reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Czes dziewczyny sorki ze najpierw zdjecia a teraz wiadomosc ale moj telefon swiruje i niechce tutaj dodawac zdjec mi a jak mi juz doda to wlasnie tak.zdjecie ktore pokazalam to Emi w kominie zrobionym przezemnie.tak zaczelam robic na szyfelku.wciaga mnie dzisiaj juz drugi zrobilam.mala,pracuje, szydelko, dom, pranie, gotowanie, cale szczescoe mmaz mi bardzo duzo pomaga i jak ja w pracy na rano to on juz obiad ugotuje i posprzata troche.z mala nieda sie duzo zrobic bo to mala rozrabiara i wszedzie skaka i wlazi.takze zwariowana z nas rodzinka
Naszym dwum upieczonym mamusiom wielkie gratulacje
Madziorek teraz czekamy na ciebie, ale jak Franio sie wygrzeje to wyjdzie sam
Martocha Stella przesliczna.taki smieszek
Wgoracejwodziekapana witaj i zapal [*] dla twojego aniolkamkazda z nas przeszla inna sytuacje tutaj wiec niektore zaszly w pierwszym cyklu po lyzeczkowaniu a inne pozniej.musisz odpoczac psychicznie, przestac myslec chociaz wiem ze to trudne
Michalina ja podczytuje kazdy wieczor tutaj no ale ty to podalas naprawde nowine.ciesze sie ogromnie dlavwas
Malgonia zdrowka i jeszcze troszeczke i bedzie tulila dzieciatko

reklama
Karo- bobaska cud! :*
Wgoracejwodziekapana- Przykro mi z powodu Twojej straty.. ja też miałam jedną obumarłą ciążę i podstawowe badania nic nie wykazały..niestety z tego co się orientuję to rzadko poznaje się przyczyny obumarcia ciąży..najczęściej to wynik tego 'że źle się ciałko poskładało'..podobno nawet głupie przeziębienie w początkowej fazie ciąży może zaszkodzić
Co do zapaleń to ja często mam nawroty niestety.. polecam irygację tantum rosa a potem tylko podmywanie przez 2 dni- tuż po irygacji trzeba przez tydzień brać bakterie żeby przywrócić prawidłowe środowisko bakteryjne..

Michalinko- toż to cudna BETA! może bliźniaki?:-p

Dziękuję za komplementy w imieniu córy.. :tak:

Wgoracejwodziekapana witaj
[*] dla Twojego Aniolka, zaciskam kciuki za szybkie II, powodzenia

Karo ale urocza Niunia, a komin super!

Michalina piekna beta, kiedy idziesz do gina?

[*]
[*]
[*]
[*] dla wszystkich Naszych Aniolkow i bliskich zmarlych.

Martoocha nieeee....ja nie dam rady z bliźniakami.Michał twierdzi, że przy tak fajnej becie to będzie chłopak... kurcze take beta wyszła w 3 tc i 6 d....chyba po prostu ovulke miałam wcześniej :)

Karo a jaka dla mnie to nowina była :)))))))
Ale Ty pięknie dziergasz!!!! Cudne to jest!!!!!!! PIĘKNIE!!!!!!!!! Jejku jak ja zazdroszcze wszystkim, którzy mają taki manualny talent!!!!

Elka pójdę w poniedziałek,bo chcę się zapytać czy jakies luteiny czy czegos nie brać - przy pierwszej ciąży brałam. Zresztą tak położna kazała mi przyjsć - jak każą to idę, a co :D

wgoracejwodziekapana witaj! dla Aniołka (*) oby szybko udało Ci się zobaczyć dwie kreski,trzymam kciuki&&&....przesadziłaś z tym nickiem:szok::-D

małgonia dałaś mi do myślenia....

karo córa prześliczna a komin mega.....zazdroszczę talentu i cierpliwości,ja raz próbowałam na szydełku i po 20 min.rzuciłam tym o ścianę:-D ale tak bardzo podobają mi się takie rękodzieła,że chyba jeszcze kiedyś spróbuję

michalina ​beta piękna,trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę

hej dziewczynki :*

Karo - ale cudowna Twoja córeczka! I jaki piękny komin! I ja szydełkuję, ale nie jestem taka dobra;p Całuski!
Michalinka - piękna beta;) rośnij zdrowo :*
wgoracej - witaj. nie ma reguły. Po miesiączce idź do gina i sprawdź czy wszystko się zagoiło. Jak psychicznie będziesz
gotowa, organizm również - nie ma na co czekać. Trzymaj się. Kolorowe światełka dla twojej kruszynki
[*]
martocha - muaaaaa! wielkie buzi dla Stelci!
malgonia -jak się czujesz?

Ja byłam wczoraj na wizycie, miałam mieć w poniedziałek, ale kiepsko mi wyszedł mocz, więc przyspieszyłam wizytę i jestem spokojniejsza;)
Dzidziuś rośnie, szyjka na razie długa i zamknięta. Walczymy! :)
Z rana pojechałam na cmentarz, bo wczoraj zrobiłam malutkie stroiczki i dzisiaj rano pojechałam położyć Stasieńkowi...
Tak dzisiaj ma mój Synuś:
IMG_20141101_084209.jpgIMG_20141101_084240.jpg

Miliony kolorowych światełek dla Naszych Maluszków
[*]
[*]
[*] i dla wszystkich zmarłych
[*]

Całuję i przesyłam ~~~~

Załączniki

• IMG_20141101_084209.jpg
    IMG_20141101_084209.jpg
    66,3 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_20141101_084240.jpg
    IMG_20141101_084240.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 75
Pietrusia piękny pomniczek ma Staś... ja dopiero na wiosnę planuję postawić dla Haneczki... jeśli możesz to powiedz mi z jakiego materiału jest wykonany pomniczek Stasia? Bo mi proponują tylko zwykły kamień nic jasnego nie mają a to co jest nie nadaje się do niczego... jedyny ładny to cały czarny... a chciałabym jasny.

Pietruszko piekny pomniczek.

Wgoracej zapalam światełko.
[*]
[*].

madziorrek jak tam?

Martoocha ha i Karo - jakie śliczne i duze Dziewczynki! No cuuuudo!

Aniu ciesze sie, ze znowu pracujesz. To ważne. Mam nadzieje, ze wykrakalam Ci, ze teraz bedzie wymarzona praca:))

a ja przespalam długa noc, a odkąd wstałam, brzuszek mnie pobolewa. Co to jest? Jakos tak twardnieje. Wezmę kąpiel, moze pomoże. A potem na cmentarz na troszkę i do teściów jedziemy.

Ameritum gratulacje dla Ciebie i Wiki. Wspaniale że masz Ją już przy sobie. Przykro się czyta Twoje doświadczenie szpitalne, obyś za drugim razem miała opiekę bez porównania do tej. Biedna jesteś z tym uczuleniem na przeciwbólowe. Jak sobie radzisz z bólem? Na MM przynajmniej się bardziej wyśpicie i będziesz mogła cieszyć się macierzyństwem bez sklejonych snem oczu ;-)
Wgoracejwodziekapana witaj! światełko dla Twego Aniołka
[*] Ja w pierwszej ciąży miałam podobnie że płód obumarł dużo wcześniej niż mi to organizm powiedział ale ja zaczęłam się sama oczyszczać więc z łyżeczkowaniem nie pomogę. Jesteś młodziutka więc podejdź do tego na spokojnie, nie spinaj się to wtedy dużo łatwiej zajsc w ciążę
Pietruszka miałam nadzieję na taką piękną fotkę. Ślicznie przystrojony pomniczek.
[*] dołączam i swoje światełko
Małgoniu zdrowiej tu nam
Michalinko beta piękna, a że brzuszek po mnie to nie ma innej opcji jak chłopak :-D
Madziorku jak szyjka taka długa i zamknięta to zmiękczaj ją przy pomocy M, no i do tego pij duuuużo herbaty z liści malin z podwójnej ilości
Chłopaki wracali z zakupów i na szybko skończyłam :)
Carollina a poprzedni poród miałaś w terminie? U Ciebie juz też wielkie odliczanie. Widzisz i mnie masaż to tylko niepotrzebnie nieprzespane noce były.
Agawaa z tym twardnieniem to musisz przywyknąć. W PL przynajmniej sprawdzają Ci co wizytę długość szyjki. U mnie na szczęście szyjka nie szalała i w pierwszej ciąży miałam je od 21tc a teraz od 17tc i obie przenosiłam :)
Karo, Martoocha, Ozila, piękne Wasze córeczki

Ostatnia edycja:
reklama
Agaawa- ja miałam twardnienia brzucha od ok 18 tyg ciąży.. zdarzały się parę razy dziennie i były bezbolesne.. czułam tylko jak mój brzuch się 'ściąga'..tak jakby ktoś powietrze wypompowywał.
Po 30 tyg ciąży miewałam dość często te napinania i parę razy na IP wylądowałam i dostałam nospę przez igłę.. a ogólnie to nospę brałam przez cały 8 i 9 miesiąc.. W każdym wypadku trzeba to kontrolować i przede wszystkim nie przemęczać się..chociaż mi akurat brzuch twardniał zawsze jak leżałam:sorry2:

Do góry