reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Na pewno nie spędzę tego tygodnia na zamartwianiu się..i tak wszystko postanowione.. a co to się okaże już wkrótce..
Co do ciąży pozamacicznej to to taka męda że czasem pokazuje fikcyjny pęcherzyk w macicy..w ostatniej ciąży pozamacicznej też było widać mały pęcherzyk..a okazało się że ciąża osadziła sie na ostatnim milimetrze jajowodu..

Teraz jak mam Stellę przy sobie to jest inaczej..mam więcej sił. A przecież co ma być to i tak będzie..i moje nerwy tego nie zmienią..w każdym razie rozpoczęłam świąteczne porządki;-):-p- sprzątanie zawsze mi pomaga..a i dom na tym zyska:cool2:

reklama
Martocha Musi być dobrze , inaczej być nie może i tego się trzymajmy. Głęboko wierzę, że Wam się udało i trzymam kciukasy. No i nie forsuj się zbyt dużo z tym sprzątaniem, żeby nie zaszkodzić fasolce:tak:
Rurka Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku i to jest teraz najważniejsze:-). A co do pracy - jeśli nie ta, to będzie następna.
Doris Głowa do góry i bez pesymistycznych myśli. Udało się i tego należy się trzymać. Ja już mocno trzymam kciukasy i ściskam.
Pietrucha jak u Ciebie??? Daj znać jak się czujecie.
Nanulika kciuki zaciśnięte i daj znać po wizycie co i jak:-) Czekamy na dobre wieści;-)
Neta81 pozdrawiam Cię i daj znać co u Ciebie

Ja dziś też wróciłam od lekarza. Uspokoiłam się, bo wszystko ok. Powiedziałam gin o tej galaretkowatym śluzu i bólach w sobotę i usg potwierdziło, że w sobotę była owulka i stąd te objawy. Nawet ona nie spodziewała się, że owulka sama się pojawi a jednak...:-).
Teraz tylko muszę czekać na @ i zaczynamy robić badania hormonalne. Mam nadzieję, że już niedługo dołączę do Was jako starająca się o dzidzię:tak:

aaa jeszcze:

Zobacz załącznik 656538 hahah a tu moja potworka heheheh baaaardzo kiepsko widać bo lekarz bardzo długo skupiał się na serduchu i na koniec na szybko złapał twarz małej w 3D... w kolorze fajnie było widać ale tu niezbyt.... nooo jak macie ochotę to zgadujcie gdzie co jest :) ja widze wyraźnie oczy, nos, usta a raczej buzię no i ogólny zarys twarzy :)

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie
Karaiwina - 08 VIII 2014 -Lilka już na świecie
GalwayGirl - 21 X 2014 - juz na świecie
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu - juz na świecie
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014 - juz na świecie
Carollina - 07 XI 2014 - juz na świecie
Anncka - 29 XI 2014 Maciuś - juz na świecie
Annte - 06 XI 2014 - Maja i Adaś juz na świecie

Malgonia - 16 XII 2014 Wojtuś
Gochson - 23.01.2015
Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015 synuś Piotruś
Rurka - 14.03.2015 córeczka (ogłaszam konkurs na imię żeńskie bo pustka w głowie i sercu narazie...)
Pietrucha -
Michalina
Martoocha
Nanulika - 28.07.2015
90_natka

Hej, mialam niedawno usg. Zabral mnie ordynator do gory na lepszy sprzet, z dzidziusiem wszystko ok,ladnie sie rusza. Szyjka wyglada dobrze.
Wedlug niego najprawdopodobniej krwawienie jest spowodowane lozyskiem, ktore jest bardzo nisko i lekko zachodzi..ale ma nadzieje, ze w pozniejszej ciazy sie ono podniesie i bedzie ok.
Czekam na wynik posiewu,wtedy jeszcze przygladnie sie dokladnie szyjce i bedzie myslec co dalej.
Lezymy dalej i oby juz nie krwawic,oby dzidzius rosl i mial sie dobrze...
Oj Dziewczyny,chcialabym odetchnac.. ale po dzisiejszej nocy,kiedy juz czulam sie taka spokojniejsza, poszla znowu krew to tak .. opadlam z sil i w ogole.
Ale wierze w tego mojego brzdaca. Jest silny i damy rade...
Dziekuje za wsparcie i otoczenie nas modlitwa.

Pietrusia... trzymaj się kochana dzielnie!!!!!! myslami i serduchem całym cały czas jesteśmy z wami!!! I wierzymy w Twojego brzdaca razem z Tobą ... z calutkich sił!!!!

Cześć dziewczyny, chciałabym się do Was przyłączyć... w zeszłym tygodniu straciłam dziecko, w 9tyg. ciąży okazało się, że serduszko przestało bić, nie wiadomo dlaczego, ponieważ wszystko rozwijało się książkowo a byłam pod stałą kontrolą, ponieważ była to ciąża po in vitro.
W piątek poszłam do szpitala, miałam indukcję poronienia tabletką, zabieg nie był konieczny, chociaż ostateczną kontrolę mam jutro...
Niedługo będę podchodziła ponownie do procedury, ponieważ lekarz twierdzi, że teraz mój organizm jest najlepiej przygotowany.
Zanim to zrobię chcę jednak zrobić możliwie jak najwięcej badań, aby uniknąć powtórki...
Chciałabym się z Wami skonsultować w tym temacie.
Na razie mam zamówiony panel badań genetycznych z invicty, a w nim:

• [*=left]Detekcja mutacji G20210A w genie Promtrombiny - czynnik II
    [*=left]Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
    [*=left]Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
    [*=left]Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR

Oprócz tego chcę zrobić różne przeciwciała, ale właśnie nie jestem pewna, jakie.. pomożecie?
Koleżanka podpowiedziała mi:

• [*=left]przeciwciała antykardiolipidowe - które - IgA, IgM czy IgG?
    [*=left]przeciwciała p. beta 2-glikoproteinie - które - IgA, IgM czy IgG?
    [*=left]przeciwciała antyfosfolipidowe - czy to nie to samo co dwa powyższe?
    [*=left]antykoagulant tocznia
    [*=left]APTT
    [*=left]białko C i białko S
    [*=left]przeciwciała p. antygenom jajnika
    [*=left]przeciwciała p. antygenom łożyska
    [*=left]przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA1 i ANA2

Do tego pakiet witamin, toksoplazmozę, cytomegalowirus, różyczkę (to na wszelki wypadek), homocysteinę.

Co sądzicie o tych badaniach? Macie jakieś sugestie?
Większość z nich chciałam zrobić w szpitalu św. Zofii w Warszawie, ale niektórych z nich (np. antykardiolipidowe, p. beta glikoproteinie, ANA1 i ANA2 nie mogę tam znaleźć).

Tarczycowe mam w normie, inne hormony również...

Będę wam bardzo wdzięczna za sugestie.

Hej,

Agaawa dziękuję :*
wczorajszy wynik bety to 54 (w piątek bylo 14) więc przyrost chyba ładny. Mam nadzieję że niskie wartości są spowodowane tym że to bardzo wcześnie 11 i 14dpo. Mam chwile w których się martwię-zwłaszcza że pewnie niepotrzebnie porównuję wartości do poprzedniej ciąży. No ale staram się być dobrej myśli skoro przyrost jest ok...

Rurka super że z dzidzią wszystko dobrze, nie mogło być inaczej :-) super fotka :tak: a co do pracy męża to nie ta to będzie nastepna, nie martw się na zapas bo na pewno wszystko się uloży :-)

Martoocha trzymam kciuki żeby okazało się że ciąza jest młodsza, bądź dobrej myśli :-) dobrze że się czymś zajmujesz bo wtedy czas szybciej mija i się tyle nie myśli :tak: tylko się nie przemęczaj!! :-)

Pietrucha dobrze że wszystko z maleństwem dobrze! Leż i odpoczywaj i staraj się nie martwić! Dzidziuś jest silny i na pewno wszystko będzie dobrze:tak:

reklama
sykatynka witaj...przykro mi z powodu Twojej straty... tak oczekiwanej i wystaranej.... co do badań to ja niestety nie pomogę, ale tu dziewczyny na pewno cos podpowiedzą... zostań z nami oczywiście! mam nadzieję, ze będzie Ci tu z nami dobrze :)

dziewczynki co do niskich wyników bety... widzę ze wszystkie trzy się martwicie o to samo... matrocha, doris, 90- natka.... ja jednak mam nadzieję, ze wpo kilku chwilach grozy okaże się, iż wasze obawy były niepotrzebne... kurcze tak to już z nami jest że na każdym etapie ciąży zmatrwienia, troski, lęki i ciągłe obawy....

co do pracy męża to się nie martwię :) wiem że zaraz znajdzie cos nowego

aaa jeszcze wam nie napisałam, ze po wczorajszej wizycie lekarz kazał mi się bardziej oszczędzać i nospę forte mi przepisał i tyle narazie :) więc staram się odpoczywać więcej bo ciągle mi się ten bebzonek napina i pobolewa...

Do góry