reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Danutaski w poniedzialek ide do lekarza i jeszcze sie dowiem, gdzie tago typu naduzycia sie zglasza... straszyc to moga, a pewna jestem ze to nie jest legalna praktyka ze strony firmy

reklama
Myszka2829 pomimo tego że tak robić nie wolno, niestety w bardzo dużo firmach robią w ten sposób, żeby ludzie nie szli na chorobowe ze strachu przed stratą pracy :-( okrutne.

Każdy kij ma dwa końce, moi rodzice oboje są pracodawcami..i pracownicy robią takie przewały że hej! Ostatnio mieliśmy laskę która przez 8 miesięcy była na zwolnieniu od psychiatry, bo niby miala stresujące srodowisko w pracy i nabawiła się nerwicy. Jak tylko poszła na zwolnienie moja mama się martwiła..wydzwaniała do niej, a ona przestała telefon odbierać :-p. Potem się okazało że w miedzy czasie opracowywała swoją własną działaność..Dzieki Bogu umowa wygasla po 8 miesiacach..

Oczywiście straszenie pracowników zwolnieniem jest karygodne i powinno być karalne..chciałam Wam tylko powiedzieć że 'wykorzystywania' i róznego rodzaju 'zastraszenia' zdarzają się ze strony pracowników (dosc często).
Ale szkoda o tym gadać ;p
Chciałam Wam napisać że mam BARDZO dużo białego śluzu.. i trochę się 'nakręciłam'..wiem że to rzaden objaw..ale tam samo miałam w tamtej ciazy..

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki ja pracę dostałam i już mi podziękowali pomyliłam się na kasie ,ale zareagowałam w porę mimo to dostałam opiernicz taki ,że mi łzy poleciały , następnego dnia rozmawiałam z kierowniczką i doszła do wniosku ,że lepiej żebym zrezygnowała z tej pracy to podziękowałam im ładnie żeby nie było i odeszłam teraz mają nową panią ,która na kasie nigdy nie pracowała już jej współczuję...
Atmosfera była nieprzyjemna więc nie żałuję za bardzo, a co tam u Was?

A ja wyobrazcie sobie w tym miesiacu dostalam premie za chorobowe, a wlasciwie za jego brak. Nasza firma wprowadzila taki smieszny przepis, ze jesli pracownik w ciagu roku nie przekoczy bodajze 30 dni chorobowego to dostanie premie za to. I ja dostalam ok 100 eurakow. Co jak co, ale 100-wa droga nie chodzi:tak:Uwazam, ze jest to tez niezla motywacja, choc ja o tym nic nie wiedzialam, dowiedzialam sie jak dostalam wyplate :happy2:

MartOocha trudno się nie nakręcać ;-) ja także ciążę zaczęłam podejrzewać po kilku dniach po owulce właśnie ze względu na śluz, on pierwszy dał mi do myślenia :tak: Trzymam kciuki aby zakończyło się dwoma kreseczkami i niespadającą tempką, może ten wyjazd-urlop a także spotkania z koleżankami i "ciągły kac;-)" w ostatnich dniach to właśnie takie pożegnanie się z wycieczkami i alkoholowymi imprezkami na dłuższy czas !! &&&&&&&&&&&&&&&&
Gatto gratulacje ;-) jak widać czasami bycie uczciwym popłaca! Trzymam kciuki za Twój cykl i żeby tempka nie spadała !!

Witam.Wszystkie czekamy teraz na zafasolkowanie,nowe przygotowywanie się do tego stanu.Ja wcześniej tak się przygotowywałam sredio,diety dużo ,ale zdrowo się odzywiałam,duzo warzyw itp,ale alkohol był wypijany itp.Teraz nie tykam się alkoholu na wszelki wypadek,choć po poronieniu i tak muszę odczekać 3 miesiące,tak mi gin powiedział,do pierwszej kontroli idę 20 czerwca a zabieg miałam 11maja,zleciało to nie było,ale od paru dni dziwnie pobolewa brzuch,jakby się coś zbliżało.wtedy chyba odwołam wizytę i po
@ pójdę .bo wtedy badanie nie ma sensu.Tak poza tym to opinie są różne kiedy się starać po zabiegu,jedne już po pierwszej@ inni mówią ,że po 3 miesiącach..,

Moj Aniołek 10.05.2012 (*)9 tydz

Gatto gratulacje ;-) jak widać czasami bycie uczciwym popłaca! Trzymam kciuki za Twój cykl i żeby tempka nie spadała !!

Raczej kochana sie nie ludze, a na dodatek to TSH:-(. Wszysto na ziemi i niebie wskazuje, ze ten cykl nalezy do straconych, choc tez mam gluta......dziwne:eek:

reklama
Do góry