staraniami... Więc nie czekamy i już działamy [emoji16] owulacja w poniedziałek [emoji16]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE
A widzisz co lekarz to inna opinia
Ja oczywiście też o to zapytałam i powiedziała lekarka ze krwawienie po zabiegu to nie jest okres pierwszy powinien się pojawić do 6 tygodni i wtedy po kontroli jak będzie ok to działać ☺
Ale ja myślę że organizm sam jak będzie gotowy na przyjęcie dzidziusia to tak się stanie.
Mnie bardzo kusi nie czekać do pierwszej@i juz działać ale się boje

Do góry