reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
lux pierwszy raz słyszę o takiej dziwnej praktyce. Jak się boisz to po pierwsze są podkłady przyklejane pod prześcieradło, po drugie są podpaski.
Rurka, Agawa &&& jeszcze tylko chwila. Jedno jest pewne ani Piotrus ani Lili nie będą obchodzili za rok urodzin z moim Piotrusiem. Za rok będzie miał skończony rok, hehehe :)

Natka widzę dobrze jesteś zorientowana w temacie. A jaki dokładnie masz sprzęt? I jak to jest z tą czułością? Trzeba patrzeć na parametry techniczne czy to się dopiero w praniu okazuje?

Lux no ja uważam tampony jako zło koniecznie. Używam tylko jak już muszę, najczęściej w lato albo na jakieś specjalne okazje. Na noc to chyba najlepsze te nocne duże podpaski (moj narzeczony twierdzi że to pieluchy a nie podpaski ;) ). Na te bardziej obfite noce podkladam sobie jeszcze ręcznik pod prześcieradło.
Lekarze chyba też za bardzo tamponów nie polecają.

Mądrze prawicie...oddam Wam moje @, silne krwawienia, gdzie podpaska starczy na godzinę, i to ta najdłuższa. Dla mnie tampony to wygoda i będę je stosować.

Colly wszystkiego na temat detektorów oczywiście nie wiem, ale naprawdę sporo o nich czytałam przed zakupem, radziłam się też ginekologa (głównie chodziło mi o bezpieczeństwo, i to właśnie ginek mi powiedział o tej rożnej czułości). Szczerze Ci powiem, że nie wiem tak naprawdę, który jest najlepszy (tzn. jaką powinien mieć czułość) bo ja przy wyborze kierowałam się opiniami znajomych oraz dziewczyn z przeróżnych forów. Zależało mi na tym, by model był sprawdzony i w dobrej cenie (mamy obecnie ograniczone fundusze;-)). Zdecydowałam się na angelsounds jpd100s, nie zależało mi na wyświetlaczu bo ponoć często przekłamują (co zresztą potwierdzała tutaj któraś z dziewczyn), ja jak chcę wiedzieć jak szybko bije serduszko to po prostu liczę. No i przyznać muszę, że osobiście jestem z tego modelu zadowolona, właściwie ani razu mnie jeszcze nie zawiódł (odpukać;-)), choć oczywiście nie używam go codziennie.
Wiem też, że dziewczyny polecają czasami firmę babysound, ale ja akurat z tym doświadczenia nie mam.

Luxuorius Ty się tak nie denerwuj, nikt Ci przecież nie zabrania stosowania tego sposobu, po prostu dziewczyny napisały co się mówi na ten temat, zwłaszcza wśród lekarzy. Spokojnie:-) nikt nie mówi, że tampony to zło. Sama mam bardzo obfite @ i też je używam, zużywam ich masę w ciągu jednej @.
a co do śluzu-to że jest go mało nie wyklucza tego, że się udało. Ja do teraz mam go malutko, na samym początku ciąży prawie wcale nie miałam.

Ostatnia edycja:
Aaaa dziewczyny tak leżakuje w domu...
i ciągle myślę, czy ciąża jest, jak tak to czy jest zdrowa, czy na pewno w macicy.
Tak bardzo chciałabym się cieszyć, usłyszeć serce ZDROWEGO maluszka... a tak
okropnie się boje! Chyba wykituje do tego poniedziałku...Zrobiłam następne dwa testy
- pozytywne, ale ja mam tak mało objawów. Nawet nie sądziłam że się uda i w prawdziwie
o siebie mało dbałam. Chyba nigdy się złych myśli nie pozbędę!

Byle do jutra Luxuorius ;-) &&&&

Sysiq ten strach zawsze gdzieś tam będzie siedział w środku, każda z nas Ci to powie... ale trzeba to jakoś oswoić żeby nie zwariować :tak: myślę, że jak zobaczysz pikające serduszko na monitorze usg to będzie już trochę łatwiej. Bądź dobrej myśli bo przecież musi być dobrze:-):-)

reklama
Luxuorius trzymam kciuki. Rób raniutko testa i daj znać :)

Ania nie martw się, może dzidzia inaczej się ułożyła dlatego nie możesz odszukać tętna. Na pewno wszystko jest dobrze.

Ewik nie dołuj się, wracaj. .

Magda uk odezwij się proszę. Brakuje tu ciebie.

Do góry