reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Carollina ja się moją wagą zupełnie nie przejmuję (przynajmniej na razie ;-)) zresztą jestem dopiero 2kg na plusie a miałam zawsze wagę na granicy niedowagi także mam trochę zapasu który możne mi w razie czego zostać hehe;-)

Kamkaz przykro mi z powodu kuzynki Twojej koleżanki. To musi być trudne, że nie zdążyła do niej pojechać.

reklama
Dziewczyny jak bym chciała być już po tym pierwszym usg i wiedzieć że jest dobrze... Staram się być dobrej myśli ale strach się pojawia...
Mam usg 3 kwietnia bede w 7tyg i 3dniu zastanawiam się czy nie powinnam iść wcześniej ale chyba nie ma sensu...
Miłego wieczorku

90_natka życie jest trudne. Nigdy nie wiadomo jaki pisze nam scenariusz.

Ewel87 niestety musisz uzbroic sie w cierpliwość. Teraz tak będzie że po usg nie będziesz mogła doczekać się następnego. Tak przez 9 miesięcy. A strach chyba nigdy nie opuści i będzie nam towarzyszył do samego końca.

kamkaz jak wiele nas łączy.. ja też pracuję w weekendy ... teraz np pracowałam czwartek 9h piątek h sobota 12h niedziela 12h dziś wolne:) niby etat to etat ale sto razy bardziej wolałabym pracować od 6 do 14 niestety studia nie gwarantują idealnej pracy...

ja dziś planuję odebrać wyniki hormonów i iść do gina jestem pozytywnie nastawiona zobaczymy co mi powie..

słoneczko świeci choć lekki mrozek jest ale i tak na spacerek pójde:) życzę miłego dnia

hej, czytam ostatnio, ale się nie udzielam...
Bafinka optymizm, ładna pogoda, wiosna i sukces murowany i z całego serca ci tego życzę....

Ewel
łatwo powiedzieć, ale nie stresuj się, luteinę masz, więc nic poza relaksem nie możesz zrobić, ja mam wizytę 08.04. i też nie mogę się doczekać.... a co do swędziawek borykam się z tym w zasadzie od początku ciąży, gin mi powiedział, że na razie nie da mi żadnych leków, tylko probiotyk, żadnych pachnących kosmetyków, w tym gorszym czasie jadłam czosnek i tez trochę pomógł, teraz jest dużo lepiej, ale dalej jeszcze nie na 100%...
A jeśli chodzi o wygląd, to ostatnio właśnie mówiłam mojemu K, że w ciąży z Kingą czułam się atrakcyjnie, zadbanie, kobieco (w końcu miałam piersi), teraz jest wręcz odwrotnie... do fryzjera nie mam kiedy pójść, starsza jestem o te prawie 4 lata i tak tez się czuję, a brzuch już teraz wydaje mi się wypukły, tylko nie wiem, czy z powodu ciąży, czy przejedzenia.... ale to wszystko nie ważne, byle maleństwo zdrowo rosło...

kamkaz
współczuję, ja teraz jestem wyłączona z "normalnej" pracy, ale wcześniej też praca zmianowa i weekendy, bywało, że małą widziałam tylko rano przy odprowadzaniu do żłobka i tak 5 dni...

Ewel wiemy co to jest za stres, znajdź sobie jakieś dodatkowe zajęcie na czas wolny, ja żeby nie myśleć bez przerwy kupiłam sobie puzzle 1000 sztuk i choć tego wcześniej nie lubiłam bo nie miałam cierpliwości to polubiłam i skutecznie zajmowały moje myśli czasem na kilka długich wieczornych godzin.
Trzymam kciuki za Twoje Maleństwo &&&&&&&&&&&

Pozdrawiam :-):-)

I wysyłam fluidki ----------------------------------------- dziewczyny łapać i zaciążać, a gdzie w ogóle jet lista staraczkowa? Kto testuje na dniach?

Bafinka dobrze, ze masz dziś wolne. Troszkę odpoczniesz. Sam fakt, że nie musisz iść do pracy. Wiadomo, że w domu każda z nas ma mnóstwo obowiązków, niestety czasem nie mam kiedy zrobić nawet tych podstawowych rzeczy. Ehh.. ja wolne dopiero w święta, czyli jeszcze dwa tygodnie w pracy bez dnia przerwy. Chyba oszaleje. Dziś idę na 12 i do samego wieczora. A gdzie tu ogarnąć dom na święta itd??? Eh szkoda gadać. Nic zmykam bo nie wyrobie się jak nic.

Ania2611fluidki jak najbardziej przesyłaj i łapie je jak tylko mogę. Teraz potrzebuję ich baaaaardzo dużo. Trzymam kciuki za wszystkie ciążowe brzuszki no i za staraczki, aby już niedługo zadomowił się w naszych brzuszkach mały lokator na 9 miesięcy:-)

Ewel Kamkaz dobrze pisze-musisz uzbroić się w cierpliwość i nastawić na to, że teraz to już tak będzie-odliczanie od jednej wizyty do kolejnej i tak w kółko. Z czasem będzie trochę łatwiej, ale ten strach niestety zawsze gdzieś tam będzie się czaił.

Bafinka niestety, teraz dużo ludzi pracuje w weekendy... przez te wszystkie centra handlowe, markety, galerie... ja mam to szczęście, że pracuję pon-pt i tylko do 15:00. Ale przypuszczam, że mogą mi umowy nie przedłużyć bo teraz w kwietniu mi się kończy. A szkoda, bo miałam teraz już dostać na czas nieokreślony, ale niestety od grudnia muszę być na L4 więc przypuszczam, że przez to pewnie tylko do porodu mi przedłużą. Choć jeszcze gdzieś tam nadzieja jest, no ale nic-zobaczymy.
mam nadzieję, że z ginem ustalicie dobry plan działania:tak:

Hej dziewczyny :)
Witam Was w dobrym nastroju chociaż w pracy jestem a chętnie bym sobie wypoczęła. Za tydzień mam wizytę więc poproszę o tygodniowe l4 bo urlopu to ja raczej nie dostanę. Nie pamiętam kiedy miałam wolny wekend, chyba 3 tygodnie temu, a w ten co teraz będzie znowu szkoła i już egzaminy. A jak się ma jeden wolny wekend w miesiącu to człowiek sobie nie odpocznie tylko załatwia jakieś zaległe sprawy. I bez ciąży byłoby ciężko.
Ale za to już się tak nie boję o dzidzie. Wiem, że ładnie rośnie, już się tak nie boję że coś się stanie. Wkraczam w ten drugi trymestr i bardzo mnie to uspokaja.
Ewel musisz faktycznie znaleźć sobie jakieś zajęcie. Może masz jakieś hobby to wejdź sobie na forum w tej dziedzinie i zajmij czymś myśli, to dużo ułatwia ;)

reklama
Hello!

Tu dalej cicho jak nigdy :-)

U mnie okej, tylko stopy mnie bolą jak fix! I ulało mi się trochę z cycorka,
więc raczej nie będę mieć problemów z pokarmem :-) Tak się zastanawiałam
i mam pytanie do wszystkich zaciążonych rodzicie naturalnie? Czy jesteście
bardziej za cesarką? Ja jak czytam te wszystkie newsy o dzieciach, które
umarły w czasie porodu to o zgrozo! Aaa no i za dwa dni wracamy do Polski.
A Wiktora podglądamy za całe 8 dni! Aha i miałam jeszcze jedno pytanie,
w piątek mam zrobić toxo i glukoze ile czeka się na wyniki?

Michalina! Miałaś brzuszek pokazać :-)

Staraczki!!? Hop! Gdzie Wasza lista!? Kto testuje??
Jesteście tutaj najważniejsze!! :-)

Do góry