reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej :-) :)
Chciałabym dołączyć do wątku. Ponad 2 tygodnie temu "dorobiłam się" kolejnego Aniołka :-( :(.
Ta ciąża i poronienie to jakby identyczna historia jak u chciejki. Najpierw testy, potem beta, krwawienia i spadek bety :(
Jeszcze mam delikatne krwawienie. Byłam wczoraj u lekarza na kontroli, endometrium póki co nadal duże, 2 tyg temu było 24 mm a wczoraj 14 mm.
Czekam na uregulowanie cyklu i będę dalej działać. Chciałabym, żeby Igorek miał się z kim bawić, bo Amelka to już duża pannica i za chwilę będzie się uganiała za chłopakami, a nie bawiła się z bratem.

Chciejko, Martyśka przykro mi :-( :(

Zapalam [*] za wszystkie Aniołki.
Wielka szkoda że i Ciebie to spotkało. Z tego co zrozumiałam to nie pierwszą ciążę straciłaś prawda? Może się mylę i oby tak było bo żadna z nas nie zasłużyła na stratę czy pochowane dziecka. Aż strach pomyśleć ile nas jest po takich przejściach...[emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamkaz no niestety to moja druga strata.
Mam córkę Amelię, która ma 10 lat, potem w sierpniu 2013 straciłam ciążę w 7 tygodniu. Byłą to ciąża, o którą staraliśmy się ponad 3 lata. Dokładnie rok później znowu byłam w ciąży i z tej ciąży mam synka Igorka, który ma 14 miesięcy. No i 2 tygodnie temu była kolejna ciąża, niestety zakończona poronieniem w 5 tc.

anecka co się nie odzywasz?? daj znać jak po wizycie??? martwie się cały dzień myślałam o tobie a nie miałam jak wejść na BB..

beti czy ty już testowałaś?? pochwal się:)

ja od wczoraj dżemy truskawkowe robie wczoraj kupiłam 6 łubianek dziś 8 dla już na całą zimę będzie a i na prezent tesz fajny pomysł:)

pochwale się dziś kupiłam pierwszy drobiazg dla kropka:):) weszłam do sklepu z moim Ł i jak zobaczyliśmy ten komplecik to obydwoje się uśmiechnęliśmy do siebie:) malutkie bialutkie buciki z przodu z pieskiem i całe w beżowe ślady łapek i do tego czapeczka na 0-3 m-ce:) jestem szczęśliwa mam nadzieję ze nie zapeszę..

anecka co się nie odzywasz?? daj znać jak po wizycie??? martwie się cały dzień myślałam o tobie a nie miałam jak wejść na BB..

beti czy ty już testowałaś?? pochwal się:)

ja od wczoraj dżemy truskawkowe robie wczoraj kupiłam 6 łubianek dziś 8 dla już na całą zimę będzie a i na prezent tesz fajny pomysł:)

pochwale się dziś kupiłam pierwszy drobiazg dla kropka:):) weszłam do sklepu z moim Ł i jak zobaczyliśmy ten komplecik to obydwoje się uśmiechnęliśmy do siebie:) malutkie bialutkie buciki z przodu z pieskiem i całe w beżowe ślady łapek i do tego czapeczka na 0-3 m-ce:) jestem szczęśliwa mam nadzieję ze nie zapeszę..

Sorki dziewczynki. Trochę zalatana dzis jestem bo i w urzedzie skarbowym załatwialismy potem po synka potem u szefa o kase musze sie klocic i zapomnialam napisac. Dzidzia ladnie rosnie ma 7.36 cm. Podobno wszystkie wymiary sa bardzo dobre. Prawdopodobnie chlopczyk ale nic pewnego. Krwiaka nie ma juz. Mam skonczyc opakowanie progesteronu i odstawiamy za 6 dni. Tylko jakas glupia infekcja jest w pochwie bo na wymazie wyszło i muszę brac antybiotyk 3 razy dziennie. Mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowa. Zaraz Wam fotki wyśle:)

1464713277-1d1mld.jpeg
1464713301-1d1mld.jpeg
1464713321-1d1mld.jpeg

Aneta super... cieszę się Twoim szczęściem, które nosisz w brzuszku. Bo to już Kropek nie jest, rośnie jak na drożdżach. Wszystko będzie dobrze o nic się nie martw.

Bafinko czekamy na zdjęcie pierwszego ubranka do juniora[emoji2]

PS. Uwielbiam chodzić po sklepach z ciuszkami. Ale wtedy zawsze coś kupię a potem synek ma tyle ciuszków że nie wychodzi. No cóż... tak bywa[emoji6]

Aneta ck, gratuluję udanej wizyty, dzidziol cudny!!!!!

A u mnie coraz ciężej, upały mnie wykańczają! Do tego jest mi już trudno wykonywać większość czynności. 30 czerwca mam CC więc został miesiąc :-)

doris ale ci zazdroszczę:) synuś już duży?? masz wskazanie do cc?? ja teoretycznie nie ale przy pierwszym porodzie się bardzo namęczyłam a i tak cesarką się skończyło i już teraz truje mojej lekarce ze ja chce cesarkę.. nie jest za tym żeby ją robić ale powiedziała ze zmuszać mnie do porodu sn nie będzie.. i dzięki bogu:)

Bafinko nie wiem jak jest u Was w szpitalu ale u mnie zalecają cesarkę jeśli poprzednia ciąża była zakończona cc. Sama jak leżałam na patologii dziewczyny przy wskazaniu do cięcia mówiły lekarzowi że poprzednia ciąża zakończyła się cięciem

reklama
Bafinko nie wiem jak jest u Was w szpitalu ale u mnie zalecają cesarkę jeśli poprzednia ciąża była zakończona cc. Sama jak leżałam na patologii dziewczyny przy wskazaniu do cięcia mówiły lekarzowi że poprzednia ciąża zakończyła się cięciem

Ja tez tak slyszalam o tym cc. Jesli pierwsza byla cc to jest wskazanie do drugiej ale mozna tez wybrac sn.

Bafinko fajnie ze juz coś kupujecie:) wrzuc fotkę. Ja się jeszcze boje i poczekam do 7 miesiąca.

Kamkaz a jak synek?

Doris to u Ciebie juz końcówka. Fajnie niedlugo synka bedziesz tulic:)

Do góry