reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Czes dziewczyny sorki ze najpierw zdjecia a teraz wiadomosc ale moj telefon swiruje i niechce tutaj dodawac zdjec mi a jak mi juz doda to wlasnie tak.zdjecie ktore pokazalam to Emi w kominie zrobionym przezemnie.tak zaczelam robic na szyfelku.wciaga mnie dzisiaj juz drugi zrobilam.mala,pracuje, szydelko, dom, pranie, gotowanie, cale szczescoe mmaz mi bardzo duzo pomaga i jak ja w pracy na rano to on juz obiad ugotuje i posprzata troche.z mala nieda sie duzo zrobic bo to mala rozrabiara i wszedzie skaka i wlazi.takze zwariowana z nas rodzinka
Naszym dwum upieczonym mamusiom wielkie gratulacje
Madziorek teraz czekamy na ciebie, ale jak Franio sie wygrzeje to wyjdzie sam
Martocha Stella przesliczna.taki smieszek
Wgoracejwodziekapana witaj i zapal [*] dla twojego aniolkamkazda z nas przeszla inna sytuacje tutaj wiec niektore zaszly w pierwszym cyklu po lyzeczkowaniu a inne pozniej.musisz odpoczac psychicznie, przestac myslec chociaz wiem ze to trudne
Michalina ja podczytuje kazdy wieczor tutaj no ale ty to podalas naprawde nowine.ciesze sie ogromnie dlavwas
Malgonia zdrowka i jeszcze troszeczke i bedzie tulila dzieciatko

reklama
Karo- bobaska cud! :*
Wgoracejwodziekapana- Przykro mi z powodu Twojej straty.. ja też miałam jedną obumarłą ciążę i podstawowe badania nic nie wykazały..niestety z tego co się orientuję to rzadko poznaje się przyczyny obumarcia ciąży..najczęściej to wynik tego 'że źle się ciałko poskładało'..podobno nawet głupie przeziębienie w początkowej fazie ciąży może zaszkodzić
Co do zapaleń to ja często mam nawroty niestety.. polecam irygację tantum rosa a potem tylko podmywanie przez 2 dni- tuż po irygacji trzeba przez tydzień brać bakterie żeby przywrócić prawidłowe środowisko bakteryjne..

Michalinko- toż to cudna BETA! może bliźniaki?:-p

Dziękuję za komplementy w imieniu córy.. :tak:

Wgoracejwodziekapana witaj
[*] dla Twojego Aniolka, zaciskam kciuki za szybkie II, powodzenia

Karo ale urocza Niunia, a komin super!

Michalina piekna beta, kiedy idziesz do gina?

[*]
[*]
[*]
[*] dla wszystkich Naszych Aniolkow i bliskich zmarlych.

Martoocha nieeee....ja nie dam rady z bliźniakami.Michał twierdzi, że przy tak fajnej becie to będzie chłopak... kurcze take beta wyszła w 3 tc i 6 d....chyba po prostu ovulke miałam wcześniej :)

Karo a jaka dla mnie to nowina była :)))))))
Ale Ty pięknie dziergasz!!!! Cudne to jest!!!!!!! PIĘKNIE!!!!!!!!! Jejku jak ja zazdroszcze wszystkim, którzy mają taki manualny talent!!!!

Elka pójdę w poniedziałek,bo chcę się zapytać czy jakies luteiny czy czegos nie brać - przy pierwszej ciąży brałam. Zresztą tak położna kazała mi przyjsć - jak każą to idę, a co :D

wgoracejwodziekapana witaj! dla Aniołka (*) oby szybko udało Ci się zobaczyć dwie kreski,trzymam kciuki&&&....przesadziłaś z tym nickiem:szok::-D

małgonia dałaś mi do myślenia....

karo córa prześliczna a komin mega.....zazdroszczę talentu i cierpliwości,ja raz próbowałam na szydełku i po 20 min.rzuciłam tym o ścianę:-D ale tak bardzo podobają mi się takie rękodzieła,że chyba jeszcze kiedyś spróbuję

michalina ​beta piękna,trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę

hej dziewczynki :*

Karo - ale cudowna Twoja córeczka! I jaki piękny komin! I ja szydełkuję, ale nie jestem taka dobra;p Całuski!
Michalinka - piękna beta;) rośnij zdrowo :*
wgoracej - witaj. nie ma reguły. Po miesiączce idź do gina i sprawdź czy wszystko się zagoiło. Jak psychicznie będziesz
gotowa, organizm również - nie ma na co czekać. Trzymaj się. Kolorowe światełka dla twojej kruszynki
[*]
martocha - muaaaaa! wielkie buzi dla Stelci!
malgonia -jak się czujesz?

Ja byłam wczoraj na wizycie, miałam mieć w poniedziałek, ale kiepsko mi wyszedł mocz, więc przyspieszyłam wizytę i jestem spokojniejsza;)
Dzidziuś rośnie, szyjka na razie długa i zamknięta. Walczymy! :)
Z rana pojechałam na cmentarz, bo wczoraj zrobiłam malutkie stroiczki i dzisiaj rano pojechałam położyć Stasieńkowi...
Tak dzisiaj ma mój Synuś:
IMG_20141101_084209.jpgIMG_20141101_084240.jpg

Miliony kolorowych światełek dla Naszych Maluszków
[*]
[*]
[*] i dla wszystkich zmarłych
[*]

Całuję i przesyłam ~~~~

Załączniki

• IMG_20141101_084209.jpg
    IMG_20141101_084209.jpg
    66,3 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_20141101_084240.jpg
    IMG_20141101_084240.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 77
Pietrusia piękny pomniczek ma Staś... ja dopiero na wiosnę planuję postawić dla Haneczki... jeśli możesz to powiedz mi z jakiego materiału jest wykonany pomniczek Stasia? Bo mi proponują tylko zwykły kamień nic jasnego nie mają a to co jest nie nadaje się do niczego... jedyny ładny to cały czarny... a chciałabym jasny.

Pietruszko piekny pomniczek.

Wgoracej zapalam światełko.
[*]
[*].

madziorrek jak tam?

Martoocha ha i Karo - jakie śliczne i duze Dziewczynki! No cuuuudo!

Aniu ciesze sie, ze znowu pracujesz. To ważne. Mam nadzieje, ze wykrakalam Ci, ze teraz bedzie wymarzona praca:))

a ja przespalam długa noc, a odkąd wstałam, brzuszek mnie pobolewa. Co to jest? Jakos tak twardnieje. Wezmę kąpiel, moze pomoże. A potem na cmentarz na troszkę i do teściów jedziemy.

Ameritum gratulacje dla Ciebie i Wiki. Wspaniale że masz Ją już przy sobie. Przykro się czyta Twoje doświadczenie szpitalne, obyś za drugim razem miała opiekę bez porównania do tej. Biedna jesteś z tym uczuleniem na przeciwbólowe. Jak sobie radzisz z bólem? Na MM przynajmniej się bardziej wyśpicie i będziesz mogła cieszyć się macierzyństwem bez sklejonych snem oczu ;-)
Wgoracejwodziekapana witaj! światełko dla Twego Aniołka
[*] Ja w pierwszej ciąży miałam podobnie że płód obumarł dużo wcześniej niż mi to organizm powiedział ale ja zaczęłam się sama oczyszczać więc z łyżeczkowaniem nie pomogę. Jesteś młodziutka więc podejdź do tego na spokojnie, nie spinaj się to wtedy dużo łatwiej zajsc w ciążę
Pietruszka miałam nadzieję na taką piękną fotkę. Ślicznie przystrojony pomniczek.
[*] dołączam i swoje światełko
Małgoniu zdrowiej tu nam
Michalinko beta piękna, a że brzuszek po mnie to nie ma innej opcji jak chłopak :-D
Madziorku jak szyjka taka długa i zamknięta to zmiękczaj ją przy pomocy M, no i do tego pij duuuużo herbaty z liści malin z podwójnej ilości
Chłopaki wracali z zakupów i na szybko skończyłam :)
Carollina a poprzedni poród miałaś w terminie? U Ciebie juz też wielkie odliczanie. Widzisz i mnie masaż to tylko niepotrzebnie nieprzespane noce były.
Agawaa z tym twardnieniem to musisz przywyknąć. W PL przynajmniej sprawdzają Ci co wizytę długość szyjki. U mnie na szczęście szyjka nie szalała i w pierwszej ciąży miałam je od 21tc a teraz od 17tc i obie przenosiłam :)
Karo, Martoocha, Ozila, piękne Wasze córeczki

Ostatnia edycja:
reklama
Agaawa- ja miałam twardnienia brzucha od ok 18 tyg ciąży.. zdarzały się parę razy dziennie i były bezbolesne.. czułam tylko jak mój brzuch się 'ściąga'..tak jakby ktoś powietrze wypompowywał.
Po 30 tyg ciąży miewałam dość często te napinania i parę razy na IP wylądowałam i dostałam nospę przez igłę.. a ogólnie to nospę brałam przez cały 8 i 9 miesiąc.. W każdym wypadku trzeba to kontrolować i przede wszystkim nie przemęczać się..chociaż mi akurat brzuch twardniał zawsze jak leżałam:sorry2:

Do góry