reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

ania2611 piękne imię :)
Mój typ dla chłopca. A jakby trafiła się córcia to mąż chce Lili. No ,ale my mieszkamy w UK więc chcieliśmy imiona uniwersalne. A obecnie mamy już Maćka i Nikole tylko śmieje się bo syn miał być Nikola. Te 7lat temu jak okazało się ,że jednak syn to pusta głowa zero pomysłów. A że na brzuch mówi sie maciek to tak już zostało. Oj długo minęło nim w szkole załapali. Syn denerwował się bo często mówili MEJSI.

Colly stoję pierwsza i łapie :)

reklama
Ania ja już ciuszki wszystkie mam, kocyki, kołderkę i poduszkę, rożek, wanienkę.. W sumie głównie kosmetyki mi zostały, pieluszki i tego typu rzeczy. Wózek mamy wybrany ale czekamy z zamówieniem bo chcemy nowy więc szkoda żeby gwarancja leciała. Fajnie, że już pierwszy kumpel Małego czeka:-D

Marcepanek na plecach w ogóle nie mogę leżeć, bo wystarczą 3 minuty i dosłownie nie wstanę z bólu dolnego odcinka kręgosłupa. Jakby mi mąż nie pomógł to naprawdę z bólu się nie podniosę... A zresztą najwygodniej mi i tak na boku:-) no i wiadomo, że najbezpieczniej:-)

Colly lekarz mówi, że mogę stosować maść, ale jak leżę w dobrej pozycji to ból nie jest silny więc wolę się nie smarować niczym:-) masaże odpadają. a co do płci to ja się trochę boję co będzie jak nagle się okaże, że jednak będzie chłopiec bo mamy już masę różowych ciuszków hehe ;-)

Magda_z_Uk trzymam kciuki oby starania nie były długie. :)
Kamkaz oby ta wredna @ nie przyszła a na teście piękne ||. ;)

Ja wróciłam niedawno z zakupów, dokupiłam dwie paczki kwasu foliowego bo się już kończy.
Dziewczyny czy was na owu też brzuch boli jakby na @? Bo właśnie ja tak miałam mniej więcej w terminie owu.
Dzisiaj mam wolne od robienia obiadu bo została wczorajsza zupka pomidorowa. ;)
Jak wam mija dzień kobitki?

Ja właśnie jestem mocno zdezorientowana co do zeszłego cyklu. Badanie progesteronu wykluczyło owulację (wyszedł deczko poniżej normy), a objawy były książkowe :eek: Lekarz mówi,że nie mamy pewności, bo zrobiłam badanie 2 dni później niż powinnam. Ja znowu w zeszłym cyklu nie mierzyłam temperatury, bo chorowaliśmy i kilka nocy zarwałam....ehhh....ogłupieć idzie. Dziś o 16.30 idę po wyniki badań. Boję się :-(

Magda, musi być dobrze. :) Ja ogólnie nie mierzyłam temperatury ani w pierwszym cyklu po cp ani teraz w drugim bo termometr odmówił posłuszeństwa i ciągle zapomniało się go kupić, kupiłam przed owu ale zapomniałam rano mierzyć temperature. ;/ Zobaczymy co wyniknie w tym cyklu... Jakby się nie udało to od początku następnego cyklu termometr pójdzie w ruch. ;)

PaniKovalowa mierzenie tempki jak dla mnie to najlepszy wyznacznik, bo po wykresie wszystko widać idealnie. Nawet jak jest jakaś zaburzona, to i tak daje mi to najwięcej informacji....kurcze, pewnie że musi być dobrze. O synka starałam się 7 cykli, gdzie wszystko było ok, więc nie tak łatwo dzieci zrobić :p A Ty który dzień cyklu masz? U mnie dopiero 10 a już czuję jajniki :confused:

reklama
Doskonale wiem, że mierzenie temperatury to najlepszy wyznacznik. ;)
U mnie dzisiaj 17dc. Ja staram się z narzeczonym od dwóch lat o maleństwo, w sierpniu 2014 mikroporonienie a w listopadzie 2014 zaszłam w ciążę tyle, że pozamaciczną. Starać się staramy ponownie ale bardziej podchodzimy do tego spontanicznie, co będzie to będzie, nic na siłę. ;)

Do góry