reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej, my juz na nowym mieszkanku :biggrin2:
ogolnie to o malo nasza wyprowadzka sie w sadzie nie skonczyla, poniewaz wlascicielka poprzedniego mieszkania, ktore zajmowalismy probowala nam wmowic, ze nie zaplacilismy jej za uwaga-pierwszy miesiac mieszkania dwa lata temu, jak ja to uslyszalam to mowie, pani jest niepowazna, jak moglismy nie zaplacic jak byla umowa notarialna i umowa egzekucyjna? nie placac wylecielibyśmy z mieszkania a ona swoje dalej, ze nie bylo placone i juz, ja sie wkurzylam i mowie, ze moja tesciowa jest swiadkeim jak dawalam pani kase za czynsz, wynajem i notariusza, jak to uslyszala to sie zamknela i zmienila temat, uslyszalam,ze jestem beszczelna odpowiadając jej mhm , tak, no, ok (bylo po 22-ej, na pol spalam jak zadzwonila) i rozlaczylam sie, potem ta wariatka zadzwonila do mojego Tomka i mowi nadal, ze mamy jej odac ta kase, a on, ze przeciez bylo placone i nic jej dawac nie bedziemy, i wtedy sie wygadala, ze musi pomoc finansowo core, bo ona nie ma...jak Tomek to uslyszal to mowi tak, naszym kosztem panie chce corce pomoc, za nasz pieniadze? jak pani moze byc taka? i od slowa do slowa, oddala nam polowe kaucji, czesc wziela za zniszczenia plotu na dzilace, ktory popsuli nam jacys chlapacy i czesc na pokrycie rachunkow, ktore przyjda w lutym i marcu, jaka ulge poczulam jak sie wyprowadzilam, az lzy mi lecialy, ze uwolnilam sie od tej psychicznej baby, bo ona nam nerwow napsula, to tylko my wiemy :wściekła/y:

reklama
Lux grauluje,my też mieliśmy takie przeboje na wynajmowanym,przychodziły nam bardzo wysokie rachunki za prąd,ciągle toczyłam wojnę,mój mnie uspokajał że widocznie tyle prądu zużywamy,ale ja tam swoje wiem!!!!
I co się okazało......??? Że płaciliśmy za właścicieli którzy mieszkali na dole,nosz jak się wku* iłam to mówie ci,i ostatniego rachunku 720 zł nie zapłaciłam!!! Zaczęli zadymę,a ja mówie krótko,dzwonimy na policję,odrazu odpuścili :)

Lux grauluje,my też mieliśmy takie przeboje na wynajmowanym,przychodziły nam bardzo wysokie rachunki za prąd,ciągle toczyłam wojnę,mój mnie uspokajał że widocznie tyle prądu zużywamy,ale ja tam swoje wiem!!!!
I co się okazało......??? Że płaciliśmy za właścicieli którzy mieszkali na dole,nosz jak się wku* iłam to mówie ci,i ostatniego rachunku 720 zł nie zapłaciłam!!! Zaczęli zadymę,a ja mówie krótko,dzwonimy na policję,odrazu odpuścili :)
to jak byl ten prad podłączony?

My mieliśmy swój licznik a oni na dół swój licznik,ale sąsiad kiedyś popił sobie i sie wygadał że oni mają u siebie na dole kontakt taki " na lewo" to sie odrazu juręłam że dlatego takie rachunki przychodzą,i poprostu poszłam w ciemno oskarżając ich o podłączenie się do naszego licznika,i jak widać intuicja mnie nie zawiodła :) zresztą trochę lat żyję na tym świecie,i trochę tych rachunkow za prąd płaciłam wiec wiem ile zużywa moja rodzina :)

My mieliśmy swój licznik a oni na dół swój licznik,ale sąsiad kiedyś popił sobie i sie wygadał że oni mają u siebie na dole kontakt taki " na lewo" to sie odrazu juręłam że dlatego takie rachunki przychodzą,i poprostu poszłam w ciemno oskarżając ich o podłączenie się do naszego licznika,i jak widać intuicja mnie nie zawiodła :) zresztą trochę lat żyję na tym świecie,i trochę tych rachunkow za prąd płaciłam wiec wiem ile zużywa moja rodzina :)
no ja nie wiem ile byscie musieli miec swiatla i tv wplaconego by takie rachunki byly, chorzy ludzie, ale coraz czesciej sie slyszy, ze ludzie podłączają sie pod czyjs prad, na pierwszym wynajmowanym mieszkaniu kilka lat temu facet probowal nam wmowic, ze zuzywamy uwaga-15 kubikow wody na miesiac, jak ja zobaczylam te jego notatki to mowie, poprosze wglad do licznikow, po wielkiej wojnie dal wglad i uwaga-na umowie zobaczylam, ze sie to nie zgadza ze spisaniem wody jak zaczelismy tam mieszkac, szybko sie wynieslismy od niego, oszust jeden
ps a wody na kolejnym mieszkaniu mialam 6-9 kubikow na dwa miesiace ooo

Dobry pomysł lepiej płacić za swoje niż komuś kabze nabijać,nam się udało bardzo okazyjnie kupić,nowe od dewelopera za 234 tyś za 100 metrów :)

Dobry pomysł lepiej płacić za swoje niż komuś kabze nabijać,nam się udało bardzo okazyjnie kupić,nowe od dewelopera za 234 tyś za 100 metrów :)
łal to tanio, ciekawe ile za to gdzie wynajmujemy facet by zawolal, bo sie go pytalismy i mowil,, ze ie wyklucza sprzedaży takze nadzieja jest

reklama
A ja Wam powiem w drugą stronę-nie tylko z właścicielami mieszkań bywają problemy ale lokatorzy również bywają uciążliwi, kombinują itd :) także myślę, że to zależy jak się trafi. My mamy to szczęście, że od początku na swoim jesteśmy, w zeszłym roku przenieśliśmy się na większe i to stare wynajmujemy i powiem Wam, że też niełatwo znaleźć porządnych wynajmujących, którzy nie kręcą i nie kombinują hehe
Dobrze Lux, że się wszytko udało w miarę dobrze pozakańczać i oby na nowym miejscu nie było już żadnych problemów! No i żeby się udało wykupić skoro facet bierze taką możliwość pod uwagę :)

Trzymam kciuki za testujące niebawem! &&& oby szybko Wam zleciało do testowania :) pamiętam jak mi się zawsze ciągnęło po owulacji do terminu @.

Mania testowałaś?

Do góry