reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Kamkaz zamów sobie na allegro paski laksmusowe one pokazują pH czy to wody czy nie. Będziesz spokojniejsza

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ten pasek się urywa i pobierasz na niego trochę wydzieliny tak około 15sek i porównujesz z wartością pH masz tam dołączony zakres jaki kolor paska ma jakie pH ale jak są wody to zabarwienie jest koloru granatowo niebieskiego zazwyczaj jest żółte - pomarańczowe czyli pH między 4 a 5 i takie jest ok.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kamkaz ja myślę, że jak minie ten 19tc to będziesz spokojniejsza, ja tak miałam jak minął etap, w którym straciliśmy Małgosię... oczywiście stres był i jest nadal choć z każdym kolejnym tygodniem było coraz lepiej.
co do papierków lakmusowych to ja również polecam :-) mój mąż kupił mi normalnie na miejscu w sklepie chemicznym, nawet nie zamawiałam przez internet. Z tym, że ja nie musiałam 15sek trzymać tak jak pisze ewel bo ja miałam tyle wydzieliny, że wystarczyły dosłownie 2-3sekundki i pasek już się barwił. I jak się zabarwi to porównujesz z tabelką na opakowaniu kolor i tam będziesz miała zaznaczone jakie to PH. Z tym, że bardzo ważne jest to, że nie zawsze kolor będzie równo nasycony, to mi nawet mój lekarz powiedział (wiedział, że mam paski), bo chodzi o to, że bez wziernika nie jesteśmy w stanie tak idealnie pobrać próbki wydzieliny. Także kazał się nie przejmować jakby np. tylko mały kawałek się nie zabarwił na typowo kwaśny kolor.

My jesteśmy po dodatkowej konsultacji u innego lekarza, z uwagi na to że lekarz do którego chodzę na NFZ mnie postraszył, że jak urodzę to będę mieć niedowagę bo bardzo mało przytyłam na tej diecie cukrzycowej. Straszył też, że mała ma zbyt niską wagę. No ale okazało się, że wszystko jest jak najbardziej w normie, wróży mi szybki poród (w sensie łatwy ;-)) bo mała bardzo nisko i bardzo mocno napiera. Mam leżeć żeby 2 tyg jeszcze wytrzymać a w przyszły weekend zgłosić się na oddział na ktg i wtedy zobaczymy czy zostaję czy wracam do domu.

hej kobitki

Kamkaz tym razem wszystko będzie ok ☺

Natka już praktycznie jesteś na mecie, cieszę się waszym szczęściem, bo dzięki wam, takie jak ja mają nadzieję, że może się udać. .Fajnie, że nadal jesteście z nami brzuchatki :)

A ja musiałam dziś jechać do przychodni weekendowej, bo 2 dni temu pielilam i coś mnie w łokieć ugryzlo, nie swędzialo, ale zaczęło puchnac i tak mi prawie cała ręka do dziś opuchla. .Dostałam antybiotyk! I ciasta kręcę, bo jutro mam gości. .

Rozmaryn myślę o tobie, odezwij się proszę. .

Hey kochane.
Chciejka a co to za dziadostwo Cie uwalilo ? Jak fizycznie się czujesz?

Rozmaryn odezwij się wreszcie bo zwariuje z tej niepewności :(

Zaglądam do was codziennie ,ale niestety mój stan fizyczny pozostawia wiele do życzenia. Jeszcze wszystko zbliża się na raz. W poniedziałek córcia idzie do szpitala ,w czwartek mam USG i piątek zakończenie roku syna. Oby teraz przeżyć ten tydzień i mam nadzieje ze przyjdzie wreszcie dobra passa.

Za was oczywiście nieustanne kciuki &&

Marcepanku czuję się świetnie, nic nie boli, nie plamie. .tylko piersi nadal ciążowe. .muszę betę zrobić w tyg. Nie wiem, co za dziadostwo mnie ugryzlo, ale znajomy lekarz widząc rękę, powiedział, że bez antybiotyku się nie obędzie. .
Pomodle się za Twoja córcie, informuj nas jak wygląda sytuacja. .

reklama
Do góry