reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Doris moze zadam glupie pytanie ale czy encorton i clexane podaje sie raczej przy poronieniach nawykowych czy po pierwszym tez juz podaja ale najpierw trzeba zrobic badania? ja czekam na wizyte u swojego gna i was podczytuje i tak sie zastanawiam....

Migduch, jeśli po badaniach wyjdzie podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego to lekarze podają od razu clexane. Przy poronieniach nawykowych bardzo często, bo to tzw. żelazny zestaw. Co do Encortonu to sa podzielone opinie wśród lekarzy, jedni sa zwolennikami a inni przeciwnikami podawania (to steryd).
Prawda jest taka, że dzięki temu zestawowi dziewczyny z poronień nawykowych donosiły ciąże i urodziły piękne zdrowe dzieci. Ja tez jestem na tym zestawie (encorton juz odstawiłam) i już leci mi 21 tc :-)

Doris ale to wyjdzie ze zwyklych badan typu krew? Czy to jakies specjalne badania? czuje sie jak glupek zadajac te pytania wiec nie krzycz;)))

aaaa i jeszcze jedno pytanie- ja mialam poronienie zatrzymane, czy to ma jakies znaczenie?

Migduch pytaj jak chcesz, zawsze pomogę. Aby stwierdzić zespół antyfosfolipidowy trzeba zbadać krew na antykoagulant tocznia oraz przeciwciała kardiolipinowe w klasie IgG i IgM. Jeśli coś wyjdzie nie tak robi się dalszą diagnostykę.
Poronienie zatrzymane nie ma żadnego znaczenia przy takich badaniach czy diagnostyce.

Doris, dziekuje za odpowiedz:) Powiem o tym lekarzoi, zobaczymy co wymysli. Zastanawialam sie tylko czy np mozna podejrzewac ten zespol antyfosfolipidowy przy poronieniu zatrzymanym- czy to ma znaczenie, czy raczej przy tym zespole poronienia sa samoistne.

Ok, wszystko juz wiem:) Dziekuje za pomoc, ja juz szukam wszystkiego bo nie wiem dlaczego nie zachodze. Czekam na kolejne badanie prl bo nie wiem czy moze przez nia sie nie udaje? Ostatnio badalam ja w styczniu i byla 12 podstawowa a po tabletce 186 wiec nadal za duzo. W grudniu byla 26 a po tabletce 360 wiec w ogole w kosmosie a mimo tego owulacja u mnie wystepowala (to tez jest dla mnie kosmos jakis, bo teoretycznie to niemozliwe). Wiec glupieje:/

Migduch u mnie przy prl 59 tez owu była, wiec jest to jak najbardziej możliwe chociaz lekarze sie dziwili [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
azylek wiec moze jestesmy dziwolagami;)) a tak powaznie to moze owu wystepuje ale jajeczko jest slabej jakosci i dlatego sie nie udaje bo ja juz nie widze innej mozliwosci:/

Do góry