reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

U mnie I okres po porodzie był dokładnie po 2 miesiącach. Pierwszy cykl krótki. Podejrzewam,że bezowulacyjny, ale ja miałam dość długo mleko po porodzie, więc pewnie prolaktyna szalała. Potem kolejny okres znowu za szybko, ale nie aż tak jak pierwszy. Ostatni cykl miałam 26 dniowy z owulacją w 14 (prawdopodobnie, bo nie mierzyłam jeszcze wtedy tempki ale wszystkie inne objawy na to wskazywały). Już oczywiście się martwię,że mam za krótkie cykle i na pewno coś jest nie tak.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :)
Ja po wizycie piątkowej mam zielone światło :) czyli od nowego cyklu ruszamy... Dostałam receptę na leki clexane 0,2 ( mam brać od zaraz) i progesteron po owulce. Nie jestem pewna tylko co do tego clexane bo z tego co czytałam to dziewczyny raczej brały od pozytywnego testu, a nie na zapas... sama nie wiem...
Może któraś z Was coś wie na ten temat?
Leki ma na wszelki wypadek bo tak naprawdę to wszystkie wyniki wyszły super i nie ma się czego przyczepić.
Gin po usg stwierdziła że "jajeczka robią się u mnie na 2 jajniki na raz prawie jednocześnie, więc straszyła bliźniakami, ale w rodzinie nie było , więc myslę że szanse małe :)
Miłej nocki :)

Dziewczynki, ja z doskoku. Pierwszy miesiąc z Wojtusiem za nami. Nie muszę Wam pisać, że brak czasu na wszystko. Ale cudownie mieć mój Skarb już przy sobie.
Nie dam rady wiecej napisać, Wojtuś już się wierci, zaraz będzie ryk , że głodny. Przykro , że kolejne Dziewczyny tu zawitały, oby Wasze starania szybko się zakończyły sukcesem.

Chciałam Was prosić o opinię - jaki album/pamietnik/dziennik z pierwszego roczku polecacie? Kupiłam już jeden, ale jakiś taki skromny, nie podoba mi się. Pomóżcie proszę.

Jak nie ma owulacji to raczej śluz jest w bardzo małej ilości. Tak mówił mi lekarz.[/QUOTE

]ak na testach owulacyjnych jest druga kreska ale bledsza i w danym cyklu ani razu druga kreska nie jest tak intensywna jak testowa to zapewne owulacji nie ma? Albo robiłam w nieodpowiednich momentach? - musze się pocieszyć...:-(
J

Jak nie ma owulacji to raczej śluz jest w bardzo małej ilości. Tak mówił mi lekarz.

]ak na testach owulacyjnych jest druga kreska ale bledsza i w danym cyklu ani razu druga kreska nie jest tak intensywna jak testowa to zapewne owulacji nie ma? Albo robiłam w nieodpowiednich momentach? - musze się pocieszyć...:-(

malgoniu- mi się w ogole te pamietniki nie podobają.. sama robię małej masę zdjęć a potem prezentacje w imovie robię.. i tam piszę kiedy pierwszy raz usiadła itp ;)

Czyli tylko sluz gwarantuje owulke? Chyba nie bardzo.. Moja koleżanka w tym cyklu w ogole sluzu nie miala, dopiero dluuugo po owulce cos tam sie pojawilo, a owulke miala bo chodzila na monitoring. Ja tez w tym cyklu zero sluzu, a na testach owulka wyszla.
Niestety nie udało sie, bo dzisiaj w nocy dostalam @ :(

A w ogole witam nowe aniolkowe mamy, bo w ostatnich dniach sporo sie ich pojawilo. Pamiętajcie, ze dla kazdej zaswieci sloneczko :)

reklama
Malgonia ja nie robilam takiego albumu. Za to kupilam taki zwykly album wkleilam zdjecia usg, opaske na reke ze szpitala kilka zdjec z calego roku i urodzin. I ten album będę tak uzupelniac co roku aż jej dam na 18 :D

Do góry