reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Migduch progesteron i prolaktyna to są dwa różne hormony. Może być tak, że progesteron masz za niski za to prolaktynę za wysoką. Więc jedno trzeba podnieść, a drugie trzeba obniżyć. Jest jeszcze estradiol, tsh, ft3, ft4 i wiele innych badań które musiałam zrobić jak trafiłam do swojej lekarki jeszcze przed pierwszą ciążą. Bo one wszystkie mogą mieć wpływ na ciążę. Tsh ft3 i ft4 są to badania tarczycowe. Jeśli są za wysokie to w nielicznych przypadkach dochodzi do zapłodnienia ale wtedy w wielu przypadkach dochodzi do poronienia. Moja koleżanka 3 ciąże straciła na przełomie 6-8tc. Później zrobiła badania i okazało się to za wysokie i lekarz potwierdził że to mogło być przyczyną. Ale wiadomo po czasie to można tylko przypuszczać.

Ja już panikuję bo szykuję się na wizytę. O matko oby wszystko było dobrze. Błagam trzymajcie kciuki:)

reklama
Mialam tsh, ft3,ft4 itd robione i wszystko ok, prolaktyna tez ok, nie wiem jak progesteron. W ogole to zaczelam podplamiac teraz czerwona krwia i to juz chyba zaczyna sie @ wiec na wszelki wypadek zabezpieczylam sie dzis tamponem:D No i wczoraj mnie bolal jajnik, z ktorego byla owulacja i dzisiaj tez lekko go czuje, w sumie dziwne bo myslalam ze to brzuch bedzie bolal....jesli to @ to juz by sie mogla rozkrecic, w tym mscu bylby po prostu krotszy cykl:) Trudno, bede probowac dalej

Jesteśmy po wizycie:)) Wszystko dobrze, dziś 24tc wg usg dzidzia ma prawie 600gr więc lekarka twierdzi że wszystko w ok. Akurat spało sobie grzecznie poprzecznie i nie dało rady podejrzeć co ma między nóżkami. No ale nic czekamy do 8 października na kolejne usg. Pessar trzyma i jest objęta cała szyjka akurat na środku więc nic się nie zmieniło od założenia. A te dziwne uczucie jakby pessar się obniżał to kopniaki mojej dzidzi w szyjkę. Wczoraj nie czułam jako takich ruchów i wieczorem podsłuchaliśmu detektorem dzidzi to każde kopnięcie pokrywło się z tym dziwnym uczuciem. No i pani doktor potwierdziła że to jest jak najbardziej możliwe.

Dziewczyny, wyjelam tampona, byl zaplamiony i wlozylam wkladke i.....cisza. no zwariowac idzie ja sie nie nadaje do tego wszytskiego dlaczego ja sie tym tak denerwuje? To tak jakby mi ktos robil perfidnie nadzieje na cos co w tym cyklu nie nastapi:(

reklama
Do góry