reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Doris, no to super:) A nie robilas badan hormonow? Ja teraz jak bede u gina to sie podpytam czy brac jakies dodatkowe witaminy czy cos;) A co to sa te orzeciwciala amtyfosfolipidowe i z czym to sie je? Jak na to wpadlas zeby to przebadac??

reklama
Migduch, mi gin powiedział, że badanie na antykoagulant tczniowy, przeciwciała antyfosfolipidowe, cytomegalię, toxoplazmozę i chlamydię to pierwsze i podstawowe badania po poronieniu. Więc te zrobiłam najpierw a potem całą resztę

Witam ponownie...
pisałam tu jakiś czas temu że zamierzam się starać o malucha, że mam dużo leków do odstawienie itd.
No więc leki odstawiłam choć lekko nie jest, przy pierwszej próbie udało mi się zajść no i na tym koniec radości:-(
Wczoraj byłam i gina jest to 5t+6d i pęcherzyk bez echa zarodka. Dwa lata temu miałam to samo.
Oczywiście lekarka każe przyjść za 2 tygodnie ze może się jeszcze coś pokaże, jasne, a co ma baba powiedzieć, nie umiem tylko zrozumieć dlaczego po poprzednim razem nie zleciła badań, nie daruje jej tego...
Jeszcze na koniec mi powiedziała że inni mają gorzej bo niemają wogóle dzieci a ja jedno mam, cudne pocieszenie...na korytarzu pełno szczęśliwych przyszłych mamusiek, i tu się pytam co ja komu zrobiłam do cholery...
Jak sobie radzicie dziewczyny żeby nie zwariować i nie zamęczyć wszystkich na około:no2:

bete badałam na początku, była niska ale przyrost prawidłowy, wiem jednak kiedy była owu i kiedy doszło do zapłodnienia, pozatym poprzednie doświadczenie nauczyło mnie realizmu a nie złudnych nadziei...
chciałam zrobić bete ale czekam na poniedziałek na wypłatę bo lekarka oczywiście nie zleciła.

Doris ja robilam cyto, toxo i chlamydie a o tamtych napomkne ginowi przy kolejnej wizycie. Ty mialas jedno poronienie czy wiecej?

Lilith przykro mi ale moze jeszcze sie okaze ze wszytsko jest ok.... jesli nie to koniecznie badania!!! Sciskam i trzymaj sie dzielnie!!!

reklama
Do góry