reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Migduch progesteron i prolaktyna to są dwa różne hormony. Może być tak, że progesteron masz za niski za to prolaktynę za wysoką. Więc jedno trzeba podnieść, a drugie trzeba obniżyć. Jest jeszcze estradiol, tsh, ft3, ft4 i wiele innych badań które musiałam zrobić jak trafiłam do swojej lekarki jeszcze przed pierwszą ciążą. Bo one wszystkie mogą mieć wpływ na ciążę. Tsh ft3 i ft4 są to badania tarczycowe. Jeśli są za wysokie to w nielicznych przypadkach dochodzi do zapłodnienia ale wtedy w wielu przypadkach dochodzi do poronienia. Moja koleżanka 3 ciąże straciła na przełomie 6-8tc. Później zrobiła badania i okazało się to za wysokie i lekarz potwierdził że to mogło być przyczyną. Ale wiadomo po czasie to można tylko przypuszczać.

Ja już panikuję bo szykuję się na wizytę. O matko oby wszystko było dobrze. Błagam trzymajcie kciuki:)

reklama
Mialam tsh, ft3,ft4 itd robione i wszystko ok, prolaktyna tez ok, nie wiem jak progesteron. W ogole to zaczelam podplamiac teraz czerwona krwia i to juz chyba zaczyna sie @ wiec na wszelki wypadek zabezpieczylam sie dzis tamponem:D No i wczoraj mnie bolal jajnik, z ktorego byla owulacja i dzisiaj tez lekko go czuje, w sumie dziwne bo myslalam ze to brzuch bedzie bolal....jesli to @ to juz by sie mogla rozkrecic, w tym mscu bylby po prostu krotszy cykl:) Trudno, bede probowac dalej

Jesteśmy po wizycie:)) Wszystko dobrze, dziś 24tc wg usg dzidzia ma prawie 600gr więc lekarka twierdzi że wszystko w ok. Akurat spało sobie grzecznie poprzecznie i nie dało rady podejrzeć co ma między nóżkami. No ale nic czekamy do 8 października na kolejne usg. Pessar trzyma i jest objęta cała szyjka akurat na środku więc nic się nie zmieniło od założenia. A te dziwne uczucie jakby pessar się obniżał to kopniaki mojej dzidzi w szyjkę. Wczoraj nie czułam jako takich ruchów i wieczorem podsłuchaliśmu detektorem dzidzi to każde kopnięcie pokrywło się z tym dziwnym uczuciem. No i pani doktor potwierdziła że to jest jak najbardziej możliwe.

Dziewczyny, wyjelam tampona, byl zaplamiony i wlozylam wkladke i.....cisza. no zwariowac idzie ja sie nie nadaje do tego wszytskiego dlaczego ja sie tym tak denerwuje? To tak jakby mi ktos robil perfidnie nadzieje na cos co w tym cyklu nie nastapi:(

reklama
Do góry