reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

nanulika przykro mi...

martocha ja trzymam wciąż kciuki za Was żeby jednak na kolejnej wizycie okazało się,że jest fasolka &&&&&&&&&&&&&&

90-natka wiemy co to za stres,mój mąż też mi mówi żebym nie myślała za wiele ale nie da się,ja już piąty raz to przeżywam...byle do czwartku......jeszcze dwa dni temu byłam szczęśliwa ale teraz już mnie strach obleciał ale muszę dać radę,Tobie też życzę cierpliwości i spokoju:tak:

Dziewczyny zrobiłam wczoraj test,który wyświetla tygodnie po zapłodnieniu,wyszło 2-3 tygodnie więc 4-5 tydzień ciąży,myślicie,że za tydzień powinno już być serduszko?? czy za wcześnie?

reklama
nanulinka duzo spadła??? tak mi przykro.... :(((((
martoocha a może jednak ... zawsze jest jakaś iskierka nadziei,,,, może bobo robi kawał mikołajkowy.... kiedy na USG teraz??

Oj dziewczyny, wiem że nie ma co świrować ale same wiecie jak to jest... chciałam iść do gina we wtorek, 16.12 ale nie wiem czy tyle wytrzymam... ania u mnie w poprzedniej ciąży serduszko było widać w 30 dpo- właśnie dlatego teraz też chciałam na wizytę iść dopiero tego 16stego bo to byłby 29dpo.
Myślę że u Ciebie za tydzień może być już serduszko ale tylko jeśli byłby to 6 tydz. Jeśli 5 tydz to moim zdaniem może być za wcześnie na serduszko.

Nana tak mi przykro!

Dziewczyńy ja nadal trzymam za Was kciuki. &&&&&&&&&&&&&&&

aniu, moim zdaniem 6 tydzien moze być serduszko, ale nie musi wcale. Dopiero jak bhcg jest ok. 10 tys to jest serduszko. Ale to przecież tez zalezy od sprzętu i umiejętności lekarza. Takze idź tydzien pózniej, będziesz wtedy uspokojona.

A ja od poniedziałku najbliższego mam remont. Udało mi sie na gwałtu rety zdobyć dwoch fachowców do pomalowania mieszkania. Byliśmy umowieni z inną ekipą na całe mieszkanie, ale w ten poniedziałek zadzwonili, ze nie przyjdą. I dlatego szukałam jak głupia malarzy. I udało sie, dzisiaj był facet oglądać mieszkanie. Zrobią co prawda tylko łazienkę i pokoj dla dziecka (nasza sypialnie) ale to i tak duzo, bo sufit w łazience sie sypie, a ściana w pokoiku popękała i trzeba kolor dla dziecka dać jaśniejszy, bo ten jest zbyt agresywny - żywy żółty. Reszta musi poczekać, moze na styczeń, nie wiem. Ale chciałabym być jak najszybciej gotowa z pokoikiem, bo nigdy nic nie wiadomo, a 1 stycznia to ja juz będę w 32 tygodniu. Dlatego duzo roboty w weekend - dzisiaj duże zakupy, bo pustki juz, a jutro przenosiny rzeczy z jednego pokoju do drugiego.

Sciskam Was wszystkie serdecznie.

Bylo 3266
Jest 3188...
W pon gin kazała powtórzyć, ale nie sądzę by to coś zmieniło.
Czy jeśli pęcherzyk był widoczny w macicy to to wyklucza ciążę pozamaciczna?

Nanulika...ja bym powtorzyla ta bete na Twoim miejscu bo ten spadek po 48h jakis maly. We wrzesniu jak mi spadala to mialam....jednego dnia mialam ponad 2000 a nastepnego w granicach 1600.
Pecherzyk w macicy wyklucza ciaze pozamaciczna.

Witam cala reszte Dziewczat. :-)

Kochana pęcherzyk w macicy nie zawsze wyklucza pozamaciczną.. Jak pęcherzyk jest bardzo mały to może on być jakimś tam odbiciem, złudzeniem wizualnym(tzw. pseudopęcherzyk.)-nie znam się na tym.. dobry lekarz się na tym pozna.
Piszę to żebyście wiedziały że tak jest bo dla mnie to też była nowość..

Ostatnia edycja:
reklama
Mój był/jest taki

Załączniki

• 20141202_195850.jpg
    20141202_195850.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 80
Do góry