reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

implementacji? ale w tamtej ciąży nic takiego nie miałam:baffled:.
No i zaczęłam się nakręcać :-p..a ja tyle alko piłam ostatnio..i papierosków popaliłam troszke:crazy:
Właśnie wyczytałam,że ko 3 dni po plamieniu implementacyjnym test powinien wyjść pozytywnie..moze zrobię i skrócę moje katorgii/niepewność..

A jak się czujesz Danutaski?wszystko ok? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Gatto czasami właśnie te cykle które spisujemy na straty okazują się być udane ;-) Jak dobrze pamiętam idziesz do endo w środę to dobrze bo zaczniesz brać tabletki, a czy dobrze pamiętam że masz też wizytę u ginka? Jeżeli tak, a tempka nie będzie spadać, bądźcie ostrożni podczas badania aby w razie czego nic tam nie naruszyć.

w poniedzialek do gina, ale nie bede miala usg, bo akurat ide panstwowo i tam nie ma w tym gabinecie. Ide glownie zapytac o ten TSH.

Martoocha to moze byc implantacja:tak:

Ja wlasnie wrocilam z Burano (jedna z wysp weneckich)...super!!!

MartOocha ja w cyklu w którym zaszłam w obecną ciążę, także się na okrągło "odchamiałam" ;-) i nic się nie stało. Jeżeli jest ciążą, to do tej pory alkohol nie mógł zaszkodzić, bo jajeczko dopiero się zagnieżdża i nie jest jeszcze połączone z Twoim krwiobiegiem/układem pokarmowym, to ma miejsce dopiero po implantacji (do momentu implantacji zarodek odżywia się ciałkiem żółtym). Nie martw się, ja się naprawdę sporo naczytałam na ten temat. Jednak od tej pory uważałabym na to co piję/palę, lepiej sobie najwyżej dać tydzień na wstrzymanie i poimprezować tydzień później (jeżeli przyjdzie @), niż potem się martwić. Ja robiłam test 11dnia fl i wyszła mi ledwo widoczna kreseczka (taka że jak chciałam zrobić zdjęcie to na zdjęciu było widać tylko 1 kreskę), 3 dni po implantacji może ale nie musi jeszcze być widać. Dobrze że obserwujesz tempkę, masz swoje poprzednie wykresy, więc będziesz mogła sobie porównać jak ona wyglądała w poprzednich cyklach a jak w tym. A z tym plamieniem implantacyjnym to różnie jest, jajeczko może się zagnieżdżać w innym miejscu więc raz może być plamienie a raz nie (to tak jak z @ raz jest długa i bolesna, raz krótka i "lekka"). Trzymam kciuki z całych sił !!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
U mnie wsio oki we wtorek idę na USG.
Gatto jeżeli Twoja tempka nie była dzisiaj niczym zakłócona, to bardzo dobry znak. Oby jutro była także wysoka! Dobrze że nie będzie badania USG (tak w razie czego) a leki zaczniesz brać na tarczycę i będzie wszystko dobrze &&&&&&&
Gatto wzrost temperatury = wzrost produkcji progesteronu, i wiadomo, że w fazie lutealnej następuje wzrost progesteronu, który spada przed @ - dlatego jest spadek temperatury - w 10dniu fl nagły wzrost temperatury (bo przez wcześniejsze dni miałaś ją na równym poziomie) może wskazywać właśnie na ciążę, bo normalnie, to tempka powinna powoli szykować się do spadku (spadek progesteronu = brak ciąży = spadek temperatury) mam nadzieję że nie nakręcam niepotrzebnie!!

Ostatnia edycja:
No to dzisiaj piję sobie ostatni kieliszek wina na tarasie.. kurcze..byłoby co opowiadać dzieciom,że zaszłam w ciąże podczas delegacji męża :-p;-).
Ja normalnie bardzo mało piję, ale przez ten tydzień miałam ogromną ochotę..jak nigdy:zawstydzona/y:. Zimniutkie białe wytrawne winko na upał..:sorry2:
Może organizm dał mi 'odpust' przed zajściem w ciąże.."wybaw się mała, bo przez najbliższy rok ani łyczka!" :-p

MartOocha może jest właśnie dokładnie tak jak piszesz :tak: cykl w którym zaszłam w ciążę miałam spisany na straty, i bardzo dużo się "wybawiłam" jakby gdzieś intuicja od środka sama mówiła "wybaw się, bo teraz będziesz miała przerwę" ;-)
Widzę że w środę wraca Twój M, marzeniem byłoby zrobić teścik w środę i pochwalić się mężowi wspaniałą niespodzianką &&&& choć to trochę wcześnie i teścik jeszcze może nie wyjść ale tak się rozmarzyłam

Cześć dziewczyny, wróciliśmy dzisiaj ze stolicy- jesteśmy zmęczenie ale zadowoleni z wyjazdu. Wszystko super poza wynikiem meczu oczywiście. Poczytałam Was i trzymam &&&&& za wszystkie dziewczyny które niebawem testują :)

Ja tez sobie troche przy meczykach piwkowalam......bo w sumie nie spodziewam sie ciazy:-pW kazdym razie raczej tempka moja z dzis nie byla niczym zaburzona, spalam jak dziecko.....co ja gadam...przy meczu PL-CZECHY wypilam szklanke piwa Radlera czyli pol piwa-pol oranzady, no ale zawsze to alkohol i zezarlam pizze. Ale wczesniej po piwku nic mi nie skakala....beh....nie wiem...zobaczy sie. Nie mam zadnych objawow ciazowych jakby sie ktos pytal, NIC.
Ja jestem i tak super zadowolona, ze dociagnelam do 11dfl, bo ostatnie 4 cykle konczyly sie natychmiast po owulce praktycznie. Czyli widac z tego, ze po 4 miesiacach po poronieniu organizm mi sie zregenerowal. Czyli teraz musi byc tylko lepiej, pod warunkiem, ze mi obniza ten TSH nieszczesny:-p

Ostatnia edycja:
Martoocha ja nigdy takiego śluzu brunatnego nie miałam. Trzymam kciuki!!!

Wiecie, że ja też się ciągle odchamiam. Tu piwko, tam dwa :-/ I jem strasznie niezdrowe świństwa. A czuję się strasznie na @, ale jakoś nie chce przyjść.

oby @piszony juz nie przychodzily&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&6 za wszystkie :-)

ja jutro ide do doktorka, wiec zrobie sobie labor na wszystko lacznie z podejrzeniem co tam u mojej tarczycy slychac... 6 miesiecy to troszke dlugo, a cykle w miare regularne poslizgi 1-2 dniowe przod-tyl to nie poslizgi ;-) w piatek niezdarzylam do ginka umowic terminu, wiec to tez jutro machne... zobaczymy jaki ten nowy ginek i czy sie sprawdzi...

ja za to po dlugich ciezkich miesiacach ostatnio poszalalam na zakupach (imprezowanie to nie moja bajka, ja jak wypije 2 male piwa to juz zgon jestem, wiec nie pije wcale :-D), obkupilam wszystkich i co najlepsze jeszcze mi kasy a kasy zostalo ;-) sama w szoku jestem :-D

reklama
myszka ja też bym chętnie poszalała na zakupach, zaraz się wyprzedaże zaczną... ale cóż, w tym roku trzeba dobrze przemyśleć każdy zakup bo za chwilę nie będę się mieściła w żadne ciuchy. Ale tak tyć to ja mogę, i każdy dodatkowy centymetr będzie szczęśliwy :)

Do góry