reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

lux a może to tylko skurcze Braxtona Higsa?? nie wiem czy tak się pisze.. jest to twardnienie całego brzucha które trwa kilkanaście sekund?? mi ostatnio kilka razy na godzinę się zdarza!! jeszcze m-c do cc nie wiem jak ja to wytrzymam..

anetko dziękuję ze pytasz w sumie nic nowego się nie dzieje.. brzuch jak balon, napina się, nie mogę spać prze niego.. ale mała zdrowa, wyniki dobre więc nie mam co narzekać.. dziś 3 godz prasowałam ubranka małej i to jeszcze nie wszystko.. ale jak już skończę to będę mogła zacząć pakować torbę do szpitala.. czekam jeszcze na zamówione paczki no i jeszcze jedne zakupy w Rossmannie i koniec:) a jak ty się czujesz?? jak
synek??

rozmaryn a co u ciebie??

reklama
koza większość takich przypadków to niestety obumarła ciąża :( ale zdarzają się nieliczne przypadki ze dzidzia pomalutku rośnie.. jak sie czyjesz? a sprawdzałaś przyrost bhcg?

Czuje sie normalnie raczej tak samo jak na początku te same objawy praktycznie tylko ze mnie utrzymuje przy nadziei to ze jednak rośnie, troszeczkę ale rosnie. Nie robiłam bhcg bo jestem w Anglii a tutaj nie robią tego wcale praktycznie. Jeśli w ten piatek znow urośnie a nie powiedzą mi nic konkretnego to wybieram sie do Manchesteru do prywatnej kliniki polskiego ginekologa.

Melduję się. Mojemu małemu "odpadł" siusiak i chyba będę miała babę w domu :-) maleństwo szaleje. Czasami mam wrażenie że ewakułuje się przez pępek. Po połówkowym wszystko ok, serduszko i cała reszta dobrze rozwinięta. Jesteśmy na etapie remontu. Powolutku zaczynam rozglądać się za bryką dla maleństwa.

lux a może to tylko skurcze Braxtona Higsa?? nie wiem czy tak się pisze.. jest to twardnienie całego brzucha które trwa kilkanaście sekund?? mi ostatnio kilka razy na godzinę się zdarza!! jeszcze m-c do cc nie wiem jak ja to wytrzymam..

anetko dziękuję ze pytasz w sumie nic nowego się nie dzieje.. brzuch jak balon, napina się, nie mogę spać prze niego.. ale mała zdrowa, wyniki dobre więc nie mam co narzekać.. dziś 3 godz prasowałam ubranka małej i to jeszcze nie wszystko.. ale jak już skończę to będę mogła zacząć pakować torbę do szpitala.. czekam jeszcze na zamówione paczki no i jeszcze jedne zakupy w Rossmannie i koniec:) a jak ty się czujesz?? jak
synek??

rozmaryn a co u ciebie??
Synek coraz lepiej. Pomaga mu terapia. Mowi coraz wiecej fajnie mozna do niego dotrzec. Łobuz jest straszny ale poprawa jest na prawde fajna. Oby tak dalej.

Ja za dwa dni zaczynam 34 tydz. Kolejny przystanek zaliczony. Teraz tylko do 37 tyg i malutka może wychodzic. Tydzien temu na usg lekarz dalej widzial dsiewczynke wiec sie cieszw bo sukienusie i legginsy rozowe kupilam :D ubranaka kocyki mam. Torba prawie zapakowana czekam tylko na pizamy az wyschna. Wozek wybrany i lozeczko tez. Musze tylko zamowic. Parę szczegółów dopracować i gotowi jesteśmy:) mi jest coraz ciężej sie poruszac. Ogolnie czuje sie dobrze tylko dziś jakos mam takie bole jak.na miesiaczke. Pewnie powoli sie ruszy u mnie. Jutro jade na kontrolne ktg to zobaczymy czy jakies skurcze tam sie pisza. Za tydz usg to sprawdzimy wage. Tydzien temu mala.miała juz 2040 g wiec jest dobrze:)

czesc, u mnie zaczal dzis leciec 31 tydzien :D wczoraj bylismy odebrac wozek Natanka ze sklepu, chwale sie :)

Załączniki

• 20161014-142315.jpg
    20161014-142315.jpg
    247,2 KB · Wyświetleń: 84
  • 20161014-142346.jpg
    20161014-142346.jpg
    219,1 KB · Wyświetleń: 87
hej hej kochane ostatnio tu strasznie pusto:(
jak starania staraczki??

jak maluszki w brzuszkach??

lux wózek bardzo ładny podoba mi się gondolka w tych modelach bo jest duża i kolory bardzo fajne ale za to spacerówka wydaje mi się duuuża i ciężka, ja dopiero w sobotę zamówiłam wózek navington cadet różowy:) nie mogłam się zdecydować a to przecież już czas.. ma przyjść już we wtorek:) mam dylemat nie wiem czy kupować śpiwór do gondoli. Jest to spory wydatek bo ok 150 zł a rozmiar żeby się zmieścił do gondoli musi być max 90 więc do spacerówki trzeba by było kupić drugi.. no i tak siedzę i myślę ze może zima nie będzie taka mroźna??;) że osłonkę na nóżki ma gondolka więc moze rożkiem bym otuliła.. co wy myślicie??

ogólnie to juz się czuję okropnie i bardzo już bym chciała urodzić.. wizyta dopiero 26.09 i będziemy umawiać sie na cesarkę..

jak starania staraczki??

lux wózek bardzo ładny podoba mi się gondolka w tych modelach bo jest duża i kolory bardzo fajne ale za to spacerówka wydaje mi się duuuża i ciężka, ja dopiero w sobotę zamówiłam wózek navington cadet różowy:) nie mogłam się zdecydować a to przecież już czas.. ma przyjść już we wtorek:) mam dylemat nie wiem czy kupować śpiwór do gondoli. Jest to spory wydatek bo ok 150 zł a rozmiar żeby się zmieścił do gondoli musi być max 90 więc do spacerówki trzeba by było kupić drugi.. no i tak siedzę i myślę ze może zima nie będzie taka mroźna??;) że osłonkę na nóżki ma gondolka więc moze rożkiem bym otuliła.. co wy myślicie??

ogólnie to juz się czuję okropnie i bardzo już bym chciała urodzić.. wizyta dopiero 26.09 i będziemy umawiać sie na cesarkę..
My rosniemy dalej. W środę zaczynamy 35 tydz. We wtorek mam wizyte to zobaczymy co tam slychac u malej :)

Na razie mam tylko jedno zmartwienie. Strasznie swedza mnie dlonie i stopy. Musze zglosic to lekarzowi niech pobierze mi krew i zbada bo boje sie cholestazy kurcze. Nosi mnie caly weekend ale juz dwa dni to wytrzymam.

Ja w tym tyg zabieram sie za zamawianie wozka z tym ze u mnie podwojny musi byc bo synek jeszcze jezdzi w wozku i nie mialabym jak go do przedszkola odprowadzać.

Mam nadzieje ze corka po 37 tyg wyjdzie z brzuszka bo troszke mi ciezko:)

reklama
jak starania staraczki??

mi sie wlasnie spacerowka a moim podoba bo jest duza :) ja bede miec kombinezon plus gruby koc i oslona na wozek pus mam okrycie od gondolki przypinane do budki by zaslonic dziecko

Do góry