reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Bafinko wiec dostałam skierowanie na badania przeciwciał, anty oslonkowe, anty-jajnikowe, anty kardiolipinowe, anty beta2 glikoprotein, ana2, immunofenotyp cd3, cd4, cd8, cd19, CD 16+56 plus rezonans bo prl mi tak skacze, ze od niej mam takie rozchwiane cykle. Ja to zajsc nawet nie moge, cholera wie co dalej przez to hashimoto moje i Bóg wie co jeszcze :/
Martyska a jakie jeszcze miałaś badania przy tym hashi?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Oni stwierdzaja Hashimoto jak masz tylko podwyzszone przeciwciala a-tpo i a-tg i u mnie stwierdzili ze Hashimoto w stanie eutyrozy....tsh mialam zawsze w normie ale skakalo a teraz biore eutyrox 25 i sie unormowalo i jest 1.3...ft3 i ft4 w normie....usg tez ok

Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom

Martyska ale czy inne przeciwciała badalas ? Anty TPO wysokie masz? Nie bardzo rozumiem pojęcie eutyrozy. Ja mam tarczyce wieloguzkową.

Martyska ale czy inne przeciwciała badalas ? Anty TPO wysokie masz? Nie bardzo rozumiem pojęcie eutyrozy. Ja mam tarczyce wieloguzkową.

Ale inne oprócz tych tarczycowych tak? ATPO mam 189 przy normach do 34. Eutyrozy to podobno uśpienia więc mam uśpione HashimotoA z innych przeciwciał to przeciwjadrowe ANA,p/beta 2 glikoproteinie,p/tkankowej transglutaminazie wszystkie ujemne

Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom

Tak dokładnie, mi anty TPO ciagle leci w gore niestety a teraz mam od immunologa skierowanie na inne przeciwciała. Masakra z ta immunologia !!

My po krótkim spacerku. Musielismy malego okulary zaniesc do naprawy bo mial je cale dwa tyg od zakupu i rozwalil szklo jedno. Dobrze ze ubezpieczenie pokryje 70 % wymiany bo ciezko by bylo.
Dziewczynki napiszcie mi proszę w ktorym tyg i dniu bylo u was widac sersuszko bo sobie wkrecam. U mnie w 5 tyg 2 dniu byl pecherzyk 7.8 mm. Teraz kontrola w piatek a troche sie zdolowalam jak dziewczyny na grudniowych pisaly ze powinno byc wiecej widac. Moj lekarz mowi ze ciaza jest mlodsza a mi by sie z obserwacjami zgadzalo bo owu raczej była później niz w polowie cyklu. Tak mi sie po sluzie wydaje.

reklama
My po krótkim spacerku. Musielismy malego okulary zaniesc do naprawy bo mial je cale dwa tyg od zakupu i rozwalil szklo jedno. Dobrze ze ubezpieczenie pokryje 70 % wymiany bo ciezko by bylo.
Dziewczynki napiszcie mi proszę w ktorym tyg i dniu bylo u was widac sersuszko bo sobie wkrecam. U mnie w 5 tyg 2 dniu byl pecherzyk 7.8 mm. Teraz kontrola w piatek a troche sie zdolowalam jak dziewczyny na grudniowych pisaly ze powinno byc wiecej widac. Moj lekarz mowi ze ciaza jest mlodsza a mi by sie z obserwacjami zgadzalo bo owu raczej była później niz w polowie cyklu. Tak mi sie po sluzie wydaje.
Anka nie panikuj:) byłam dokładnie w tym samy czasie 5 tyg i chyba nawet 5 dzień i był też tylko pecherzyk, a że mam długie cykle bo 32 dni, i owulacje mialam w 19dc to wszystko się wyjaśniło - ciąża jest młodsza:) spokojnie:) kiedy masz kontrole?

PS. nie było mnie długo bo po prostu nie miałam czasu... praca, dom, weekend studia. padam... ,właśnie nadrabiam zaległości w czytaniu

Do góry