reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Jestem szczesliwa, wczoraj zobaczylam jak moj maly czlowiek urosl :) ciaza przestala byc mlodsza, dzieciatko nadgonilo i rowna sie z terminem miesiaczki :) a wiec tak, dzidzia ma 8 cm, fikala nozkami i raczkami, cos pieknego!! oczywiscie sie poryczalam :D hihi, dziecko jest zdrowe!!!!!!!!!! widzielismy kregoslup, mozg, zoladek, serce, nozki, raczki, wszystko ok, pomierzyla pani dokor i mowi, ze zdrowe jak ryba takze sie uspokoilam :) moj maly astronauta nozki rozchyli, ale nie bylo widac kim jest a pani doktor nie chciala wrozyc :) wiec za dwa tygodnie wizyta i wtedy sie dowiemy :) dam foto, ale niewyrazne, bo robione wieczorem i Tomka aparat taki zryty :(

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    633,7 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Dzień Dobry
Ja juz nie śpię od 4, to i tak cud ze do 4 spałam. O 5 była położna ze swoimi atrakcjami typu lewatywa, wenflony itd. Na Cc idę z planu na dziś trzecia wiec nie prędzej niż o 9 ale tu się zmienia jak w kalejdoskopie wszystko. Juz nie mogę się doczekać. Chciałabym już być po i zobaczyć Olisia. Proszę dziś o modlitwy i kciuki są nas, bo są nam bardzo potrzebne!!!
Buziaki dla Was Dziewczyny

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Bafinko, kamkaz no właśnie pomijając już nawet fakt, że ciąża byłaby znowu mega stresem czy wszystko ok itd to ja się jeszcze boję żeby się nie okazało tak jak teraz miałam czyli a to plamienia, a to skracająca się szyjka... jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że udałoby mi się leżeć przy dziecku. No ale na razie i tak ciąża mało prawdopodobna więc nie ma co gdybać :)

Kamkaz niestety jeśli umowa Ci się skończy podczas trwania zasiłku macierzyńskiego to gdybyś zaszła w ciążę to i tak nie zależy Ci się zasiłek chorobowy. Żeby go dostać musisz być objęta ubezpieczeniem chorobowym, a jako bezrobotna nie będziesz. No, chyba że pracodawca przedłuży Ci umowę jak jesteś na macierzyńskim to wtedy oczywiście za L4 dostałabyś zasiłek :)

Lux gratulacje :)

Doris trzymam kciuki i czekamy na wieści :)

lux cudowne wieści:)
kamkaz jakbyś zaszła to zus ciągnie wypłatę świadczeń do porodu a potem przez rok comiesięczne becikowe ci się należy więc fajna opcja jakby wam się udało zajść:)
doris ja tez już od rana myślę o tobie:) na pewno wszystko pójdzie szybko i sprawnie i po południu zobaczysz małego:) też już bym tak chciała.. ta lewatywa mnie przeraża:( ale wiem że to tylko chwila a kobieta zniesie wszystko.. &&&&&&&&&& zaciśniete:)

Dzień Dobry
Ja juz nie śpię od 4, to i tak cud ze do 4 spałam. O 5 była położna ze swoimi atrakcjami typu lewatywa, wenflony itd. Na Cc idę z planu na dziś trzecia wiec nie prędzej niż o 9 ale tu się zmienia jak w kalejdoskopie wszystko. Juz nie mogę się doczekać. Chciałabym już być po i zobaczyć Olisia. Proszę dziś o modlitwy i kciuki są nas, bo są nam bardzo potrzebne!!!
Buziaki dla Was Dziewczyny

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Doris powodzenia :)

Bafinka fakt z tym becikowym :) ale to dopiero jak już maluch się urodzi, w czasie ciąży niestety nic się nie będzie należało jeśli nie jest się zatrudnionym.
Co do lewatywy to mnie też przerażała jak mi mówili, że niewykluczone że będę mieć cc. No ale potem (już w szpitalu) się okazało, że u nas nie jest obowiązkowa więc ja nie miałam bo nie chciałam i wcale nie żałuję :)

Bafinko ma obowiązek tylko jeśli umowa wygasa w momencie gdy pracownica skończy 3 miesiąc ciąży. Jeśli umowa wygaśnie wcześniej to już dobra wola pracodawcy czy przedłuży czy nie. A kamkaz pisała z tego co kojarzę, że jej umowa się już skończyła i na chwilę obecną nie ma przedłużonej (przynajmniej tak zrozumiałam :)) także w tym przypadku zasiłek chorobowy w przypadku L4 by się nie należał bo wcześniej musiałaby być zawarta nowa umowa o pracę.

reklama
Do góry