reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kamkaz , moja siostra jest w ciąży termin na sierpień i kilka dni temu była u dentysty właśnie na wyrwanie. .znieczulenie wiadomo dostała tylko słabsze tzn krócej trzymało. .co do tabl to nie wiem.Apap napewno, a czy coś innego jeszcze.zadzwoń na pogotowie stomatologiczne i dopytaj kochana. .Ból zęba jest okropny.

Chciejka Twoja siostra jest już w bardziej zaawansowanej ciąży i już od 12 tyg niby można. a ja jestem dopiero w 6 więc różnica jest

reklama
Paracetamol i apap czy ponadol raczej zazwyczaj bezpieczniejsze jest wyrwanie zęba nawet w tak wczesnej ciąży niż dopuszczenie np do stanu zapalnego.

Hej :-)

Wczoraj zabiegany dzień. Najpierw wybory, później spacerek, na chwile do domu na obiad, i później do kumpla na pogaduchy poszliśmy :-)

Dziś też trochę łażenia :-p Bo na 12:30 jadę na pazurki, później jakieś zakupy, zamówić tort na roczek, obiad i do teściowej :-p

Cześć dziewczyny:-)

Dawno mnie nie było, najpierw te ciężkie dni, teraz jeszcze na weekend byliśmy poza domem. U mnie samopoczucie już lepiej, chyba powoli wszystko wraca do normy.

Kamkaz Ty się tak nie stresuj i nie zastanawiaj, jeśli czujesz że wizyta u dentysty jest nieunikniona to nie czekaj bo będzie tylko gorzej... powiedz u dentysty, że jesteś w ciąży, w pierwszym trymestrze i wtedy dentysta powie Ci co ewentualnie może na tym etapie zaproponować jeśli chodzi o znieczulenie.

Joawa gratuluję serduszka.

Agaawa to musi być wspaniałe uczucie mieć takiego małego skarba już przy sobie :tak:

Joawa gratuluję serduszka!!!
Kamkaz może wyrywanie nie będzie konieczne, napisz jak poszło...
Agawa zajmowanie się maluchem jest proste a jednocześnie trudne... też musiałam się nauczyć gadać do niemowlaka i tak sobie myślę, że tym razem przynajmniej pod tym względem będzie łatwiej... to małe już teraz się nasłuchało naszych głosów, Kingula jest na etapie dlaczego???
A ja miałam kilka dni niepokoju, bo nie czułam ruchów, tzn. bardzo mało, poszłam do koleżanki położnej, żeby mi przynajmniej tętno zbadała i dzidziuś się obudził i rusza się jak wcześniej.... w sumie to jeszcze za wcześnie, żeby na podstawie ruchów coś wnioskować, ale wiecie jak jest....
Dzisiaj spotkanie z dwiema ciężarnymi koleżankami... jedna jest już po terminie, druga tuż przed.... ostatnia szansa na spotkanie przed rozwiązaniami:-)

Dziękuję bardzo :-)
Kamkaz, daj znać jak tam.
Bierze któraś duphaston na podtrzymanie ciąży? Ja biorę od wczoraj i dzisiaj rano miałam straszne mdłości, czy to możliwe, że to od tych tabletek?

Dziewczyny dzisiaj już jest lepiej. Ząb nie boli wogóle co nie oznacza że znów nie zacznie. W każdym razie w środę o 13 mam wizytę u lekarza i przy okazji zapytam czy ona nie widzi żadnych przeciwskazań odnośnie leczenia lub wyrwania zęba i w środę zapisuje się do dentysty

reklama
ania_kropla jeszcze masz czas do tego, żeby czuć mocne i regularne ruchy także spokojnie :-)

joawa ja brałam duphaston bardzo długo, teraz dopiero od niedawna gin zmienił mi na luteinę dopochwową. Ale przyznam, że nie miałam takich dolegliwości jak piszesz. Może mdłości to z powodu ciąży :-) choć czasem niektóre dziewczyny takimi objawami reagują na leki hormonalne, ale jeśli to kwestia duphastonu to moim zdaniem parę dni i organizm przyzwyczai się.

kamkaz dobrze, że dziś już lepiej! Oby ból nie wrócił :-)

Do góry