reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Oczywiście dam znać. Jutro jeszcze powtórzę wyniki w innym labo, chociaż na rym z Diagnostyki mam napisane, że były wykonywane dwukrotnie.
A co tam u Ciebie?

reklama
Najważniejsze, to upewnić się czy wynik był prawidłowy i w razie czego ustawić odpowiednie leczenie. Będzie dobrze :)
U mnie cykl wariuje, niedługo 40dc a @ brak. Nawet nie mam pewności czy w ogóle owu była bo temp takie sobie. Także tak jak przypuszczałam-moje cykle przy kp będą beznadziejne. A na dodatek mała chora, gorączkuje od wczoraj, noc ciężką miała... biedna :(

Najważniejsze, to upewnić się czy wynik był prawidłowy i w razie czego ustawić odpowiednie leczenie. Będzie dobrze :)
U mnie cykl wariuje, niedługo 40dc a @ brak. Nawet nie mam pewności czy w ogóle owu była bo temp takie sobie. Także tak jak przypuszczałam-moje cykle przy kp będą beznadziejne. A na dodatek mała chora, gorączkuje od wczoraj, noc ciężką miała... biedna :(
Ojej bidulka mała:( Teraz taki okres paskudny i pogoda zdradliwa. Zdrówka dla małej. A wcześniej miałaś w miarę regularne@?

I jak tam, udało się do endo dodzwonić?
Co do moich @ to bywało różnie. Generalnie kiedyś mega nieregularne-nawet do 90 dni, ale odkąd zdiagnozowali mi PCO to trochę się wyregulowało po kuracji CLO i pregnylem (długi czas miałam w każdym cyklu pregnyl podawany). A teraz po ciąży to miałam dopiero jedną @, jak gwałtownie zmniejszyłam ilość karmień na dobę. Teraz karmię tylko 3-4 razy na dobę ale @ jak nie było, tak nie ma.

Natka tak dodzwoniłam się, wizyta o 14.30. Dam znać co powiedziała. Czekam jeszcze na wyniki tsh i ft4, bo powtórzyłam rano w innym labo.
Kurcze szkoda, że nie ma jakiegoś cudownego środka na regulację @:) zobacz ilu kobietom ułatwiło by to życie.

A więc tak: niestety w labo się nie pomylili, tsh przez weekend wzrosło, ale za to ft4 lekko się poprawiło. Endo powiedziała, że jakby nie widziała wyników, to by nie uwierzyła. Mówiła, że clo nie miało na to wpływu, no ewentualnie ta torbiel może mieć, bo wydziela dużo estrogenòw i wtedy coś się z wolnym białkiem dzieje i w jakiś wiązaniach. Trochę to skomplikowane było i nie pamiętam dokładnie. Mógł mieć na te wyniki duży stres, ale nie przypominam sobie czegoś takiego, no chyba że adrenalina w energylandii miała wpływ ;) mam brać euthyrox 75 i pokazać się za 6 tygodni z wynikami. Clo i inne wspomagacze idą na bok do czasu wyregulowania tarczycy.

A więc tak: niestety w labo się nie pomylili, tsh przez weekend wzrosło, ale za to ft4 lekko się poprawiło. Endo powiedziała, że jakby nie widziała wyników, to by nie uwierzyła. Mówiła, że clo nie miało na to wpływu, no ewentualnie ta torbiel może mieć, bo wydziela dużo estrogenòw i wtedy coś się z wolnym białkiem dzieje i w jakiś wiązaniach. Trochę to skomplikowane było i nie pamiętam dokładnie. Mógł mieć na te wyniki duży stres, ale nie przypominam sobie czegoś takiego, no chyba że adrenalina w energylandii miała wpływ ;) mam brać euthyrox 75 i pokazać się za 6 tygodni z wynikami. Clo i inne wspomagacze idą na bok do czasu wyregulowania tarczycy.
Tarczyca tak właśnie skacze, niedoczynność ma moja mama, mi wyszła w ostatniej ciąży by po kilku tygodniach wrócić do normy, i wyszła mojej 24 letniej siostrze. dużo czytałam na ten temat jak uregulować ja bez hormonów bo tabletkom nie ufam, jedno lecza inne psują. Może poszukaj i poczytaj o ile dobrze pamiętam zero teflonu, past z fluorem, nie dogotowanych brokułów, kapusty surowej. Ja tam próbowałam , oczywiście z lekami no bo ciąża to sie bałam o dziecko mimo to i tak nie pomogło. Będzie dobrze uregulują i bedzie w normie.

Jak szukałam informacji jak podleczyć tarczycę to znalazłam wiele informacji ze ludziom bez leków udaje sie unormować hormony

Kurcze hajmal, ale żeby aż tak mocno skoczyła w tak krótkim czasie? Ciekawe ile mi zajmie jej zbicie. Też czytałam o tej diecie przy tarczycy, ale u mnie ciężko z jakimikolwiek dietami ;)

Dżoł jak tam monitoring, byłaś już?

Ja juz po wizycie. Ginka dala skierowanie na kariotypy na nfz i do poradni genetycznej. Takze czekam do 22.10. Wizyta trwala z 5 min ale czego sie spodziewac po bezplatnej na nfz. Powiedziala ze dobrze ze sie zapisalam do immunologa i ze niestety nie sa refundowane ani wizyty ani badania i mam sie przygotowac na koszt 600-800 zl. I wg niej, patrzac po wynikach te moje 2 poronienia to mogl byc przypadek. Bo przeciez nk 20% jest w normie. [emoji27][emoji27] usg mi nie zrobila ale jutro ide na wizyte do innego to sprawdze czy cos sie wyklulo ale sadze ze tak bo od 2 dni jajniki mnie bola.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dżoł dobre i to co dała:happy: umawiałaś się już do poradni? Nie ma co żałować kasy i trzeba wykluczyć wszystkie prawdopodobieństwa poronień. Daj jutro znać jak urosły jajca:happy2:

Do góry