reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kamkaz , moja siostra jest w ciąży termin na sierpień i kilka dni temu była u dentysty właśnie na wyrwanie. .znieczulenie wiadomo dostała tylko słabsze tzn krócej trzymało. .co do tabl to nie wiem.Apap napewno, a czy coś innego jeszcze.zadzwoń na pogotowie stomatologiczne i dopytaj kochana. .Ból zęba jest okropny.

Chciejka Twoja siostra jest już w bardziej zaawansowanej ciąży i już od 12 tyg niby można. a ja jestem dopiero w 6 więc różnica jest

reklama
Paracetamol i apap czy ponadol raczej zazwyczaj bezpieczniejsze jest wyrwanie zęba nawet w tak wczesnej ciąży niż dopuszczenie np do stanu zapalnego.

Hej :-)

Wczoraj zabiegany dzień. Najpierw wybory, później spacerek, na chwile do domu na obiad, i później do kumpla na pogaduchy poszliśmy :-)

Dziś też trochę łażenia :-p Bo na 12:30 jadę na pazurki, później jakieś zakupy, zamówić tort na roczek, obiad i do teściowej :-p

Cześć dziewczyny:-)

Dawno mnie nie było, najpierw te ciężkie dni, teraz jeszcze na weekend byliśmy poza domem. U mnie samopoczucie już lepiej, chyba powoli wszystko wraca do normy.

Kamkaz Ty się tak nie stresuj i nie zastanawiaj, jeśli czujesz że wizyta u dentysty jest nieunikniona to nie czekaj bo będzie tylko gorzej... powiedz u dentysty, że jesteś w ciąży, w pierwszym trymestrze i wtedy dentysta powie Ci co ewentualnie może na tym etapie zaproponować jeśli chodzi o znieczulenie.

Joawa gratuluję serduszka.

Agaawa to musi być wspaniałe uczucie mieć takiego małego skarba już przy sobie :tak:

Joawa gratuluję serduszka!!!
Kamkaz może wyrywanie nie będzie konieczne, napisz jak poszło...
Agawa zajmowanie się maluchem jest proste a jednocześnie trudne... też musiałam się nauczyć gadać do niemowlaka i tak sobie myślę, że tym razem przynajmniej pod tym względem będzie łatwiej... to małe już teraz się nasłuchało naszych głosów, Kingula jest na etapie dlaczego???
A ja miałam kilka dni niepokoju, bo nie czułam ruchów, tzn. bardzo mało, poszłam do koleżanki położnej, żeby mi przynajmniej tętno zbadała i dzidziuś się obudził i rusza się jak wcześniej.... w sumie to jeszcze za wcześnie, żeby na podstawie ruchów coś wnioskować, ale wiecie jak jest....
Dzisiaj spotkanie z dwiema ciężarnymi koleżankami... jedna jest już po terminie, druga tuż przed.... ostatnia szansa na spotkanie przed rozwiązaniami:-)

Dziękuję bardzo :-)
Kamkaz, daj znać jak tam.
Bierze któraś duphaston na podtrzymanie ciąży? Ja biorę od wczoraj i dzisiaj rano miałam straszne mdłości, czy to możliwe, że to od tych tabletek?

Dziewczyny dzisiaj już jest lepiej. Ząb nie boli wogóle co nie oznacza że znów nie zacznie. W każdym razie w środę o 13 mam wizytę u lekarza i przy okazji zapytam czy ona nie widzi żadnych przeciwskazań odnośnie leczenia lub wyrwania zęba i w środę zapisuje się do dentysty

reklama
ania_kropla jeszcze masz czas do tego, żeby czuć mocne i regularne ruchy także spokojnie :-)

joawa ja brałam duphaston bardzo długo, teraz dopiero od niedawna gin zmienił mi na luteinę dopochwową. Ale przyznam, że nie miałam takich dolegliwości jak piszesz. Może mdłości to z powodu ciąży :-) choć czasem niektóre dziewczyny takimi objawami reagują na leki hormonalne, ale jeśli to kwestia duphastonu to moim zdaniem parę dni i organizm przyzwyczai się.

kamkaz dobrze, że dziś już lepiej! Oby ból nie wrócił :-)

Do góry