reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dziewczynki :) co i wszystkich słychać?

Ja po kontroli dzis. Wszystko dobrze. Szyjka sie nie skraca prawdopodobnie od ucisku dzidzi mam takie dziwne uczucie w pochwie. Mała rosnie ma juz prawie 500 gramow:) oby tak dalej :)

reklama
u mnie nic nowego.. mierze tą nieszczęsną glukozę i przeważnie mam na granicy normy a;e zdażają się też wyskoki.. dziś na obiad zaserwowałam sobie deser lodowy (34 stopnie u nas) i cukier po godzinie był 170!! więc chyba jest coś na rzeczy:(

a co tam u reszty??

aneta super ze w końcu masz trochę wytchnienia i nic z małą sie nie dzieje.. fajnie masz ze lekarz mierzy dzidzie.. moja ginka nie zwraca na to uwagi.. na kolejnej wizycie zamierzam ją przycisnąć...

Aneta super wieści :-)
Lux miesiąc moment zleci ;-)
Bafinka chyba masz rację, że coś jest na rzeczy z tą glukozą :-(
U mnie nic nowego, czekam na @ z utęsknieniem i zaczynam brać clo. Upał nieziemski, w pracy kocioł i ciągły stres, co raczej nie sprzyja staraniom, a do upragnionego urlopu jeszcze cały miesiąc! :-(

Aneta super wieści :-)
Lux miesiąc moment zleci ;-)
Bafinka chyba masz rację, że coś jest na rzeczy z tą glukozą :-(
U mnie nic nowego, czekam na @ z utęsknieniem i zaczynam brać clo. Upał nieziemski, w pracy kocioł i ciągły stres, co raczej nie sprzyja staraniom, a do upragnionego urlopu jeszcze cały miesiąc! :-(
w przyszlym tygodniu moja nastepczyni przychodzi i bede ja uczyc

lux i tak długo dajesz rade. ty w sklepie pracujesz prawda??

tak się przejęłam tym skokiem cukru że na kolacje zjadłam tylko jedną kanapkę i kilka śliwek i na rowerku stacjonarnym jeździłam i wynik po godz od kolacji 97 więc dobrze chyba juz..

Bafinko stres tez podnosi cukier. A owoce to tez cukier bo fruktoza. Ja jem dwie albo 3 mniejsze kanapeczki. Owoce jem tak w odstepie 2-3 godz od głównego posiłku. A lodow sokow i napojow slodkich unikam jak ognia :D nie stresuj sie tak mocno tylko ogranicz cukry proste i będzie dobrze :)

No własnie moj gin co wizyte mierzy małą. To znaczy główkę brzusio i kosc udowa jak dobrze pamietam. No i tam z tych parametrow waga mu sie wyswietla. Ja go sama podpytalam ile wazy bo nie mowi mi tylko to co mierzy wpisuje w karte ciazy :) a ja jestem ciekawa jak rosnie bo duzo insuliny sobie wstrzykuje i obserwuje jej wzrost :) jak narazie idzie mniej więcej jak z terminu ostatniej miesiaczki pare dni w jedna albo druga strone:) tego tez mi lekarz nie mowi ale monitor od usg mam bardzo blisko od twarzy o wszystko widzę co mu sie tam wyswietla :D

Lux biedna jestes ze musisz tak dlugo pracować. Dobrze ze juz ktos przychodzi i niedlugo bedziesz mogla odpoczac :)

Baslan powodzenia w nowym cyklu. Bardzo mocnon trzymamy kciuki :)

Ide po raz setny siku i lulu. Dobranoc :)

lux i tak długo dajesz rade. ty w sklepie pracujesz prawda??

tak się przejęłam tym skokiem cukru że na kolacje zjadłam tylko jedną kanapkę i kilka śliwek i na rowerku stacjonarnym jeździłam i wynik po godz od kolacji 97 więc dobrze chyba juz..
daje, ale juz mam dosc tego dojezdania
ja mialam z cukrem takie akcje, ze lekarka sie dowalila do wyniku na czczo, mimo iz norma to sie czepiala i poczytalam co obniza cukier, ogorki kiszone, czosnek, ogorki jem caly dzien bo lubie wiec luzik a czosnek kroje wieczorem na kanapke jak juz nigdzie nie wyjde no i ruch!!!

Czytam was cały czas, ale jakoś czasu brakuje żeby napisać. Zresztą u mnie nic wielkiego się nie dzieje.Bafinko mam nadzieję, że z cukrem wszystko będzie ok.Lux dobrze, że idziesz na zwolnienie.

Jestem po @, pierwsze dni płodne po stracie i to jakie! Szok, mam taką chcice, że sama latam za mężem, ale nie ze parcie na dziecko tylko taką ochotę na bara bara :szok: .U lekarza jeszcze nie byłam. A tak jakoś leci, pracy mniej, więc nadrabiam prace ogrodowe i domowe.Pozdrawiam wszystkie !

reklama
Dobrze że się odezwałaś bo zaczynałam się martwić. W zeszłym tygodniu nawet próbowałam do Ciebie zadzwonić ale byłaś poza zasięgiem czy coś więc napisałam sms-a ale brak odzewu. Nie w Twoim stylu i cały czas chodziłaś mi po głowie. A z tego co piszesz to Ty nawet czasu nie miałaś bo aby pzyku Ci w głowie[emoji23]. No i masz rację. Grunt że wiem, że wszystko dobrze u Ciebie. Jestem spokojniejsza[emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry