reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
hej dziewczyny ja właśnie kończę swoją pierwszą nockę w pracy i powiem Wam że mam już dość, zastanawiam się czy czekać na pracę w zawodzie (o którą jest bardzo ciężko bo w sumie dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy w tym kraju) czy szukać czegoś w innym zawodzie i w tym samym czasie zrobić jakąś podyplomówkę z kursem pedagogicznym. Nie bardzo mi się uśmiecha pracować w naprawdę ciężkich warunkach bo nie dość że opary chemii wszelakiej i hałas, wszechobecny bród to jeszcze ciągła presja bo produkcja musi być a kasa wcale nie jest rewelacyjna. Wiem że jak tu zostanę jeszcze rok czy dwa to ciężko będzie ze zdrowiem a jeszcze ciężej z zajściem i utrzymaniem ciąży... eh... wiem że się powtarzam i ta mało w temacie staraczkowym ale chyba dziś coś we mnie pękło...
Miłego dnia wszystkim :)

Rozmaryn, możemy "gadac" o wszystkim, a nie tylko klepac na okrągło o ciazach:-)..jeżeli tak to wygląda to może rzeczywiście rozgladaj się za czymś innym. ..

Joawa , no to ładnie czas leci :) Mi moja pani doktor mówiła, że po 16tc zaczyna się robić bezpieczniej. a gdzie Twój suwaczek bo nie widzę?

Chciejka, gratulacje dla siostry :) Mała jest taka w sam raz. Duża ale nie za duża.

Rozmaryn, jeśli tak to wygląda to powinnaś poszukać czegoś innego. W pracy spędzamy mnóstwo czasu i wg. mnie powinniśmy znaleźć sobie taką którą lubimy. Wiadomo, że w miarę możliwości bo nie zawsze jest praca w naszym wymarzonym zawodzie ale jednak. Może rozejrzyj się za czymś innym, zobacz czy w ogóle jest szansa na coś lepszego. Jeśli tak to bierz życie w swoje ręce i zmieniaj prace. Powodzenia :)

Rozmaryn wiem co czujesz bo ja kiedyś pracowałam na produkcji i skutki tej pracy odczuwam do dnia dzisiejszego. Pracowałam tam prawie 5 lat i zaryzykowałam gdzie umowę w innej pracy miałam tylko na miesiąc. Ale nie żałuję i muszę Ci powiedzieć że warto.
Chciejka gratulację siostrzenicy Zosi:)

Hej wam
Natka wielkie gratulacje na coreczke.jak tam pierwsze dwa tyg u was?
Martoocha i dla was ogromne gratulacje:-) nadrobilam pare ostatnich stron ale nieznalazlam jak twoj synus sie nazywa i jaki duzy sie urodzil? A tazdrosc to ci powiem obojetnie z kim gadam komu sie drugie urodzilo to wszyscy mowia to samo ze zazdrosc na poczatku okropna
Ania no ogromne gratulacje.walczyliscie i teraz masz pieknego synusia przy sobie.a jak u was wagowo?
Sysiq trzymam kciuki&&&&
Przepraszam ze niewymienie reszte dziewczyn ale za wszystkie trzymam kciuki i bardzo serdecznie pozdrawiam ze slaska.akurat jestesmy u mamy na urlopie

reklama
Czy któraś z Was używa bądź używała pasków do sprawdzania ph a konkretnie chodzi mi o wody płodowe? Możecie polecić mi paski które dobrze odczytają wynik?
Zakupiłam zwykłe papierki lakmusowe które są koloru pomarańczowego i badzo ciężko z nich cokolwiek odczytać. Po nałożeniu wydzieliny są one raczej mokre ale trudno określić kolor. Błagam poradzicie mi coś?

Do góry