reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć Dziewczynki!

My my po długim spacerze z Piotrusiem. U nas sie jakos dni unormowały, zaczynamy mieć swoj rytm dnia. Synek raczej spokojny, kolki nie dokuczają, ale brzuszek pobolewa, dajemy espumisan.

Rurka jak Ty to robisz, ze tak chudniesz? Mi zostało jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciazy. A do mojej wagi idealnej, ale nie chudej to 9 kilo. Niby duzo nie przytyłam w ciazy, bo 12 kg, ale wszystkie kg nie spadły, o nie....

Michalina slicznie wygladasz. Chyba kolor włosów zmieniłaś, prawda?

Wszystkie im brzuchatki mocno sciskam i &&&&&. Chwalcie sie brzuszkami.

Za za staraczki trzymam mocne kciukasy... &&&&&&&&

a Mamuśki pozdrawiam gorąco.

reklama
Ania super, że wszystko jest dobrze! Już tak będzie do końca :tak:

Michalina super wyglądasz, śliczny brzuszek masz :tak:

Rurka Wy też pięknie wyglądacie! I już tyle kg w dół-wow!!! :-)

Agaawa fajnie, że już znacie swój rytm dnia, a mały pewnie rośnie jak na drożdżach!

Colly wow długo na brzuchu spałaś:-) ja jak tylko się o ciąży dowiedziałam to już przestałam hehe ;-)

Ja dziś po wizycie, mała rośnie prawidłowo, wszystko jest ok tylko nie chciała nam dziś buźki pokazać hehe ;-) mi niestety szyjka się skróciła, mam leżeć i nadal stosować luteinę. No i dodatkowo cukrzyca potwierdzona, także dieta i pomiar cukru po każdym posiłku :-(

Natka to dużo odpoczywaj,widzisz dobrze, że badają Ci tą szyjkę a czułaś coś jak szyjka się skracała?
Wiem że już o taj szyjce pisałam ale boję się.Dziś tak mocno kopał że miałam wrażenie, że zaraz wyjdzie, kopał w pęcherz i właśnie w szyjkę.

Agawa super że u Was wszystko dobrze:-)

Michalina wyglądasz super, wcale za dużo nie przytylas, co to za głupoty pisałaś ostatnio, fajna Babeczki z Ciebie, no i kolor włosków jakiż inny niż na poprzednich fotkach, odważnie, super

Colly lepiej nie spać na brzuchu bo możesz Maleństwo uciskać, ja już jak wcześniej pisałam czułam dyskomfort w podbrzuszu wiec spanie na nim odpadało.

Agawa u nas tez dyskomfort brzuszka i wzdęcia ale bez kolek. Tez espumisan daję.

A te moje kilogramy ... po pierwsze motywacja którą budowałam rok ... po porodzie Haneczki kiedy zaczęłam planować kolejną ciążę wiedziałam że będzie dużo do stracenia kilogramów. Dużo tyje w ciazach ogólnie mam tendencje do tycia a po porodzie Haneczki ważyłam aż 83 kg i nie myślałam o dietach ... tą ciążę zaczęłam od 80 kg a prztylam nieco ponad 20 !! Tak tak przekroczylam setkę ale 2 tyg przed porodem juz na wagę nie wchodzilam myślę że było ok 102 kg ... wstyd! No po porodzie nie wiem ile mi spadlo ale zabronilam rodzinie donoszenia mi jedzenia wiec byłam na diecie iście szpitalnej. Przestawilam się na bezsmakowe jedzenie :-D jestem na diecie lekkostrawnej. Jem 4/5 posiłków dziennie. Rano zwykła bułka z wedliną serem parowkami czymkolwiek. Później jabłko albo kilka biszkoptow później obiad tylko gotowane lub duszone zero smazonego no i kolacja białkowa typowo. I kilogramy ciągle lecą w dół. Sama jestem w szoku!!!

Colly Ania dobrze pisze, mówią żeby nie spać na brzuchu bo można doprowadzić do niedotlenienia maluszka przez ucisk. No ale generalnie wiadomo, że im maleństwo mniejsze tym mniejsze prawdopodobieństwo takiego czegoś no ale ja od początku zrezygnowałam ze spania na brzuchu bo wolałam dmuchać na zimne:-)

Ania u mnie jedyne objawy ze strony szyjki to było to kłucie i lekkie skurcze, które kiedyś miałam ale odkąd biorę luteinę dopochwowo (czyli jakieś 3 tyg) objawów tego typu praktycznie brak no ale niestety i tak szyjka skróciła się o kolejne pół cm od ostatniej wizyty czyli w niecałe 3 tyg... także wychodzi na to, że skracanie nie musi dawać objawów.. ale nie martw się na zapas :tak: a co do kopniaków to mnie Mała też uwielbia kopać w pęcherz i szyjkę... ;-)

Rurka super, że dietka tak działa! Bo nie tylko efekt w postaci utraty kg ale i na pewno dla zdrowia lepiej taka lekkostrawna dietka :tak:

Rurka, no ja podobnie jem. A nawet na obiady sie prżestawilam i jem głownie zupki warzywne z pulpecikami z indyka samodzielnie robione. Ale moze skodycze mnie gubią? Biszkopty, serniczek na święta, bułeczki drożdżowe. Ale teraz jest coraz wiecej ruchu, to myśle, ze zejdę z tych kilku kg.

Agawa ja max 6 małych biszkopcikow :) i to nie codziennie i w ramach drugiego śniadania. Poza tym zero słodyczy i dużo dużo wody :) a tak zupki z pulpecikami duszone udka z kurczaka ew. rybka lub pierś z kurczaka na parze :-D hehe

No ja tez pije mega duzo. A jem sporo, bo ciagle glodna jestem. Ale, ale! Musze sie pochwalic, dzisiaj pierwszy raz weszłam w jeansy sprzed ciazy. Az nie mogłam w to uwierzyć!

reklama
No a ja jem mało właśnie strasznie mi się żołądek zacisnał czasami to jem bo pora posiłku jest a wcale głodu nie czuję.

Do góry