reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Aaaaaa i wczoraj odebrałam wyniki progesteronu. Po raz pierwszy odkąd badam w komentarzu miałam,że owulacja potwierdzona. Poziom bez szału, ale biorę dupka i jak będzie fasolka, to od poniedziałku luteina w dawce 2 x 100 ;-)

reklama
Magda _z_uk Ty masz się nie bać tylko cieszyć KOBIETO No.... Ja już po cichutku gratuluję i trzymam mocno kciuki. A progesteron jaki miałaś??
Bafinka głowa do góry i staraj się tak o tym nie myśleć, bo oszalejesz. Ja nieustannie trzymam kciuki i musi się wkońcu udać.
Już niedługo wszystkie będziemy zafasolkowane.
Doris jak tam???

Kamkaz 7dpo 12,3. Wiem,że to mało, ale to było na małej dawce dupka, który u nie ma wpływu na wynik badania. U nas nikt we wczesnej ciąży nie bada progesteronu, ale ja póki co GP się nie przyznam do ciąży i powiem,żebyśmy powtórzyli badanie w kolejnym cyklu :-p To będzie za ok 3 tygodnie, więc będę wiedziała, czy rośnie.

Magda to wspaniała wiadomość! Kochana gratuluję :) Nie bój się, bo my też widzimy Haha. .super..

Bafinko trzymam mocno kciuki. ...

Ja jutro idę na wizytę. ..boję się. .teraz to już musi się wyjaśnić, albo jest albo nie ma..godz sama mam sobie wybrać, bo ordynator cały dzień ma dyżur. Ale zapewne do południa pojadę. ..

Wiecie, tak ogólnie to jestem przerażona....Boję się tej ciąży. Nie początku, mimo że usg u nas jest dopiero w 13tc. Boję się tego późniejszego etapu, ze względu na to łożysko przyrośnięte co miałam ostatnio, cholestazę i te wszystkie paskudne objawy, które przyszły pod koniec... Oj, to będzie trudny czas....

Małgonia fajnie,że zaglądasz. Dajesz ogromną nadzieję dziewczynom. Mam nadzieję,że wszystko u Ciebie ok :tak:

Chciejko ja nie wierzę w siły nadprzyrodzone, ale kto wie....może coś w tym jest :confused: Kochana, mega kciuki na jutro! Koniecznie daj znać jak najszybciej. Ja wierzę,że w końcu się uspokoisz :tak:

Sysiq
śliczny brzuszek! Ugłaskać proszę ode mnie :happy:

Kamkaz
bardzo się cieszę,że u Ciebie już lepiej. Podobno takie badanie progesteronu ma niewielkie znaczenie diagnostyczne. Ja osobiście nie mam zdania, bo nigdy nie miałam z tym problemów. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie już tylko dobrze :happy:

Natka tak z doświadczenia swojego, to nawet jak masz wysoki cukier wieczorem, koniecznie coś zjedz przed snem ;-) Wystarczy,że wybierzesz coś o niskim indeksie glikemicznym :tak: Oby te ketony jak najrzadziej się pojawiały :happy: Wagą się nie martw. Lepiej tak, niż jak idzie za wysoko :-)

Ania_kropla super,że malutka tak ładnie rośnie! Ciekawe, czy płeć się potwierdzi w poniedziałek ;-) Czekam na wieści :tak:

Ania2611
Ty tak jesteś za psem, ja za kotkami moimi. Dziś mam straszny dół, bo starszy gdzieś się ukrył i boję się,że wyszedł z domu, a do tej pory jeszcze nie wychodził :-( Nie wiem, czy gdzieś się schował w domu, ale szukałam i nie ma go, także doskonale Cię rozumiem. Ślicznie wyglądasz z brzuszkiem :tak:

Galwaygirl
u nas też pogoda beznadziejna. Niby słonko wygląda i nie pada, ale zimny wiatr wieje :nerd: Mam nadzieję,że lato przyjdzie jak dzieci szkołę skończą, bo zazwyczaj jest tak, że lato w czerwcu, a jak wakacje, to lipa :eek:

Bafinka
ja taka nakręcona byłam w I cyklu starań :-D Masakra....byłam gotowa zobaczyć kreskę na teście ciążowym, której nie było :-p W II już lepiej, ale też się wczuwałam mocno w organizm. Teraz odpuściłam totalnie. Zastanowiło mnie tylko to,że szybko padam wieczorami i ciągnięcie w podbrzuszu niby jak na @ ale zdecydowanie inne. Aaaaa i bóle głowy. Od 3 dni non stop.....aż mąż się dziwił, co ze mną? Zwalałam na zatoki, bo wciąż mam katar okropny :-D Trzymam kciuki za Ciebie,żeby te wszystkie objawy były tym, czego pragniesz :tak:

Doris
kiedy testujesz?

Ewel zdróweńka kochana! Niech maleństwo kopie jak najwięcej,żebyś była spokojna :happy:

Marcepanku, Bluecaat, Rozmaryn, PaniKovalowa, Colly
, co u Was dziewczyny?

Kochane ściskam wszystkie z Was osobno i pozdrawiam :-)

Bafinka, trzymam &&&&&&&
Magda, super, teraz już musi się udać:)
chciejka, za Ciebie też nieustające &&&&&&&&&
U nas dzisiaj okropny upał, na termometrze prawie brakuje skali.
Miłego weekendu kochane:)

hej dziewczyny... pisałam na tym forum juz jakis czas temu... mam problem i może któraś z Was cos bedzie wiedziala na ten temat... Otóż zaszłam w drugą ciążę, poszłam na kontrolne badanie w 10tygodniu bo tak wypadała wizyta... lekarzzrobił mi usgwszystko dobrze oprocz przezierności karku....poszerzone nt do 2,8mm. Oczywiście wyszłam z płaczem i myślami ze chore dziecko... Kazał zrobić badanie za 2 tygodnie w 12 tyg ciąży oraz zrobić testy Pappa... tak sie boje...obczytałam juz chyba wszystkie fora na ten temat..czy ktoraś z Was spotkała się z czymś takim? Mam nadzieje ze za 2 tygodnie wszystko dojdzie do normy...

Magda zaciskam kciuki!!! &&&&&&& dobrze że masz tego dupka i w razie co tak jak piszesz-powtórz test i nie odstawiaj :tak: ale super :-):-)
a co do posiłku przed snem to właśnie już go nie odpuszczam :-)

Chciejka &&&& za wizytę!

Karolaaaa z tego co się orientuję to tak wcześnie nie mierzy się nt bo jest duże ryzyko błędu. Przezierność mierzy się między 11tyg a 13+6 bodajże. Druga sprawa, że norma jest do 3, a nawet niektórzy mówią że 3,5. Postaraj się spokojnie czekać do usg genetycznego w 12tc. Bardzo często nawet jak NT jest wyższe, ale nie ma innych nieprawidłowości w obrazie usg to wszystko jest dobrze z dzieckiem:tak:

reklama
Wiem, że się nie mierzy w tym tygodniu, sam lekarz mi to powiedział...tylko obawiam się, że jak juz jest takie spore to będzie tylko rosło.... Tak się boje bo to jest poprostu szok... Ciężko wytrzymać te 2 tygodnie. Juz teraz mam 4 dni wyjęte z zycia, ciągle mysli... Z tymi normami to ja juz sama nie wiem... Niby najlepiej do 2mm lub 2,5mm. nieraz napisane jest , że do 3mm.....

Do góry