reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Cześć dziewczyny,

Jestem! Połączenie ze światem już mam, tv i internet podłączone także mam nadzieję, że teraz będę zaglądać regularnie :-) przyznam, że nie doczytałam bo nie mam sił już dziś, cofnęłam się tylko kilka postów. Ale mam nadzieję jutro wszystko nadrobić :-)

Rozmaryn ja niestety nie widzę nic na tych zdjęciach, ale moim zdaniem warto test z porannego moczu zrobić skoro nie betę. Zdrówka dla synka :-)

Bafinka jak jest bledzioch to faktycznie na dniach może być owulacja także sprawdzaj i działajcie :tak: by test uznać za pozytywny kreska musi być minimum tak samo intensywna jak kontrolna :-)
Co do naszej przeprowadzki to już jest coraz lepiej. Zostało kilka kartonów tylko do rozpakowania, na szczęście mamy masę pomocników z rodziny bo ja niestety dzisiaj totalnie nic nie mogłam zrobić bo skurcze i twardnienia brzucha dzisiaj strasznie mnie męczą... dobrze, że tyle osób chętnych do pomocy bo naprawdę do samego porodu chyba wszystko trzymalibyśmy w kartonach bo mąż ma nadgodziny w pracy i nawet nie ma zbyt dużo czasu żeby cokolwiek w domu ogarnąć...

Dzięki dziewczyny za wsparcie, wczoraj naprawdę nie było widać nic na tych testach a ja powinnam naprawdę odpuścić bo za bardzo się nakręcam. Tak jak radziłyście zrobiłam test z porannego moczu (właściwie to nocnego, bo już nie mogłam utrzymać siku) i wyszło takie coś
WP_20150701_06_43_54_Pro.jpgWP_20150701_06_43_10_Pro.jpgWP_20150701_06_43_04_Pro.jpg tylko pytanie czemu takie bladzochy? może rzeczywiście ovu miałam później niż obstawiałam koło 23-25 dc a teraz mam dopiero 9-11 dpo? zapiszę się dziś do lekarza na koniec lipca bo u nas kolejki dłuugie

a z synkiem już lepiej, nie gorączkuje, cały czas nawadniam

Załączniki

• WP_20150701_06_43_54_Pro.jpg
    WP_20150701_06_43_54_Pro.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 115
  • WP_20150701_06_43_10_Pro.jpg
    WP_20150701_06_43_10_Pro.jpg
    7,9 KB · Wyświetleń: 108
  • WP_20150701_06_43_04_Pro.jpg
    WP_20150701_06_43_04_Pro.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 111
Ja tez widzę bladziocha miałam tak samo N tym teście i kupiłam w rossmanie facelle za 5zl wyszła ciemna juz kreska:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

aaaaaaaaaaaaaaaaa nie mogę uwierzyć mam tylko nadzieję że nic się nie spierdzieli po drodze, tak bardzo bym chciała żeby było dobrze :-) muszę jeszcze zadzwonić do ZUS-u jak to jest z tym zwolnieniem. Może któraś z Was wie jak to jest: od początku marca jestem na zwolnieniu, najpierw ciążowym a potem normalnym po poronieniu, teoretycznie na zwolnieniu mogę być tylko pół roku więc do końca sierpnia i nie wiem czy muszę wrócić do pracy na jakiś czas żebym mogła pójść na zwolnienie ciążowe czy mogę ciągnąć wszystko razem?

rozmaryn- gratuluję ;) tak to jest z tymi testami po 5 minutach.. nie ma dymu bez ognia ;-). A testy zawsze warto robić z porannego..
Co do zwolnienia to nie mam pojęcia jak to jest...

90 natka- mnie też znów nawiedzają twarnienia, ciagnięcia, lekkie bóle jak na @..ale to już chyba ten etap..;-)

reklama
bluecaat poszłabym jakbym miała jak. U nas w przychodni trzeba być na betę z samego rana najlepiej do 7:30 a i tak nie robią tego na miejscu tylko wysyłają i wyniki mam dopiero następnego dnia. O takiej porze to i tak nie mam z kim małego zostawić, muszę poczekać aż mąż będzie miał 2 zmiany. Nie wiem czy nie poczekam do 10-tego bo z kasą w tym msc krucho

Do góry