reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Gdzie to czytalam wlasnie, ale nawet jezeli zaszlam to w moim wypadku komorka sie jeszcze nie zagniezdzila, a wykrywalne stężenie beta-HCG w surowicy krwi i moczu kobiety ciężarnej można stwierdzić po 48 godzinach od zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej.

Moze te testy co je mam sa do duszy i swiruja :/

Ja mysle że testu nie ma sensu robić wcześniej niż na 2dni przed @ a najlepiej dopiero w dzień @ bo może być nie potrzebne rozczarowanie :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Piękne poduchy, Pietruszka ma talent, pozdrawiam.
Ja robiłam testy owulacyjne, ale u mnie się nie sprawdziły kompletnie, pokazywały, że nie mam w ogóle owulacji, a wlasnie wtedy zaszłam w ciążę:)
Też uważam, że test należy robić w dzień spodziewanej @ wcześniej nie ma sensu.
chciejka, zdrówka dla córci.
Ja mam nadal okropny apetyt, jem co 2 godziny a i tak nie jestem najedzona do końca :D

Ja pamietam jak zaszlam w pierwsza ciaze. Mi testy nie byly potrzebne. Poprostu wiedzialam, ze jestem w ciazy bez tego. Zrobilam dzien po terminie @ tylko po to zeby mojemu pokazac ;)

no na test to faktycznie za wcześnie. Ja owulacyjne robiłam tylko w 1 cyklu (tym z biochemiczną) i właśnie zniknęla kreska i zaczęła się znowu pojawiać , a póxniej już ciążowy wyjaśnił sprawę. Ale kciuki i tak trzymam :)

Izka i jak Igorek zareagował na okularki? :-)

natka90 może być też tak, że tego 15stego testy miałaś pozytywne, ale do owulacji nie doszło. Testy wykrywają pik LH, ale to nie znaczy, że owulacja miała wtedy miejsce (mogła z jakiegoś powodu zostać zatrzymana, pęcherzyk nie pęka i wchłania się). W takiej sytuacji po paru dniach testy znowu mogą wskazywać zbliżającą się owulację, bo często po paru dniach w takiej sytuacji organizm "robi" kolejną próbę podejścia do owulacji.
Moim zdaniem trochę za wcześnie żeby miały pokazać ewentualną ciążę, no ale oczywiście wszystko jest możliwe :-)

reklama
90_natka no raz nosi raz jest wojna i nie chce zalozyc :p
Wyglądamy tak :)

Załączniki

• 1434795534872.jpg
    1434795534872.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 59
Do góry