reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martaha fajnie ze sie odezwałaś. Trzymam kciuki za to zeby udało sie coś zaradzić na Twoje problemy i w brzuszku zamieszkał dzidzius.

Baslan za Ciebie rozwiez kciuki :)

Siwa na Twoim miejscu tez bym sie zastanawiała czy nie zmienic lekarza. Tak sie pomyslic i tyle stresu komuś zafundować. Powodzenia w staraniach :)

Juz jakiś czas nie śpię bo przez to wstawanie na siku nie mogę ponownie zasnąć. Śniadanko mnie wzywa :)

reklama
Baslan u mnie nawala immunologia i to dosyć konkretnie więc organizm pozbywa sie intruzów na pniu i stąd moje kłopoty. .. zachodze na zawołanie a później nic z tego.nie wychodzi..
W ostatniej ciąży bylam na encortonie clexane colistrum wit d femibionie actifolinie i lacibios i kwasie foliowym . Do tego kroplowka ivig i niestety nie udało się. Teraz czekam na ustalenie planu na kolejną próbę. Aha i miałam 2 szczepienia przed...
I oczywiście biorę jeszcze euthyrox bo tsh niby norma bo kolo 2,3 ale lepiej obniżyć bo w ciąży leciało zawsze do góry.
Mam podobny problem zachodze za każdym razem ale zaraz ronie i tak już 6 razy [emoji53]ale jakie badania wyszły złe? Bo ja w szukam ale oprócz uspionego Hasimoto i MtHFR heterozygote wszystko ok...nie wiem gdzie dalej uderzyć...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Martaha wierzę, że uda się u Ciebie dobrać taki zestaw leków, żeby udało Ci się donosić ciążę. Mój gin i endokrynolog powiedzieli, że tsh dla starających się i kobiet w ciąży powinno wynosić nie mniej jak 1,2 i nie więcej niż 2, aktualnie mam 2,23 a było 3,38 i mam delikatnie zwiększoną dawkę euthyroxu.
Aneta dzięki za kciuki :-)
Lux jak się czujesz?
Siwa Aneta ma rację, takie pomyłki sa niedopuszczalne.
Miłego weekendu dziewczyny :-)

Martaha fajnie ze sie odezwałaś. Trzymam kciuki za to zeby udało sie coś zaradzić na Twoje problemy i w brzuszku zamieszkał dzidzius.

Baslan za Ciebie rozwiez kciuki :)

Siwa na Twoim miejscu tez bym sie zastanawiała czy nie zmienic lekarza. Tak sie pomyslic i tyle stresu komuś zafundować. Powodzenia w staraniach :)

Juz jakiś czas nie śpię bo przez to wstawanie na siku nie mogę ponownie zasnąć. Śniadanko mnie wzywa :)

ja tez tak czesto sikam, srednio co 40-50 minut

Martaha wierzę, że uda się u Ciebie dobrać taki zestaw leków, żeby udało Ci się donosić ciążę. Mój gin i endokrynolog powiedzieli, że tsh dla starających się i kobiet w ciąży powinno wynosić nie mniej jak 1,2 i nie więcej niż 2, aktualnie mam 2,23 a było 3,38 i mam delikatnie zwiększoną dawkę euthyroxu.
Aneta dzięki za kciuki :-)
Lux jak się czujesz?
Siwa Aneta ma rację, takie pomyłki sa niedopuszczalne.
Miłego weekendu dziewczyny :-)
dzieki, zle sie czuje, wrocily mi mdlosci i sikam ciagle, macica juz mi uciska na pecherz

Martyska ja diagnozowalam się w Warszawie u Dubrawskiego. Nieprawidłowości wyszly dopiero w szczegolowych badaniach immunologicznych mam nie wszystkie "czujniki" rozpoznajace zarodek u męża zmodyfikiwane czujniki wysyłajace sygnał do moich . . Tak obrazowo mozna to ująć.

Hej :) co tu tak cichutko? Co slychac u Was dziewczynki?

Ja dalej biorę antybiotyk. Mam jeszcze pare tabletek do srody i zobaczymy co dalej. Kontrola dopiero za 3 tyg. Jak będę dalej czuć dyskomfort tam to wczesnieb zgłosze sie na wizyte.

Czy wy tez tak mialyscie ze w ciąży po stracie cały czas o cos innego sie zamartwialyscie? Bo ja mam cały czas odlot. Aktualnie przezywam tą infekcje i boje sie żeby od niej pecherz plodowy nie pękł. A ze mam duze uplawy to sobie juz niewiadomo co wkrecam. Normalnie czubek jestem.

reklama
Hej :) co tu tak cichutko? Co slychac u Was dziewczynki?

Ja dalej biorę antybiotyk. Mam jeszcze pare tabletek do srody i zobaczymy co dalej. Kontrola dopiero za 3 tyg. Jak będę dalej czuć dyskomfort tam to wczesnieb zgłosze sie na wizyte.

Czy wy tez tak mialyscie ze w ciąży po stracie cały czas o cos innego sie zamartwialyscie? Bo ja mam cały czas odlot. Aktualnie przezywam tą infekcje i boje sie żeby od niej pecherz plodowy nie pękł. A ze mam duze uplawy to sobie juz niewiadomo co wkrecam. Normalnie czubek jestem.

ja mam tak samo co zreszta wiesz :D wali mi sie na mozg :D

Do góry