reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Colly gratulacje :-)
Joawa przykro mi, ale czasem trzeba uzbroic się w nieziemską cierpliwość by 2 kreski zobaczyć.
Co słychać u Pietruchy? Ktoś, coś wie?
Sliczne macie dzieciaczki!
Magda_z_uk jak Ty znajdujesz czas na byciu na bieżąco w forum ? :-) Udzielasz się jeszcze gdzies?
Gosiak co u Ciebie słychać?!!

Ja znalazłam luteinę, wiedziałam,że gdzieś ją mam! Więc wywołuje od wczoraj @ po 74 dc! wow
Zaś mi się coś poknociło, ale wywołam, wywołam i wracam na pole bitwy ;-))

Natka mąż był wczoraj u chirurga się zapisać na wizytę i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu naweu przyjął go od ręki bez zapisywania się. Okazało się, ze niestety od palca poszło zakażenie i stąd pojawiło się to zgrubienie , bo jak lekarz stwierdził, to organizm walczy z zakażeniem. Musiał mieć rękę zamrożoną no i bez cięcia palca się nie obyło. Antybiotyk w końskiej dawce i powinno być lepiej. W poniedziałek rano na kontrolę i zobaczymy. Grunt, że dziś opuchlizna palca delikatnie zeszła, więc antybiotyk działa. No i mniej boli wiec jestem dobrej myśli.
Sysiq byłaś u lekarza ze względu na taki mega długi cykl??? Może nie miałaś w tym cyklu owulki? Monitorowałaś cykle?
Joawa nie stresuj się, że w tym cyklu się nie udało bo być może jest to za wcześnie. Ja się też stresowałam w czerwcu kiedy zrobiłam test i wyszła jedna krecha. Niby czekałam na @ ale ona nie przychodziła i zrobiłam po dniach jeszcze jeden test a tu jedna gruba krecha a druga baaardzo delikatna. Oczywiście przyjęłam to jako test negatywny. Po kolejnych dwóch dniach zrobiłam kolejny test a tu wyszły już dwie piękne grube krechy na teście. No i moja beta następnego dnia to 1410;-). Więc nie poddawaj się bo jeszcze wszystko może się zmienić.

Hej
Wpadam na chwilę bo nie ma mnie w domu

BAFINKA....my cały czas działamy ale w związku z tym ze.miałam histeroskopię w 9dc to nie wiem czy ten cykl taki normalny

Colly...gratulacje, ciesz się ciążą!

90 natka...ja miałam detektor Angel sound. Rewelacyjny i płaciłam za niego coś ok 100 zł na allegro (używany) i w takiej samej cenie potem sprzedałam.

Buziaki dla całej reszty!!!

Sysiq Dziękuję że pytasz :) U mnie wszystko w porządku. Rośniemy i rośniemy. Ciągle trzymam kciuki za Ciebie :)
ania2611 ostatnio też mam takie bóle , to chyba dzidek sie już rozpycha :) Nospe spokojnie można brać 3x na dobę. A co do sierpniowek to też nie mój świat. Jedynymi ich problemami w ciąży są mdłości a my jako po stracie małych aniołków potrzebujemy troszkę innych "tematów".
Colly Gratulacje :)
Wróciłam do pracy, oczywiście nie obyło się bez problemów. Mam ciężką pracę , 10 godzin ciągłego chodzenia i dźwignia ciężkich przedmiotów. W pierwszy dzień pracy po miesiecznym zwolnieniu poszłam poinformować mojego przełożonego że jestem w ciąży. I mówię mu że nie mogę dłużej wykonywać tej pracy i żeby znalazł mi inną pracę. Powiedział mi że najpierw muszę mieć spotkanie na temat ryzyka w pracy a dopiero później mnie może mnie przenieść. Normalnie to spotkanie jest robione tego samego dnia wręcz od razu. Ale on jest złośliwy i zrobił mi na złość umawiając mnie na drugi dzień. Kazał mi wrócić do tej samej ciężkiej pracy twierdząc że nie jestem chora tylko jesten w ciąży. Bylam w takim szoku że przepracowalam godzinę i zwolniłam się do domu. Na drugi dzień przyszłam i okazalo się że umówione spotkanie nie jest o godzinie o której zaczynam tylko godzinę później więc tym razem wydrukowalam sobie swoje prawa z internetu i powiedziałam że nie będę wykonywać tej pracy i że ma mi znaleźć cos innego i przełożył to spotkanie godzinę wcześniej. Prowadzący spotkanie od razu powiedział że nie mogę dźwigać i od razu przenoszą mnie na inny dział na krzesełko. Gdybyście widziały menagera minę jak oświadczyli mu że mam siedzieć na krzesełku :) I suma sumarum idę złożyć na niego skargę bo jego zachowanie było nie na miejscu.
Magda_z_uk Właśnie przeczytałam Twoją historię. Nie mogę przestać płakać! Jesteś niesamowitą i silną kobietą. Nawet nie potrafię ci nic mądrego napisać bo nawet nie potrafię sobie wyobrazić co możesz czuć.
[*] dla Kajusi.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki!

Tak gonicie, ze nie jestem w stanie nadrobić.

Piekne sa wszystkie Wasze dzieciaczki, napatrzec sie nie mogłam. Ciekawe jaki bedzie moj Piotruś?

Colly gratuluje i zycze cudownych i spokojnych 9 miesiecy. Bedzie dobrze, odetchnij teraz bo Twój stres nic tutaj nie zmieni. &&&&&&&& za Was.

Ja juz spakowana do szpitala jestem, teraz piorę i prasuje ciuszki, coś fantastycznego, tylko szkoda, ze wystać przy żelazku nie moge:)

rurka - jak tam?

hej,
Colly gratulacje!!!! myślę, że czasem najlepiej jest, jak się takie coś wydarzy poza nami...

Fajne fotki, super dzieciaki, ja zmieniłam avatar, na nowym jest moja Kinga z wiosny, ale teraz już się tak szybko nie zmienia...

A co do kup to dwa dni temu (Kinga jest na antybiotyku), co moje dziecko puści bąka to całe gacie osrane, dwa razy na szczęście tylko, już się zastanawiałam czy prać to czy od razu do kosza, ale przemogłam się i uprałam...

Magda uk, i ja przeczytałam, dla mnie to niesamowicie smutna historia i oczywiście się poryczałam...

gosiak złóż skargę na frajera...należy się!jak słyszę takie historie to mi się nóż w kieszeni otwiera.."ciąża to nie choroba" no nie ale dźwigać nie można ......ciekawe jakby się zachował gdyby coś się stało przez jego debilne podejście do sprawy:angry:
....och...dobrze,że już Cię przenieśli do lżejszej pracy:tak:

agawa tak mało się udzielasz ostatnio,jak się czujesz na wylocie?emocje rosną przed pierwszym spotkaniem oko w oko??:-) ale to zleciało,dopiero zaszłaś w ciążę a tu już do rozpakowania...mam nadzieję,że i mi tak zleci.
właśnie rurka jak tam u Ciebie??

Ja idę farbować włosy,kupiłam farbę 100% naturalną ziołową,ciekawe jaki będzie efekt:-D

Pozdrawiam wieczorowo:)

reklama
Ania ja też wybrałam ten detektor co Doris napisała-angelsounds. Jest stosunkowo niedrogi (ja akurat zapłaciłam 130 zł za nówkę). Zastanawiałam się jeszcze nad babysound, ale na youtube dużo jest filmików właśnie z tym angelsounds, koleżanka też go miała i na zagranicznych stronach ma prawie same pozytywne opinie (a przynajmniej zdecydowaną większość). Sprawdzę pewnie koło wtorku lub środy to dam znać jak działa ;-) czy znajdę tętno.

Kamkaz dobrze, że z mężem już lepiej i wyjaśniło się co jest przyczyną tego zgrubienia!

Gosiak masakra z tą sytuacją w pracy...

Agaawa
dobrze, że już jesteś spakowana :-) już tak niewiele do końca... :tak:

Ania i jak efekt po farbowaniu???

Do góry