reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
ja stracilam ciąże 24 wrzesnia , w 9 tygodniu
w szpitalu zrobiono mi bad. na toxoplazme i cytomegalie
lekarz zalecil 6 miesieczna wstrzemiezliwosc
po miesiacu bylam na kontr. u mojego gina i mowil ze od marca mamy zaczac z mezem sie przytulac
no to zaczelismy ::) :p :p :p

od stycznia biore folik, lekow zadnych nie przyjmuje
niestety bardzo rozregulowal mi sie cykl i ciezko wycyrklowac owul.
czekamy na efekty naszej pracy........jak na razie bezskutecznie :( :( :(

MoniQa chodziło mi o to, że po pierwszym poronieniu zlecają przeważnie tylko badanie na choroby odzwierzęce. Pierwsze poronienie nie jest dla lekarzy niepokojące. Ja nie znalazłam przyczyny i nie staram się już jej szukać, bo i co to zmieni.W tym samym czasie co ja w ciążę zaszła bratowa mojej koleżanki. Rozpaczała strasznie, bo to trzecie dziecko i wcale go nie chcieli. Teraz ona jest w 23 tygodniu, a ja narazie mam tylko plany. Chyba mija mi żal, a zaczynam się wkurzać...

K@siu rozumiem Cie doskonale jesli chodzi o wkurzenie ::) ... dlaczego tak jest ze ktos kto bardzo pragnie i ma mozliwosci - nie dostaje , a ten komu obojetne ... - ma :-[
uda Ci sie zobaczysz .. wierz w to bardzo mocno :)

ja stracilam ciaze 16 lutego.. tego roku.. niby lekarz mowil ze moge juz probowac od kwietnia.. ale jakąs mialam blokade.. dopiero od wakacji.. mam inne podejscie do tego;)
ja staram sie od konca czerwca.. robie to malymi kroczkami...

MiniQe....juz pamiętam, tzn. zle mnie zrozumialas albo ja zle to ujelam, ja po prostu nie zakumalam ze to z Tobą
a rozmowe dokladnie pamiętam ;) :-[

reklama
Dziewczyny! Nic sie nie martwcie na forum jest masa kobitek co poronily i maja teraz dzieciaczki lub wlasnie sa w drodze!!! wazne jest to zeby wkoncu uwierzyc!!!!!!i przestac sie stresowac!!!! :) pisze min na wlasnym przykladzie bo dziewczyny ktore siedza tu dluzej wiedza jak to bylo w moim przypadku.nawet jak bylam w 20 tc to nie moglo to do mnie dojsc ze to juz tyle a i jak urodzilam to dlugo przezywalam ze naprawde sie udalo! wiec glowa do gory i nie zamartwiac sie! dodam ze przy 2 samoistnym poronieniu zaszlam w ciaze na nastepny miesiac , kiedy postanowilam sobie ze pierw badania hormonalne itd :0 tak wiec gdy przestalam myslec o tym :):)

Do góry