reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Bluecaat wg OM już niecały miesiąc został ;-) ale miałam późną owulację więc suwaczek mam ustawiony wg terminu z pierwszego usg :-) tak czy siak myślę, że około miesiąca i mała będzie z nami! Oby :-)

Rozmaryn no tutaj niewątpliwie bledziocha widać :-) bardzo prawdopodobne, że miałaś późniejszą owulację, po stracie takie rozregulowanie cyklu jest bardzo częste. Trzymam kciuki :-)
Mam nadzieję, że jednak znajdziesz czas i uda się zrobić betę dla pewności!
Dobrze, że synek już coraz lepiej, oby szybko całkiem wyzdrowiał :tak:
Co do zwolnienia to od razu możesz przejść na ciążowe, możesz też np. wrócić na jeden dzień czy nawet tydzień do pracy i wtedy dostarczyć nowe zwolnienie.
ja bym radziła Ci szybko dostarczyć zwolnienie ciążowe bo ono jest 100% płatne, a teraz skoro masz po poronieniu to masz płatne mniej :-)

Martoocha no właśnie, już tak niewiele zostało, że chyba może się pojawiać takie coś... a masz takie coś, jakby bolały Cię kości? Ja nie wiem czy kości mogą boleć, ale ja właśnie czuję jakby to kości na dole mnie bolały :/ najgorzej rano-z bólu wstać nie mogę... jak już rozchodzę to jest ok, ale wraca znowu po dłuższym siedzeniu albo po położeniu się.

reklama
Rozmarn ja tez po cichu gratuluje:-),mój synuś też z bladziocha:-D

Natka ,martocha mnie też już to i owo pobolewa,jutro kontrola,brzuch coraz ogromniejszy:-D cieżko sie wyspać bo bolą mnie biodra i miednica.

Natka fajnie,ze masz tylu pomocników

Ale dzis upał:baffled:
Zawsze sie cieszylam na taka pogode a w tym roku...przejde trzy kroki i zadyszka:-D

Pozdrawiam i fluidki dla tych co jeszcze na polu walki -------------------------------------------------------------------

Rozmaryn nic tylko gratulowac ;) Mój Marcelek tez był bladziochem a teraz zapowiada się na chłopa 4 kg :)
Ania2611 od tygodnia tez czuje ból bioder i miednicy i powiem ci że basen super na to działa! Wczoraj byłam i noc przespana cala jak nigdy!
Michalina gratuluję maleństwa :)
Sysiq co u Ciebie ?
Gdzie się podziala znów magda_uk ? :)
U nas juz 33 tydzień a pamiętam jak robiłam testy bladziochy masakra! Pozdrawiam dziewuszki :)

dziękuję dziękuję i jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wsparcie :-) nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy :-D boję się jak to będzie ale jestem pełna nadziei- musi być dobrze :-)
Mój pierworodny też był z bladziocha a test robiłam po terminie- jakie było moje zaskoczenie jak zobaczyłam drugą kreskę. Wtedy właśnie wpadliśmy przez późną owulację i zawsze na usg była różnica w wieku ciąży z OM i USG- zawsze był młodszy ale pod koniec tak nadgonił że urodził się wcześniej i to jeszcze z wagą 4600:-)
Teraz czuję że też będzie dobrze, nieważne czy chłopak czy dziewucha i nie ważne ile przyjmę wszystko:-) byleby było dobrze

Rozmaryn gratuluje i trzymam kciuki by bylo dobrze :-)

Ania ja tez mam takie bole i nie ma jak spac :p

Gosiak u nas nic nowego! Dla Lenki wszystko przygotowane. Jedynie czekac jeszcze te 7 tyg. :-) a u Was jak? Te ostatnie tygodnie to takie do narzekania :p Ja np. mam ogromna ilosc mleka juz i w nocy musze przebierac pidzame takze wolalabym juz byc blizej terminu :)

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie, wczoraj naprawdę nie było widać nic na tych testach a ja powinnam naprawdę odpuścić bo za bardzo się nakręcam. Tak jak radziłyście zrobiłam test z porannego moczu (właściwie to nocnego, bo już nie mogłam utrzymać siku) i wyszło takie coś
Zobacz załącznik 698046Zobacz załącznik 698047Zobacz załącznik 698048 tylko pytanie czemu takie bladzochy? może rzeczywiście ovu miałam później niż obstawiałam koło 23-25 dc a teraz mam dopiero 9-11 dpo? zapiszę się dziś do lekarza na koniec lipca bo u nas kolejki dłuugie

a z synkiem już lepiej, nie gorączkuje, cały czas nawadniam

sa dwie kreski gratuluję:-)

Do góry